Igor Marjanovič: Američani sprašujejo manj po ceni kot Evropejci

V teh dneh bo minilo eno leto odkar je podjetje OOG, na čelu katerega je Igor Marjanovič, na konferenci Podim prejelo naslov startup leta 2014. Podjetje razvija napravo H2O-Pal, ki se je pred dvema letoma predstavljala tudi na Kickstarterju.
Igor Marjanovič: Američani sprašujejo manj po ceni kot Evropejci

Podjetje OOG je na lanski konferenci Podim prejelo naziv Startup leta (Vir slike: Saša Kapetanovič).

Ekipa je trenutno v zaključni fazi pridobivanja certifikatov za FCC, CE in Bluetooth, ki jim bodo omogočili prodajo produkta na evropskem in ameriškem tržišču. »Dokler nimamo vseh potrebnih dovoljenj, produkta ne moremo prodajati. Smo sicer zbrali nekaj prednaročil, ki so nam poleg lastnih vložkov omogočila, da smo produkt zaključili v celoti,« pravi Marjanovič.

Pri razvoju produkta nešteto izzivov

Dodaja, da je v razvoju produkta prišlo do zamude, in sicer pri izdelavi orodja za brizganje plastičnih delov. »Največji izziv je bilo narediti nastavek iz elastomera, ki ga lahko namontiramo na plastenke ali steklenice različnih dimenzij,« zaradi česar je bilo potrebno večkrat prilagoditi orodje.

Potencial, ki so ga prepoznala zveneča imena

Podjetje OOG je med Kickstarter kampanjo, ki so jo sicer predčasno zaključili, dobilo kar nekaj povabil za sodelavanje s strani znanih podjetij, med njimi tudi Panasonic in Phillips. Panasonic se je na primer zanimal, kako bi njihovo tehnologijo namestili na škatle tablet, tako da bi naprava prepoznala, ali je bolnik vzel tablete in koliko. A raje kot temu, da bi pozornost preusmerili na več strani, so se, pravi Marjanovič, posvetili zgolj produktu.

Produkt se je sicer neuspešno predstavil na platformi Kickstarter, a požel veliko zanimanja s strani podjetij (Vir slike: Davorin Baloh).

Pri iskanju investicije so se stvari odvijale počasneje, kot so pričakovali

Na začetku so iskali tudi investicijo, vendar pa so se te stvari premikale počasneje, kot so pričakovali, obenem pa je bilo tudi vrednotenje njihove ideje oziroma podjetja nižje od pričakovanj. Tako so se sami lotili izziva financiranja, večinoma v mošnjiček prispevajo kar člani sami po svojih zmožnostih. Veliko pa jim je pomagal tudi razpis P2A.

Cena: 129 dolarjev

Kako se je H2O-Pal predstavil na Kickstarterju? >>

»Najbolj pozitiven odziv dobivamo iz ZDA. Razlika, ki smo jo zaenkrat opazili, je, da Američani manj sprašujejo po ceni kot Evropejci. O ostalem pa je še prezgodaj govoriti,« pojasnjuje sogovornik. Cena za H2O-Pal bo 129 dolarjev, bodo pa pogosto omogočili tudi razne popuste, dodaja.

Ameriški del bistven za dogajanje na ameriškem tržišču

V ekipi bistvenih sprememb ni. Razdeljena je na dva dela, eden je nastanjen v ZDA, kar jim omogoča izrazito usmeritev na ameriški trg. »Vsi člani ekipe delamo na različnih področjih, pri čemer se ve, kdo je najbolj kvalificiran za posamezno področje,« razloži in dodaja, da se navkljub kupu idej za nove inovacije v celoti posvečajo produktu H2O-Pal.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje