Hewlett-Packard med zelenimi

Avtor — 23.03.2007
HP se zaradi reciklirnega obrata v Sacramentu uvršča med 10 najbolj ''zelenih'' podjetij.
Hewlett-Packard med zelenimi

Obrat HP v Sacramentu.

Silicijeva dolina je središče visoke, v zadnjem času pa vse bolj tudi okolju prijazne tehnologije. Vedno večja proizvodnja in uporaba digitalne tehnike vzbuja skrbi. Izdelki vsebujejo veliko strupenih snovi, med katerimi je tudi skrb vzbujajoč merkurij.

Proizvajalci se izogibajo nadaljni proizvodnji takih izdelkov, ker pa je jih je v obtoku že ogromno, so se pri HP-ju odločili za reciklažo. Ogromna tovarna v Sacramentu predela vsak dan na tisoče digitalnih komponent, ki jih ločijo na plastiko, kovine in strupene snovi. HP- jeve komponente je v 100% možno reciklirati, delajo pa tudi na zmanjševanju porabe energije. Kmalu naj bi jo zmanjšali za petino.

Vir: CNN Money

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje