Greenpeace: iPhone škoduje okolju!

Okoljevarstvena organizacija Jobsu očita uporabo strupenih kemikalij kljub temu, da jih večina svetovnih proizvajalcev mobilnih telefonov ne uporablja oziroma so v procesu popolne odstranitve.
Greenpeace: iPhone škoduje okolju!

Bo Apple zamenjal kritične dele telefona pred evropsko izdajo in s tem izpolnil svoje obljube?

Aktivisti opozarjajo, da iPhone vsebuje sestavne dele premazane s strupenim bromom (uporabljen je kot zaščita pred vžigom) ter PVC plastiko. Slednja je najbolj donosen produkt kemične industrije, a po mnenju mnogih tudi najbolj strupena. Skrb predstavljajo snovi, ki se iz mase lahko sprostijo in prav zaradi tega je EU hitro reagirala ter prepovedala prodajo otroških igrač iz PVC plastike. Snov je kljub negativnim posledicam v množični uporabi in se v zadnjih letih vedno bolj uporablja tudi v gradbene namene ter izriva standardne mase kot so les, beton in glina.

Nokia v svojih telefonih ne uporablja PVC plastike, Motorola in Sony Ericsson pa imata na trgu že proizvode brez delov premazanih z bromom.

Greenpeace Apple poziva naj mobilno telefonijo revolucionarno spremeni tudi tako, da bodočim evropskim uporabnikom ponudi okolju prijazne prenosne telefone.

»A greener Apple« je naslov pisnega sestavka, ki ga je Jobs objavil 2. maja, v njem pa napovedal, da bo podjetje v prihodnosti vodilno na področju recikliranja in zbiranja starih elektronskih naprav. Čez slaba dva meseca je nastopila nakupovalna mrzlica pred trgovinami AT&T, napisane obljube o »zelenih« programih pa še vedno čakajo svojo izvršitev.

Na povezavi »Vir« si lahko ogledate tudi kratek video.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje