Gre Googlu slabo?

Poslovni rezultati tretjega četrtletja kažejo nasprotno. Googlu gre odlično!

V tretjem četrtletju se je dobiček Googla povečal za skoraj 46 odstotkov. Zaslužek se je tako povečal iz 733,3 milijona dolarjev (lani) na 1,07 milijarde ameriških dolarjev. Prodaja oglasov in drugih produktov se je povečala za 57 odstotkov na 4,23 milijarde dolarjev. Strokovnjaki so sicer napovedali nekoliko manjšo rast podjetja.

Glavnina zaslužka prihaja iz Googlovih najpomembnejših atributov, to sta iskanje ter oglaševanje. Googlov direktor je ob tej priložnosti dejal: “Zelo nas veseli, da smo uspeli doseči tolikšno rast. Oglaševanje, ki ga ponuja naše podjetje je močno naraslo, tako po prometu kot po zaslužku.” Dodal je še, da Google razvija širši ter bolj učinkovit sistem oglaševanja s poudarkom na inovacijah. 

Googlova delnica je prejšnji teden dosegla rekordno vrednost, 641,41 dolarjev. Pričakuje se, da se bo rast nadaljevala, saj Google nenehno krepi svojo prisotnost na internetnem oglaševalskem trgu. Kmalu pa naj bi se začeli kazati tudi rezultati iz drugih vej oglaševanja. Tu gre predvsem za oglaševanje prek mobilnih telefonov, televizije, radijskih postaj ter prek internetnih video oglasov, ki so integrirani v YouTube.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje