Implico izobraževanje: Opozorilo na pomen kadrovske funkcije v podjetjih

IBM Innovation Center je v BTC City v Kristalni palači letos prvič gostil Implico, modularno izobraževanje za mlade kadrov(n)ike, start-upe in manjša podjetja. Implico, sestavljen iz 4 ločenih dni, se je v četrtek začel s prvim, celodnevnim dogodkom.
Implico izobraževanje: Opozorilo na pomen kadrovske funkcije v podjetjih

Implico izobraževanje: Opozorilo na pomen kadrovske funkcije v podjetjih (Vir slike: Implico.si)

Ta je na enem mestu združil 12 vrhunskih strokovnjakov, med katerimi so Matej Potokar, Tamara valenčič, Matic Vošnjak, Barica Blenkuš, Rok Magister in drugi. Tokrat so se združili pod skupnim sloganom Strateško kadrovanje prihodnosti in v jutranjem delu predsatvili trende, nakazali smernice in predstavili izzive, pred katerimi se je znašla HR funkcija. S tem so naredili uvod v vsebinske sklope TOP OF HRM, SELL the HR in Work – life balance.

Ljudje se ne bojijo sprememb, temveč posledic, ki jih te prinašajo

Žirafa, celodnevni dogodek in uvertura v izobraževanje Implico, se je začelo z nekaj odličnimi izhodišči, ki so jih predstavili Tamara Valenčič in Rok Magister,  ki sta mlade kadrovnike opomnila, da je najbolj pomembno poznavanje samega sebe. Šele z dobrim poznavanjem sebe in empatijo lahko razumejo svoje zaposlene in jih vodijo na konstruktiven način. Pomembno je vedeti, da se ljudje ne bojijo sprememb samih, temveč posledic, ki jih le-te prinašajo. Rok je poskrbel za ščepec provokativnosti s tem, da je udeležence spodbudil, da se preobujejo in preverijo, kaj pomeni biti v tujih čevljih.

Soočenje: HR Panorama

Jutranji del Implica je z zdravo mero provokativnosti razgrel ozračje. V soočenju so pogled na HR funkcijo in njeno vlogo iz različnih vidikov ponudili gostje Matej Potokar, Matic Vošnjak, Tomaž Jug in Barica Blenkuš. Pod taktirko Denisa Oštirja so se dotaktnili ključnih vprašanj, s katerimi se soočajo bodoči HR managerji in direktorji mladih podjetij.

Barica Blenkuš iz Svetilnika je povzela: »Izzivi za HR-ja za prihodnost: strateškost, sistemsko razmišljanje, izredno dobro razumevanje sedanjosti in pogled usmerjen v prihodnost. Celotno delovanje organizacije mora biti dobro podprto z vizijo, fokus ne sme biti na gašenju požara«. Podjetja morajo zaposlovati ljudi, ki imajo t.i. »personal fit«, ljudje se morajo v njem dobro počutiti, saj le taki posamezniki lahko izkoristijo ves svoj potencial. »Malo je zelo slabih ljudi, večinoma so le taki, ki se nahajajo na napačnih delovnih mestih in v napačnih okoljih,« pravi Tomaž Jug, direktor spletne agencije Editor.

Ljudje so ključni kapital vsakega podjetja, predvsem storitvega, zato jih je potrebno posebej negovati. V Sloveniji je to zavedanje še vedno na nizki ravni, saj gre za zaprto državo, ki se počuti samozadostna, kar pa je potrebno spremeniti. »Zavedati se je potrebno, da v globalni vasi vsi tekmujejo za najboljše kadre in nikoli pozabiti, da »second is the best loser«, je dejal Matej Potokar iz Microsofta in s tem opozoril na pomen HR funkcije v vsakem podjetju.

Matic Vošnjak, direktor družbe Competo, pa je mladim svetoval, da morajo v prvi vrsti dobro poznati vse funkcije v podjetju, morajo biti korak pred drugimi, videti dlje, saj si morajo svoje mesto enakovrednega govorca izboriti sami. Tega pa s pasivnostjo ne bodo dosegli.

Nadaljevanje izobraževanja v februarju

Implico izobraževanje se nadaljuje tudi v popoldanskem delu dneva z uvodnimi predavanji v kasnejše delavnice – puzzle, ki se bodo odvili 5., 10. in 12. februarja. Na teme TOP of HRM, SELL the HR in WORK –  LIFE BALANCE bodo mladi kadroviki in start-upovci aktivno sodelovali in v treh dnevih aktivno delali na praktičnih primerih in primerih dobrih praks.

Več informacij…

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje