Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Vsaj enega od treh izdelkov (Nutella, Ferrero Rocher in Tic Tac) ste zagotovo že poskusili. Michele Ferrero, lahko bi rekli junak Nutelle in vzornik številnim podjetnikom, je v soboto v 89. letu starosti po daljši bolezni umrl.
Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Zdaj bo vodenje Ferrero skupine prevzel mlajši sin. Na sliki Michele Ferrero (Vir slike: YouTube).

Ferrero je bil najbogatejši človek v Italiji. Kot je ocenil Forbes je bilo njegovo premoženje vredno kar 23,4 milijard, zato so ga označili za najbogatejšega proizvajalca sladkarij na svetu. Njegov oče, Pietro Ferrero, je bil sicer izvorni kreator Nutelle leta 1944.

Michele pa je bil tisti, ki je iz majhne družinske slaščičarne naredil podjetje, ki ga pozna skorajda vsak kotiček planeta. Pod vodstvom Michela je podjetje oblikovalo nekaj izredno znanih produktov, kot so Kinder čokolade, čokoladne kroglice Ferrero Rocher in bomboni Tic Tac.

Starejšega nadomestil mlajši

Njegov mlajši sin, Giovanni Ferrero, podjetje vodi od leta 2011. Starejši sin ga je sicer vodil od leta 1997, a ga je nato povsem nepričakovano zadela srčna kap, zaradi katere je sredi kolesarjenja v Južni Afriki umrl.

Bo Giovanni prodal podjetje?

Michele Ferrero se je v preteklosti upiral ideji, da bi bilo podjetje na voljo za nakup, leta 2013 naj bi po nekaterih navedbah prejeli ponudbo s strani podjetja Nestle. Takrat je Giovanni zanikal govorice, da se za nakup zanima švicarski velikan, obenem pa poudaril, da Ferrero ni naprodaj. Zdaj, ko je umrl še oče, prihodnost podjetja ni povsem jasna.  Giovanni naj ne bi bil popolnoma predan delu in vodenju Ferrero skupine.

Kako je nastala Nutella?

Michelov oče Pietro je želel znižati stroške proizvodnje namaza, zato je čokoladi dodal lešnike. Michele je recept pozneje nekoliko dodelal in tako so leta 1964 izdelali prvi lonček Nutelle. V Albi, kjer je nastala Nutella, je še danes sedež živilskega koncerna Ferrero.

160 držav sveta se sladka z Nutello

Nutella in ostale sladke pregrehe dajejo službo skoraj 25 tisoč ljudem. Letno ustvarijo več kot osem milijard evrov. Skupina Ferrero ima kar 11 tovarn po svetu, ki letno proizvedejo kar 365 tisoč ton Nutelle. Torej, tisoč ton Nutelle na dan. Slavni namaz prodajajo v kar 160 državah sveta.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje