Imate mednarodne izkušnje? Potem ste kandidat za delo v Trivagu!

Avtor — 15.03.2015
Iskalnik hotelov Trivago, katerega zanimive oglase si lahko ogledamo tudi na naših televizijskih programih, je delovno okolje petih Slovencev. Podjetje, ki ima trenutno zaposlenih več kot 500 ljudi, deluje vse od leta 2005. Pogovarjali smo se s Tino Radojkovič, predstavnico za odnose z javnostmi.
Imate mednarodne izkušnje? Potem ste kandidat za delo v Trivagu!

V podjetju dela kar pet Slovencev (Vir slike: Trivago).

V podjetju Trivago je zaposlenih kar pet Slovencev, prihajajo pa iz različnih krajev Slovenije. Dva, med njimi tudi Tina, sta odgovorna za slovensko platformo, ki je zaživela leta 2011. Slovenija se je namreč izkazala kot obetaven trg, ko gre za rezervacijo hotelskih nastanitev. Ostali trije delujejo na »globalnih« pozicijah, dva v oddelku za dizajn, en pa v oddelku za Brand Marketing, kjer skrbi za zakup medijskega prostora.

Beležijo 100-odstotno letno rast

Radojkovičeva potrdi, da poslujejo v razmerah poostrene konkurence, a poudarja, da se v njihovem podjetju ne ozirajo na to, kako delajo drugi, temveč skrbijo za nenehno rast in optimizacijo svojega hotelskega iskalnika. Glede na podatke o letni stopnji rasti od leta 2008, ki je 100-odstotna, se jim to očitno dobro izplača. V Sloveniji zaradi svojega specifičnega modela in kot hotelski meta iskalnik pravzaprav nimajo konkurence.

Trivago ima več kot 80 milijonov mesečnih uporabnikov, ki dnevno opravijo več kot dva milijona poizvedb. Na njem lahko najdemo prek 140 milijonov hotelskih ocen več kot 700 tisoč hotelov. Nastanitve so opremljene z več kot 14 milijoni fotografij, ogledamo pa si jih v več kot 25 jezikih na več kot 45 mednarodnih platformah.

Nemčija, Španija in Kitajska

Podjetje, ki je resnično mednarodno, saj je v njem več kot 50 narodnosti, ima globalni sedež v nemškem mestu Düsseldorf, imajo pa tudi pisarno na španskem otoku Palma de Mallorca in v Leipzigu. Pred kratkim so pisarno odprli še v kitajskem mestu Šanghaj.

Samo za IT oddelek trenutno 25 delovnih mest

Veliko težo pri vsem tem ima poleg dobrih navodil vodstva tudi ekipa. Radojkovičeva vabi vse, ki bi si želeli postati člani njihove ekipe, da se jim oglasite. »V podjetju Trivago imamo zelo veliko možnosti za zaposlitev,« pravi Radojkovičeva in dodaja, da je samo za IT oddelek trenutno razpisanih 25 delovnih mest.

Čas za počitek in sprostitev od napornega dneva (Vir slike: Trivago).

Katera znanja morate imeti, da postane del ekipe?

Njihovi najbolj zaželeni kadri so s področja računalništva in informacijskih tehnologij, trenutno pa iščejo pozicije za Software Engineers (PHP, JavaScript), sistemski administrator (BSD/Linux) in Frotend Developer. »IT oddelek je eden od redkih oddelkov v podjetju Trivago, za katerega ni potrebno, da prihajate iz prav posebne države, saj je delovni jezik angleški in je vaše poznavanje IT zadosten pogoj,« pojasnjuje. Nadaljuje, da je za druga delovna mesta, kot so denimo Country development, odnosi z javnostmi, spletni marketing, eden od pogojev znanje jezika, denimo danskega (če delate za dansko platformo).

Leta 2004 se rodi ideja o Trivagu, ki leto pozneje zaživi v beta različici v Dusseldorfu. Leta 2007 zaživi v Italiji, Španiji, Franciji in Združenem kraljestvu, 2008 pa še na Poljskem in na Švedskem. Že leto pozneje postane dobičkonosen; začne se prva televizijska kampanja v Nemčiji. Leta 2010 je že več kot 100 rezervacijskih strani vključenih v Trivago, leto pozneje presežejo stotega zaposlenega. Takrat se predvajata tudi prvi televizijski kampanji v ZDA in Braziliji. Leto 2011 je tudi čas, ko zaživi slovenska platforma. Pred dvema letoma se uspešno razširi še na območje Azije in Pacifika.

Kako prepričati Trivago, da ste najboljši kandidat?

»Tukaj je težko povedati, saj ne obstaja edinstvena formula, na podlagi katere se odločamo. Pomembna je predvsem izobrazba in relevantne delovne izkušnje, sicer pa je odvisno, za katero pozicijo se prijavljate. Če se prijavljate za software inženirja, se bodo od vas pričakovale izkušnje s programskimi jeziki, kot so PHP, JavaScript in podobno,« če pa se zanimate za delovno mesto v oddelku za spletni marketing, potem pa se bodo od vas pričakovale izkušnje s področja Facebook oglaševanja, Google Adwords, dodaja. Včasih pa bo dovolj že napredno znanje angleščino in dober nastop na intervjuju.

Kuhinja (Vir slike: Trivago).

Ste bili na Erasmus izmenjavi?

»Pri kandidatih so zaželene tudi mednarodne izkušnje, recimo opravljena Erasmus izmenjava ali praksa, saj smo mednarodno podjetje z več kot 50 različnimi narodnostmi v eni sami pisarni, prav tako, da so kandidati samoiniciativni, podjetni, avtentični, saj so to nekatere izmed naših ključnih vrednot.« Ste se v opisu Radojkovičeve prepoznali? V Trivagu zaposlujejo študente, praktikante, delavce za zaposlitev za eno leto in za nedoločen čas. Ker za večino delovnih mest znanje nemškega jezika ni potrebno, Radojkovičeva pravi, da »kar pogumno, izpolnite prošnjo in nam jo pošljite«.

Kako deluje Trivago? Trivago primerja cene več kot 700 tisoč hotelov s pomočjo več kot 175 rezervacijskih strani. Omogoča filtriranje po velikosti sobe, dostopnosti brezžičnega interneta, možnost bivanja hišnih ljubljenčkov, pri tem pa si pomaga s trivagovim Rating Indexom (tRI), ki zbira informacije o hotelu in podaja zanesljivo ter nepristransko oceno.

Skrb za zaposlene je na prvem mestu

Radojkovičeva dodaja, da v podjetju dobro skrbijo za zaposlene: »V pisarnah imamo sveže sadje in zelenjavo, sokove, hrano in podobno.« Vsak mesec imajo skupinske dogodke, kjer se družijo na neformalni ravni in s tem krepijo ekipni duh. Skrbijo pa tudi za fizično pripravljenost, saj imajo možnost različnih športnih aktivnosti, kot so odbojka, tenis, košarka, salsa, za tiste, ki pa še ne obvladajo nemščino, pa tudi tečaj nemškega jezika, pove v smehu.

Podjetje skrbi tudi za fizično kondicijo zaposlenih (Vir slike: Trivago).

Ob napornih minutah se sprostijo v sobi za jogo, vadijo v spinning sobi, med odmorom pa sodelavca povabijo (in premagajo) v namiznem nogometu ali bilijardu. Vsak teden imajo organizirane tudi interne akademije in delavnice in si na tak način širijo obzorja. »To so lahko akademije zunanjih predavateljev ali interne, kjer se nam predstavijo kolegi iz drugih oddelkov in nam podajo nekaj več informacij o poteku njihovega dela.«

Oznake: ,