Googlovi načrti za prihodnost

Avtor — 11.05.2007
Internetni velikan Google v vseh letih svojega obstoja in razvoja ohranja temeljno značilnost: večina njegovih izdelkov izhaja iz kaosa. Sedaj se hočejo nekoliko bolj organizirati. Izdali so nekaj načrtov za prihodnost.
Googlovi načrti za prihodnost

Google se čedalje bolj širi na področje Microsofta.

Direktor Googla Eric E. Schmidt je na redni letni skupščini delničarjev dejal, da se bo podjetje v naslednjih mesecih ukvarjalo predvsem s tremi idejami. Te so iskanje, oglasi in programska oprema. Iskanje in spletni oglasi sta že stara znanca Googla. Z njuno pomočjo je podjetje pravzaprav postalo velikan današnjih razsežnosti. Po drugi strani je razvijanje programov novost, katerega se je Google resno lotil pred nekaj meseci. Glavna razlika in hkrati tudi prednost njihovih programov je v tem, da se nahajajo na internetu. Torej so dostopni na vsakem računalniku, brez inštalacije, potrebna je le internetna povezava. 

Večina teh programov je zastonj, so pa velika konkurenca Microsoftovemu office-u. Gre za programe kot so koledar, odjemalnik e-pošte, obdelovalnik besedil, shranjevalnik slik in podobno.

Vir: The New York Times