Gre Googlu slabo?

Poslovni rezultati tretjega četrtletja kažejo nasprotno. Googlu gre odlično!

V tretjem četrtletju se je dobiček Googla povečal za skoraj 46 odstotkov. Zaslužek se je tako povečal iz 733,3 milijona dolarjev (lani) na 1,07 milijarde ameriških dolarjev. Prodaja oglasov in drugih produktov se je povečala za 57 odstotkov na 4,23 milijarde dolarjev. Strokovnjaki so sicer napovedali nekoliko manjšo rast podjetja.

Glavnina zaslužka prihaja iz Googlovih najpomembnejših atributov, to sta iskanje ter oglaševanje. Googlov direktor je ob tej priložnosti dejal: “Zelo nas veseli, da smo uspeli doseči tolikšno rast. Oglaševanje, ki ga ponuja naše podjetje je močno naraslo, tako po prometu kot po zaslužku.” Dodal je še, da Google razvija širši ter bolj učinkovit sistem oglaševanja s poudarkom na inovacijah. 

Googlova delnica je prejšnji teden dosegla rekordno vrednost, 641,41 dolarjev. Pričakuje se, da se bo rast nadaljevala, saj Google nenehno krepi svojo prisotnost na internetnem oglaševalskem trgu. Kmalu pa naj bi se začeli kazati tudi rezultati iz drugih vej oglaševanja. Tu gre predvsem za oglaševanje prek mobilnih telefonov, televizije, radijskih postaj ter prek internetnih video oglasov, ki so integrirani v YouTube.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje