Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Vsaj enega od treh izdelkov (Nutella, Ferrero Rocher in Tic Tac) ste zagotovo že poskusili. Michele Ferrero, lahko bi rekli junak Nutelle in vzornik številnim podjetnikom, je v soboto v 89. letu starosti po daljši bolezni umrl.
Gospod Nutella umrl po daljši bolezni

Zdaj bo vodenje Ferrero skupine prevzel mlajši sin. Na sliki Michele Ferrero (Vir slike: YouTube).

Ferrero je bil najbogatejši človek v Italiji. Kot je ocenil Forbes je bilo njegovo premoženje vredno kar 23,4 milijard, zato so ga označili za najbogatejšega proizvajalca sladkarij na svetu. Njegov oče, Pietro Ferrero, je bil sicer izvorni kreator Nutelle leta 1944.

Michele pa je bil tisti, ki je iz majhne družinske slaščičarne naredil podjetje, ki ga pozna skorajda vsak kotiček planeta. Pod vodstvom Michela je podjetje oblikovalo nekaj izredno znanih produktov, kot so Kinder čokolade, čokoladne kroglice Ferrero Rocher in bomboni Tic Tac.

Starejšega nadomestil mlajši

Njegov mlajši sin, Giovanni Ferrero, podjetje vodi od leta 2011. Starejši sin ga je sicer vodil od leta 1997, a ga je nato povsem nepričakovano zadela srčna kap, zaradi katere je sredi kolesarjenja v Južni Afriki umrl.

Bo Giovanni prodal podjetje?

Michele Ferrero se je v preteklosti upiral ideji, da bi bilo podjetje na voljo za nakup, leta 2013 naj bi po nekaterih navedbah prejeli ponudbo s strani podjetja Nestle. Takrat je Giovanni zanikal govorice, da se za nakup zanima švicarski velikan, obenem pa poudaril, da Ferrero ni naprodaj. Zdaj, ko je umrl še oče, prihodnost podjetja ni povsem jasna.  Giovanni naj ne bi bil popolnoma predan delu in vodenju Ferrero skupine.

Kako je nastala Nutella?

Michelov oče Pietro je želel znižati stroške proizvodnje namaza, zato je čokoladi dodal lešnike. Michele je recept pozneje nekoliko dodelal in tako so leta 1964 izdelali prvi lonček Nutelle. V Albi, kjer je nastala Nutella, je še danes sedež živilskega koncerna Ferrero.

160 držav sveta se sladka z Nutello

Nutella in ostale sladke pregrehe dajejo službo skoraj 25 tisoč ljudem. Letno ustvarijo več kot osem milijard evrov. Skupina Ferrero ima kar 11 tovarn po svetu, ki letno proizvedejo kar 365 tisoč ton Nutelle. Torej, tisoč ton Nutelle na dan. Slavni namaz prodajajo v kar 160 državah sveta.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje