Googlovi načrti za prihodnost

Internetni velikan Google v vseh letih svojega obstoja in razvoja ohranja temeljno značilnost: večina njegovih izdelkov izhaja iz kaosa. Sedaj se hočejo nekoliko bolj organizirati. Izdali so nekaj načrtov za prihodnost.

Direktor Googla Eric E. Schmidt je na redni letni skupščini delničarjev dejal, da se bo podjetje v naslednjih mesecih ukvarjalo predvsem s tremi idejami. Te so iskanje, oglasi in programska oprema. Iskanje in spletni oglasi sta že stara znanca Googla. Z njuno pomočjo je podjetje pravzaprav postalo velikan današnjih razsežnosti. Po drugi strani je razvijanje programov novost, katerega se je Google resno lotil pred nekaj meseci. Glavna razlika in hkrati tudi prednost njihovih programov je v tem, da se nahajajo na internetu. Torej so dostopni na vsakem računalniku, brez inštalacije, potrebna je le internetna povezava. 

Večina teh programov je zastonj, so pa velika konkurenca Microsoftovemu office-u. Gre za programe kot so koledar, odjemalnik e-pošte, obdelovalnik besedil, shranjevalnik slik in podobno.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje