Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Amazon.com ni prejel ravno najlepšega božičnega darila. Hekerji namreč sporočajo, da so uspešno zlomili "copyright" zaščite na elektronskih čitalnikih Kindle, kar omogoča izvoz elektronskih knjig na druge naprave.
Hekerji razbili Kindlov varnostni ščit?

Ameriški heker je spisal program, ki zlomi varnostno zaščito aplikacije Kindle for PC (slika: cnet)

Zlom zaščite je očitno posledica posebnega izziva, ki so ga objavili na izraelskem forumu Hacking.org.

Izraelski heker, poznan pod imenom Labba, je trdil, da je razvil orodje, ki omogoča e-knjige, ki so shranjene na Kindlu, prenesti v obliki PDF datotek. Medtem je ameriški heker, ki se skriva pod imenom “i♥cabbages”, ustvaril program po imenu Unswindle, ki naj bi knjige, ki so shranjene v aplikaciji Kindle for PC, pretvoril v druge datotečne formate. Brezplačna aplikacija Kindle for PC omogoča kupcem branje knjig kar na osebnih računalnikih, brez da bi bilo potrebno kupiti samo napravo Kindle. Unswindle se mora uporabljati skupaj s programom MobiDeDRM, ki ga je ustvaril še en heker “darkreverser”.

Leta 2005 je skupina hekerjev, ki je vključevala tudi 17-letnika in moškega, ki naj bi bil odgovoren za zlom protipiratske zaščite na DVD-jih, izdala program PyMusique, ki je pesmi z iTunes-a “rešil” digitalnih pravic. Apple je težavo večkrat zakrpal, a hekerji so vedno znova našli nove varnostne luknje. Kako se bo zgodba končala tokrat?

 

Vir: Cnet News

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje