I.B.M. odpušča

Avtor — 31.05.2007
Včeraj je odpoved dobilo kar 1570 zaposlenih tega giganta, ki izdeluje računalnike.
I.B.M. odpušča

Je val odpuščanja pri I.B.M. končan?

Razlog za veliko odpuščanje je povečanje profita pri njihovih izdelkih. Večina odpuščenih delavcev je iz oddelkov za tehnološke storitve na področju Severne Amerike.

To je sicer že drugi val odpuščanja pri I.B.M.-u. V prvem so odpuščali predvsem delavce v svojih tovarnah izven ZDA. Odpuščanje je posledica upadanja zaslužka. V prvem četrtletju letos je bil namreč manjši kar za 19 odstotkov.

Borza je reagirala takoj, vrednost delnic se je, nekoliko presenetljivo, povečala za skoraj odstotek.

Kot zanimivost dodajmo, da ima I.B.M. po celem svetu več kot 355.800 delavcev. V zadnjem četrtletju so jih skupaj odpustili okoli 3000, kar pa je še vedno le slab odstotek vseh zaposlenih.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje