Imate bazo zvestih strank?

Zveste stranke so ključnega pomena za uspešno poslovanje podjetij. Že prvi dan, ko podjetnik registrira podjetje, se zanj začne boj za prve stranke, trud pri pridobivanju novih kupcev pa po nekaj letih poslovanja ne bi smel biti nič manjši kot na začetku!
Imate bazo zvestih strank?

Imate bazo zvestih strank? (Vir slike: sxc.hu)

Pri pridobivanju novih strank vam lahko močno pomaga ugled vašega podjetja in priporočila že obstoječih strank, oziroma prav nasprotno – v kolikor bodo vaše obstoječe ali nekdanje stranke o vas imele slabo mnenje, bodo tega o vas najverjetneje širile tudi dalje.

Da bi stranko lahko obdržali in bi se k vam vračala tudi kasneje, morate zanjo torej ustrezno poskrbeti. Najprej pa potrebujete ustrezno bazo zvestih strank, ki vam jih bo pomagala razvrstiti v različne kategorije po določenih kriterijih, šele nato boste lahko poslovno ponudbo za posamezno stranko lahko prilagodili tako, da bo zanjo kar najbolj primerna. 

Pri gradnji baze strank si lahko pomagate z naslednjimi vprašanji.

  • Kakšna so vaša pričakovanja glede rasti števila novih strank?
  • Koliko strank si lahko privoščite izgubiti?
  • Koliko denarja nameravate zapraviti, da bi v zvestobo prepričali eno novo stranko ali eno nekdanjo stranko?
  • Kaj je vzrok, da se število obstoječih strank zmanjšuje?
  • Katere bodo lastnosti, po katerih boste razločevali stranke, ki vam prinašajo višje dobičke in stranke, ki vam prinašajo nižje dobičke?
  • Na kakšen način boste pridobivali nove stranke? So to brezplačna testna obdobja, povečanje dela na SEO, spletno oglaševanje, marketinške promocije?
  • Kateri so vaši glavni konkurenti ter kako stranke prepričate, da bi se odločile za vas in ne za konkurenta?

Ta in podobna vprašanja morda na dan privlečejo veliko novih nejasnosti, toda da bi vaše podjetje lahko bilo uspešno, morate nanje čimprej poiskati ustrezne odgovore. Dejstvo je, da je obstoječo stranko veliko lažje obdržati kot pridobiti novo, zato se vam bo trud na dolgi rok zagotovo izplačal!

Vir: Inc.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje