Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Vsaj enega od treh izdelkov (Nutella, Ferrero Rocher in Tic Tac) ste zagotovo že poskusili. Michele Ferrero, lahko bi rekli junak Nutelle in vzornik številnim podjetnikom, je v soboto v 89. letu starosti po daljši bolezni umrl.
Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Zdaj bo vodenje Ferrero skupine prevzel mlajši sin. Na sliki Michele Ferrero (Vir slike: YouTube).

Ferrero je bil najbogatejši človek v Italiji. Kot je ocenil Forbes je bilo njegovo premoženje vredno kar 23,4 milijard, zato so ga označili za najbogatejšega proizvajalca sladkarij na svetu. Njegov oče, Pietro Ferrero, je bil sicer izvorni kreator Nutelle leta 1944.

Michele pa je bil tisti, ki je iz majhne družinske slaščičarne naredil podjetje, ki ga pozna skorajda vsak kotiček planeta. Pod vodstvom Michela je podjetje oblikovalo nekaj izredno znanih produktov, kot so Kinder čokolade, čokoladne kroglice Ferrero Rocher in bomboni Tic Tac.

Starejšega nadomestil mlajši

Njegov mlajši sin, Giovanni Ferrero, podjetje vodi od leta 2011. Starejši sin ga je sicer vodil od leta 1997, a ga je nato povsem nepričakovano zadela srčna kap, zaradi katere je sredi kolesarjenja v Južni Afriki umrl.

Bo Giovanni prodal podjetje?

Michele Ferrero se je v preteklosti upiral ideji, da bi bilo podjetje na voljo za nakup, leta 2013 naj bi po nekaterih navedbah prejeli ponudbo s strani podjetja Nestle. Takrat je Giovanni zanikal govorice, da se za nakup zanima švicarski velikan, obenem pa poudaril, da Ferrero ni naprodaj. Zdaj, ko je umrl še oče, prihodnost podjetja ni povsem jasna.  Giovanni naj ne bi bil popolnoma predan delu in vodenju Ferrero skupine.

Kako je nastala Nutella?

Michelov oče Pietro je želel znižati stroške proizvodnje namaza, zato je čokoladi dodal lešnike. Michele je recept pozneje nekoliko dodelal in tako so leta 1964 izdelali prvi lonček Nutelle. V Albi, kjer je nastala Nutella, je še danes sedež živilskega koncerna Ferrero.

160 držav sveta se sladka z Nutello

Nutella in ostale sladke pregrehe dajejo službo skoraj 25 tisoč ljudem. Letno ustvarijo več kot osem milijard evrov. Skupina Ferrero ima kar 11 tovarn po svetu, ki letno proizvedejo kar 365 tisoč ton Nutelle. Torej, tisoč ton Nutelle na dan. Slavni namaz prodajajo v kar 160 državah sveta.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje