Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Avtor — 18.02.2015
Vsaj enega od treh izdelkov (Nutella, Ferrero Rocher in Tic Tac) ste zagotovo že poskusili. Michele Ferrero, lahko bi rekli junak Nutelle in vzornik številnim podjetnikom, je v soboto v 89. letu starosti po daljši bolezni umrl.
Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Zdaj bo vodenje Ferrero skupine prevzel mlajši sin. Na sliki Michele Ferrero (Vir slike: YouTube).

Ferrero je bil najbogatejši človek v Italiji. Kot je ocenil Forbes je bilo njegovo premoženje vredno kar 23,4 milijard, zato so ga označili za najbogatejšega proizvajalca sladkarij na svetu. Njegov oče, Pietro Ferrero, je bil sicer izvorni kreator Nutelle leta 1944.

Michele pa je bil tisti, ki je iz majhne družinske slaščičarne naredil podjetje, ki ga pozna skorajda vsak kotiček planeta. Pod vodstvom Michela je podjetje oblikovalo nekaj izredno znanih produktov, kot so Kinder čokolade, čokoladne kroglice Ferrero Rocher in bomboni Tic Tac.

Starejšega nadomestil mlajši

Njegov mlajši sin, Giovanni Ferrero, podjetje vodi od leta 2011. Starejši sin ga je sicer vodil od leta 1997, a ga je nato povsem nepričakovano zadela srčna kap, zaradi katere je sredi kolesarjenja v Južni Afriki umrl.

Bo Giovanni prodal podjetje?

Michele Ferrero se je v preteklosti upiral ideji, da bi bilo podjetje na voljo za nakup, leta 2013 naj bi po nekaterih navedbah prejeli ponudbo s strani podjetja Nestle. Takrat je Giovanni zanikal govorice, da se za nakup zanima švicarski velikan, obenem pa poudaril, da Ferrero ni naprodaj. Zdaj, ko je umrl še oče, prihodnost podjetja ni povsem jasna.  Giovanni naj ne bi bil popolnoma predan delu in vodenju Ferrero skupine.

Kako je nastala Nutella?

Michelov oče Pietro je želel znižati stroške proizvodnje namaza, zato je čokoladi dodal lešnike. Michele je recept pozneje nekoliko dodelal in tako so leta 1964 izdelali prvi lonček Nutelle. V Albi, kjer je nastala Nutella, je še danes sedež živilskega koncerna Ferrero.

160 držav sveta se sladka z Nutello

Nutella in ostale sladke pregrehe dajejo službo skoraj 25 tisoč ljudem. Letno ustvarijo več kot osem milijard evrov. Skupina Ferrero ima kar 11 tovarn po svetu, ki letno proizvedejo kar 365 tisoč ton Nutelle. Torej, tisoč ton Nutelle na dan. Slavni namaz prodajajo v kar 160 državah sveta.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje