Google zopet pred sodišča

Lastniki avtorskih pravic nameravajo tožiti Google, ker omogoča iskanje nelegalnih vsebin. V Avstraliji pa državna organizacija toži Google zaradi zavajajočih oglasov.
Google zopet pred sodišča

Google v težavah.

Novi trendi se dostikrat pokažejo v bolj sivih ali črnih vodah, na internetu je to pri piratstvu. Tako sedaj ni več potrebno, da bi si nalagali filme in serije z različnimi programi, potrebno je le poiskati spletno stran, na kateri si lahko direktno ogledamo željeno multimedijsko vsebino. Ravno zaradi samega iskanja teh strani pa naj bi bil Google odgovoren za piratiziranje vsebin. Lastniki avtorskih pravic se že tožijo s ponudniki internetnih storitev (ISP) in pričakovati je, da bodo prej ali slej udarili tudi po Googlu. Glede na samocenzuro Googla na Kitajskem, tehnične možnosti za omejevanje iskanja teh vsebin obstajajo. Kako se bo zgodba izpletla, bo pokazal čas.

Avstralska agencija za potrošnike je proti Googlu vložila tožbo, da s prikazovanjem določenih AdSense oglasov zavaja potrošnike in obenem ne loči dovolj natančno plačanih in organskih iskanj. To ni prvi prvi primer v svetu, da se mora Google boriti proti takšnim obtožbam, je pa prvi, kjer je tožnik državna organizacija.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje