HTC-jev prvi mož odstopil

Peter Chou, ki je mesto izvršnega direktorja podjetja HTC prevzel pred dvema letoma, je odstopil iz položaja. Nadomestila ga bo trenutna predsednica uprave podjetja Cher Wang, poročajo tuji mediji. Kdo je Cher Wang?
HTC-jev prvi mož odstopil

Nadomestitev z Wangovo je bilo očitno le vprašanje časa (Vir slike:

Podjetje HTC, ki se že nekaj let sooča s padcem prodaje, je presenetilo s spremembo na vrhu. Kot je zapisala Wangova v sporočilu za javnost, se v tej industriji dogajajo nenehne spremembe. Ker so pionirji v industriji pametnih telefonov, želijo izkoristiti in uresničiti tudi potencial nove generacije povezljivih naprav in storitev.

Novico so razkrili le nekaj dni pred predstavitvijo novega modela HTC One M9. Naloga Wangove bo pospešiti prodajo in vnovič splezati na zeleno vejo. Kot je ob naznanitvi dejala, načrtuje, da bo njena nova vloga dolgoročna. Dodala je, da je njen predhodnik svojo vlogo dobro opravil; vlogo izvršne direktorice pa je sprejela, ker si želi biti bolj vpletena v podjetje.

Analitiki: sprememba ne bo prinesla vzpona HTC-ja

Analitiki menijo, da sprememba na vrhu ne bo prinesla bistvenih sprememb na trgu pametnih telefonov. Trg se je v zadnjih letih izjemno povečal, na njem je zdaj precej več močnih igralcev, kot v času, ko je HTC dosegal dobre prodajne rezultate. Sprememb ne pričakujejo tudi za to, ker je bila Wangova že v preteklosti dobro seznanjena s stanjem podjetja na trgu, prav tako o dnevnem dogajanju v podjetju.

Priprava na prevzem trajala kar dve leti

Chou bo po besedah podjetja ostal del podjetja, bo pa prevzel novo vlogo, in sicer na razvoju novih produktov. Kot poročajo tuji mediji, se je o morebitni menjavi Choua govorilo vse od njegovega nastopa na mesto izvršnega direktorja. Chou je sicer nekaj svojih nalog predal Wangovi že leta 2013, da bi se že takrat posvetil razvoju novih produktov. »Poznam podjetje, poznam ljudi in imam vizijo,« je Wangova povedala tujim medijem. »Menim, da sem najboljša kandidatka. Jaz sem predlagala menjavo.«

Sprememb bo še več

Menjava na vrhu pa ni edina sprememba, ki bo doletela HTC v letošnjem letu. Podjetje se vse bolj usmerja na produkte, ki niso neznanka HTC-ju, so pa neznanka za preostali svet. Med njimi tudi Vive VR slušalke, ki so jih razvili v sodelovanju s podjetjem Valve Software. Ta preskok pa po drugi strani predstavlja tudi veliko tveganje za podjetje, ki je v svoji preteklosti raje hodilo po preverjenih in utrjenih poteh.

Kdo je Cher Wang?

Wangova se je leta 2013 skupaj s svojim možen Wenchijem Chenom, predsednikom uprave VIA, uvrstila na lestvico najvplivnejših parov, na kateri sta kraljevala Barack in Michelle Obama. Wangova, rojena v Tajvanu, bo letos upihnila 57. rojstnodnevno svečko. Lani jo je Forbes uvrstil na 54. mesto najvplivnejših žensk na svetu.

Leta 2011 jo je Forbes skupaj z možem razglasil za najbogatejši osebi v Tajvanu. Njuno premoženje so ocenili na 8,8, milijard dolarjev. Wangova velja tudi za veliko donatorico; leta 2011 je fakulteti Guizhou Forerunner namenila kar 28,1 milijonov dolarjev. Podobne donacije je namenila tudi univerzi Berkeley, kjer je tudi sama študirala. Pomagala je tudi nekaterim šolam v Tajvanu, in sicer v obliki donacije tablic podjetja, ki ga je s Chouom soustanovila leta 1997. Le nekaj let pozneje je podjetje razvilo prvi telefon z OS Android.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje