Google zopet tarča napadov

Tudi v letošnjem letu se Google sooča z absurdnimi tožbami, za nameček pa se je znašel pod budnim očesom ministrstva za pravosodje ZDA in Christine A. Varney.
Google zopet tarča napadov

Google zopet v težavah

V prejšnjem letu je se je Google spopadel s kar nekaj absurdnimi tožbami, ena izmed takih je vsekakor bila tožba para iz Pennsylvanie, ki je Google tožil zaradi objave slik njune hiše na Google Street View. Par je trdil, da je Google s tem dejanjem ogrozil njuno zasebnost in ju čustveno vznemiril. Sodišče je tožbo opustilo, kar pa ni niti čudno glede na to, da je par sam lansiral spletno stran o svoji hiši in s tem pritegnil več pozornosti, kot jo je povzročila objava fotografije.

Sedaj se Google sooča z novo tožbo, ki je resnici na ljubo, prav tako absurdna kot prejšnja. Podjetje TradeComet je proti Googlu vložilo protimonopolno tožbo. V sporočilu za javnost podjetje navaja, da je Google podpiral njihovo spletno stran SourceTool.com vse dokler mu le ta ni postala prevelika konkurenca. To pa je kar težko verjeti, saj se Google ponavadi ne ozira na konkurenco.

Vse to pa ne meče dobro luč na Google, katerega delovanje že nekaj časa spremlja tudi ministrstvo za pravosodje ZDA. Poleg tega, da je po njihovi zaslugi propadel Googlov dogovor z Yahoojem, bodo zadeve sedaj še slabše. Namreč na čelu ministrstva za pravosodje se je znašla Christine A. Varney, ki v Google vidi novo grožnjo zaradi monopola nad internetnim oglaševanjem. 

Vir: Techcrunch

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje