Igor Marjanovič: Američani sprašujejo manj po ceni kot Evropejci

V teh dneh bo minilo eno leto odkar je podjetje OOG, na čelu katerega je Igor Marjanovič, na konferenci Podim prejelo naslov startup leta 2014. Podjetje razvija napravo H2O-Pal, ki se je pred dvema letoma predstavljala tudi na Kickstarterju.
Igor Marjanovič: Američani sprašujejo manj po ceni kot Evropejci

Podjetje OOG je na lanski konferenci Podim prejelo naziv Startup leta (Vir slike: Saša Kapetanovič).

Ekipa je trenutno v zaključni fazi pridobivanja certifikatov za FCC, CE in Bluetooth, ki jim bodo omogočili prodajo produkta na evropskem in ameriškem tržišču. »Dokler nimamo vseh potrebnih dovoljenj, produkta ne moremo prodajati. Smo sicer zbrali nekaj prednaročil, ki so nam poleg lastnih vložkov omogočila, da smo produkt zaključili v celoti,« pravi Marjanovič.

Pri razvoju produkta nešteto izzivov

Dodaja, da je v razvoju produkta prišlo do zamude, in sicer pri izdelavi orodja za brizganje plastičnih delov. »Največji izziv je bilo narediti nastavek iz elastomera, ki ga lahko namontiramo na plastenke ali steklenice različnih dimenzij,« zaradi česar je bilo potrebno večkrat prilagoditi orodje.

Potencial, ki so ga prepoznala zveneča imena

Podjetje OOG je med Kickstarter kampanjo, ki so jo sicer predčasno zaključili, dobilo kar nekaj povabil za sodelavanje s strani znanih podjetij, med njimi tudi Panasonic in Phillips. Panasonic se je na primer zanimal, kako bi njihovo tehnologijo namestili na škatle tablet, tako da bi naprava prepoznala, ali je bolnik vzel tablete in koliko. A raje kot temu, da bi pozornost preusmerili na več strani, so se, pravi Marjanovič, posvetili zgolj produktu.

Produkt se je sicer neuspešno predstavil na platformi Kickstarter, a požel veliko zanimanja s strani podjetij (Vir slike: Davorin Baloh).

Pri iskanju investicije so se stvari odvijale počasneje, kot so pričakovali

Na začetku so iskali tudi investicijo, vendar pa so se te stvari premikale počasneje, kot so pričakovali, obenem pa je bilo tudi vrednotenje njihove ideje oziroma podjetja nižje od pričakovanj. Tako so se sami lotili izziva financiranja, večinoma v mošnjiček prispevajo kar člani sami po svojih zmožnostih. Veliko pa jim je pomagal tudi razpis P2A.

Cena: 129 dolarjev

Kako se je H2O-Pal predstavil na Kickstarterju? >>

»Najbolj pozitiven odziv dobivamo iz ZDA. Razlika, ki smo jo zaenkrat opazili, je, da Američani manj sprašujejo po ceni kot Evropejci. O ostalem pa je še prezgodaj govoriti,« pojasnjuje sogovornik. Cena za H2O-Pal bo 129 dolarjev, bodo pa pogosto omogočili tudi razne popuste, dodaja.

Ameriški del bistven za dogajanje na ameriškem tržišču

V ekipi bistvenih sprememb ni. Razdeljena je na dva dela, eden je nastanjen v ZDA, kar jim omogoča izrazito usmeritev na ameriški trg. »Vsi člani ekipe delamo na različnih področjih, pri čemer se ve, kdo je najbolj kvalificiran za posamezno področje,« razloži in dodaja, da se navkljub kupu idej za nove inovacije v celoti posvečajo produktu H2O-Pal.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje