Gospodarska kriza in spletni marketing

Trenutno, v času recesije, veliko poslušamo o varčevanju oziroma zmernem porabljanju denarja. Kljub temu pa so določena področja poslovanja podjetja, katerim je potrebno v težjih časih omogočiti dodatne vire sredstev, da lahko ostale funkcije podjetja normalno delujejo. Eno izmed teh področij je marketing.
Gospodarska kriza in spletni marketing

Dober marketing je investicija v prihodnost podjetja.

Raziskava londonskega časopisa Financial Times, ki je obsegala analizo vseh recesij v zadnjih devetdesetih letih, je pokazala, da so v recesiji najbolj uspešna tista podjetja, ki zvišajo svoje stroške marketinga. To jim namreč omogoči, da pridobijo dovolj strank, da preživijo krizo.

Ena ključnih vrst marketinga trenutno je internetni marketing. Ta je dobrodošel predvsem zato, ker je lahko tudi povsem brezplačen. Sodelovanje v diskusijah in predstavljanje svojih produktov na blogih ali spletnih forumih lahko veliko pripomore k prepoznavnosti blagovne znamke in povečanju števila potencialnih kupcev produktov podjetja. Marketing je torej trenutno lahko rešilna bilka za mnoga podjetja, ki izgubljajo posel in s tem resurse za nadaljnje poslovanje.

Vir: Net Business Blog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje