Greenpeace: iPhone škoduje okolju!

Okoljevarstvena organizacija Jobsu očita uporabo strupenih kemikalij kljub temu, da jih večina svetovnih proizvajalcev mobilnih telefonov ne uporablja oziroma so v procesu popolne odstranitve.
Greenpeace: iPhone škoduje okolju!

Bo Apple zamenjal kritične dele telefona pred evropsko izdajo in s tem izpolnil svoje obljube?

Aktivisti opozarjajo, da iPhone vsebuje sestavne dele premazane s strupenim bromom (uporabljen je kot zaščita pred vžigom) ter PVC plastiko. Slednja je najbolj donosen produkt kemične industrije, a po mnenju mnogih tudi najbolj strupena. Skrb predstavljajo snovi, ki se iz mase lahko sprostijo in prav zaradi tega je EU hitro reagirala ter prepovedala prodajo otroških igrač iz PVC plastike. Snov je kljub negativnim posledicam v množični uporabi in se v zadnjih letih vedno bolj uporablja tudi v gradbene namene ter izriva standardne mase kot so les, beton in glina.

Nokia v svojih telefonih ne uporablja PVC plastike, Motorola in Sony Ericsson pa imata na trgu že proizvode brez delov premazanih z bromom.

Greenpeace Apple poziva naj mobilno telefonijo revolucionarno spremeni tudi tako, da bodočim evropskim uporabnikom ponudi okolju prijazne prenosne telefone.

»A greener Apple« je naslov pisnega sestavka, ki ga je Jobs objavil 2. maja, v njem pa napovedal, da bo podjetje v prihodnosti vodilno na področju recikliranja in zbiranja starih elektronskih naprav. Čez slaba dva meseca je nastopila nakupovalna mrzlica pred trgovinami AT&T, napisane obljube o »zelenih« programih pa še vedno čakajo svojo izvršitev.

Na povezavi »Vir« si lahko ogledate tudi kratek video.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje