Google zopet pred sodišča

Avtor Dejan Murko — 13.07.2007
Komentiraj!
Lastniki avtorskih pravic nameravajo tožiti Google, ker omogoča iskanje nelegalnih vsebin. V Avstraliji pa državna organizacija toži Google zaradi zavajajočih oglasov.
Google zopet pred sodišča

Google v težavah.

Novi trendi se dostikrat pokažejo v bolj sivih ali črnih vodah, na internetu je to pri piratstvu. Tako sedaj ni več potrebno, da bi si nalagali filme in serije z različnimi programi, potrebno je le poiskati spletno stran, na kateri si lahko direktno ogledamo željeno multimedijsko vsebino. Ravno zaradi samega iskanja teh strani pa naj bi bil Google odgovoren za piratiziranje vsebin. Lastniki avtorskih pravic se že tožijo s ponudniki internetnih storitev (ISP) in pričakovati je, da bodo prej ali slej udarili tudi po Googlu. Glede na samocenzuro Googla na Kitajskem, tehnične možnosti za omejevanje iskanja teh vsebin obstajajo. Kako se bo zgodba izpletla, bo pokazal čas.

Avstralska agencija za potrošnike je proti Googlu vložila tožbo, da s prikazovanjem določenih AdSense oglasov zavaja potrošnike in obenem ne loči dovolj natančno plačanih in organskih iskanj. To ni prvi prvi primer v svetu, da se mora Google boriti proti takšnim obtožbam, je pa prvi, kjer je tožnik državna organizacija.


Vir: TechCrunch 1 2

Prijavi se na e-novice!