Google zopet pred sodišča

Lastniki avtorskih pravic nameravajo tožiti Google, ker omogoča iskanje nelegalnih vsebin. V Avstraliji pa državna organizacija toži Google zaradi zavajajočih oglasov.
Google zopet pred sodišča

Google v težavah.

Novi trendi se dostikrat pokažejo v bolj sivih ali črnih vodah, na internetu je to pri piratstvu. Tako sedaj ni več potrebno, da bi si nalagali filme in serije z različnimi programi, potrebno je le poiskati spletno stran, na kateri si lahko direktno ogledamo željeno multimedijsko vsebino. Ravno zaradi samega iskanja teh strani pa naj bi bil Google odgovoren za piratiziranje vsebin. Lastniki avtorskih pravic se že tožijo s ponudniki internetnih storitev (ISP) in pričakovati je, da bodo prej ali slej udarili tudi po Googlu. Glede na samocenzuro Googla na Kitajskem, tehnične možnosti za omejevanje iskanja teh vsebin obstajajo. Kako se bo zgodba izpletla, bo pokazal čas.

Avstralska agencija za potrošnike je proti Googlu vložila tožbo, da s prikazovanjem določenih AdSense oglasov zavaja potrošnike in obenem ne loči dovolj natančno plačanih in organskih iskanj. To ni prvi prvi primer v svetu, da se mora Google boriti proti takšnim obtožbam, je pa prvi, kjer je tožnik državna organizacija.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje