Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Amazon.com ni prejel ravno najlepšega božičnega darila. Hekerji namreč sporočajo, da so uspešno zlomili "copyright" zaščite na elektronskih čitalnikih Kindle, kar omogoča izvoz elektronskih knjig na druge naprave.
Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Ameriški heker je spisal program, ki zlomi varnostno zaščito aplikacije Kindle for PC (slika: cnet)

Zlom zaščite je očitno posledica posebnega izziva, ki so ga objavili na izraelskem forumu Hacking.org.

Izraelski heker, poznan pod imenom Labba, je trdil, da je razvil orodje, ki omogoča e-knjige, ki so shranjene na Kindlu, prenesti v obliki PDF datotek. Medtem je ameriški heker, ki se skriva pod imenom “i♥cabbages”, ustvaril program po imenu Unswindle, ki naj bi knjige, ki so shranjene v aplikaciji Kindle for PC, pretvoril v druge datotečne formate. Brezplačna aplikacija Kindle for PC omogoča kupcem branje knjig kar na osebnih računalnikih, brez da bi bilo potrebno kupiti samo napravo Kindle. Unswindle se mora uporabljati skupaj s programom MobiDeDRM, ki ga je ustvaril še en heker “darkreverser”.

Leta 2005 je skupina hekerjev, ki je vključevala tudi 17-letnika in moškega, ki naj bi bil odgovoren za zlom protipiratske zaščite na DVD-jih, izdala program PyMusique, ki je pesmi z iTunes-a “rešil” digitalnih pravic. Apple je težavo večkrat zakrpal, a hekerji so vedno znova našli nove varnostne luknje. Kako se bo zgodba končala tokrat?

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje