Hitri vodič po spletnem trženju

Spletno trženje postaja vse bolj priljubljeno, saj lahko s pravilnim pristopom poveča prepoznavnost podjetja, izboljša odnose s strankami in poveča dobiček podjetja.
Hitri vodič po spletnem trženju

Izkoristite možnosti, ki jih ponuja splet. (Vir: dynamicbusiness.com)

Spletno trženje podjetjem omogoča dosego ciljne publike z relativno nizkimi stroški, omogoča večjo interakcijo in zagotavlja hitrejši odziv kot druge metode trženja. Splet ponuja mnogo načinov za trženje:

1. SEM: Med najbolj priljubljene spada trženje prek iskalnikov (Search Engine Marketing), ki izboljšuje uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja prek iskalnikov in tako povečuje njeno vidnost. Obstajata dva glavna načina trženja prek iskalnikov:

  • Sponzorirane povezave oz. plačilo za klik (PPC), ki omogoča oglaševanje na iskalniški strani. Oglas se prikaže vsakič, ko nekdo v iskalnik vpiše določene ključne besede, oglaševalec pa plača za vsak klik na svoj oglas.
  • Organsko oz. naravno iskanje uporablja metode optimizacije spletnih strani prek iskalnikov (SEO), ki izboljšajo uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja in lahko znatno koristijo poslovanju podjetja ter pritegnejo nove stranke.

2. Trženje prek e-pošte podjetnikom pomaga pri zbiranju uporabnih podatkov o svojih strankah s pomočjo katerih lahko z njimi vzpostavitjo dobre odnose in jih redno obveščajo o novostih, ki lahko pripeljejo do nakupa.

3. Socialne mreže kot so Twitter, Facebook ali MySpace postajajo vse bolj priljubljene tudi v poslovnem svetu. Z njihovo pomočjo lahko podjetniki na enostaven način razširijo informacije o svojem podjetju med enakomislečimi pripadniki in tako povečajo prodajo.

4. Banner oglasi: Podjetje postavi oglas s povezavo do svoje spletne strani na drugo spletno stran s komplementarno vsebino.

5. Vse bolj priljubljeno postaja tudi partnersko ali ti. affiliate trženje, kjer oglaševalec plača provizijo lastniku spletne strani na kateri ima svoj oglas za vsak klik na oglas, ki pripelje do nakupa.

Spletno trženje postaja vse bolj ustvarjalno, zato bodite pozorni na nove aplikacije, ki vam bodo pomagale doseči ciljno občinstvo in povečati prodajo. Ker pa to zahteva kar nekaj časa in znanja, lahko poiščete tudi strokovnjaka, ki bo za to poskrbel namesto vas.

Vir: ResourceNation

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje