Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Amazon.com ni prejel ravno najlepšega božičnega darila. Hekerji namreč sporočajo, da so uspešno zlomili "copyright" zaščite na elektronskih čitalnikih Kindle, kar omogoča izvoz elektronskih knjig na druge naprave.
Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Ameriški heker je spisal program, ki zlomi varnostno zaščito aplikacije Kindle for PC (slika: cnet)

Zlom zaščite je očitno posledica posebnega izziva, ki so ga objavili na izraelskem forumu Hacking.org.

Izraelski heker, poznan pod imenom Labba, je trdil, da je razvil orodje, ki omogoča e-knjige, ki so shranjene na Kindlu, prenesti v obliki PDF datotek. Medtem je ameriški heker, ki se skriva pod imenom “i♥cabbages”, ustvaril program po imenu Unswindle, ki naj bi knjige, ki so shranjene v aplikaciji Kindle for PC, pretvoril v druge datotečne formate. Brezplačna aplikacija Kindle for PC omogoča kupcem branje knjig kar na osebnih računalnikih, brez da bi bilo potrebno kupiti samo napravo Kindle. Unswindle se mora uporabljati skupaj s programom MobiDeDRM, ki ga je ustvaril še en heker “darkreverser”.

Leta 2005 je skupina hekerjev, ki je vključevala tudi 17-letnika in moškega, ki naj bi bil odgovoren za zlom protipiratske zaščite na DVD-jih, izdala program PyMusique, ki je pesmi z iTunes-a “rešil” digitalnih pravic. Apple je težavo večkrat zakrpal, a hekerji so vedno znova našli nove varnostne luknje. Kako se bo zgodba končala tokrat?

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje