Google zopet pred sodišča

Lastniki avtorskih pravic nameravajo tožiti Google, ker omogoča iskanje nelegalnih vsebin. V Avstraliji pa državna organizacija toži Google zaradi zavajajočih oglasov.
Google zopet pred sodišča

Google v težavah.

Novi trendi se dostikrat pokažejo v bolj sivih ali črnih vodah, na internetu je to pri piratstvu. Tako sedaj ni več potrebno, da bi si nalagali filme in serije z različnimi programi, potrebno je le poiskati spletno stran, na kateri si lahko direktno ogledamo željeno multimedijsko vsebino. Ravno zaradi samega iskanja teh strani pa naj bi bil Google odgovoren za piratiziranje vsebin. Lastniki avtorskih pravic se že tožijo s ponudniki internetnih storitev (ISP) in pričakovati je, da bodo prej ali slej udarili tudi po Googlu. Glede na samocenzuro Googla na Kitajskem, tehnične možnosti za omejevanje iskanja teh vsebin obstajajo. Kako se bo zgodba izpletla, bo pokazal čas.

Avstralska agencija za potrošnike je proti Googlu vložila tožbo, da s prikazovanjem določenih AdSense oglasov zavaja potrošnike in obenem ne loči dovolj natančno plačanih in organskih iskanj. To ni prvi prvi primer v svetu, da se mora Google boriti proti takšnim obtožbam, je pa prvi, kjer je tožnik državna organizacija.

 

Vir: TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje