Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Na spletni platformi Indiegogo denarna sredstva za proizvodnjo zbira Ubuntu Edge, visokotehnološka naprava, ki združuje mobilni telefon in računalnik v enem. Projekt sicer že velja za eno največjih crowdfunding kampanj!
Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge (Vir slike: sxc.hu)

Britansko podjetje Canonical se zadnje čase pospešeno ukvarja z razvojem njihovega najnovejšega projekta – unikatnega pametnega mobilnega telefona Ubuntu Edge.

Omenjena visokotehnološka naprava združuje mobilni telefon in računalnik v enem, saj omogoča hkratno izvajanje operacijskih sistemov Android in Ubuntu Phone OS (t.i. dual boot), kar inovativno napravo ob priključitvi na zaslon in tipkovnico spremeni v namizni računalnik in mobilnik v enem. Z inovacijo želi Canonical predvsem pospešiti razvoj mobilnih tehnologij, ki omogočajo združevanje z računalniki brez neprestanih sinhronizacij med napravami. 

Ubuntu Edge. (Vir slike: Indiegogo)

Da bi proizvodnja mobilnika Ubuntu Edge lahko zaživela, podjetje potrebuje vsaj 32 milijonov dolarjev denarnih sredstev. V Canonical-u so se zato odločili, da bodo potrebni znesek zbrali s pomočjo množic tehnoloških navdušencev, in sicer preko spletne platforme Indiegogo, ki deluje po principu skupinskega zbiranja sredstev (t.i. crowdfundinga). 

Poglejte si kratek predstavitveni video: 

YouTube

Podjetje je s spletno kampanjo za zbiranje sredstev pričelo 22. julija in že v prvem dnevu uspelo zbrati več kot 3.450.000 dolarjev! Kljub obetavnemu začetku pa se je hitrost priključevanja novih podpornikov v nadaljevanju močno upočasnila, po treh tednih pa vendarle presegla magično mejo zbranih 10.266.845 dolarjev. S tem je projekt Ubuntu Edge prehitel dotedanjega rekorderja – projekt pametnih ur Pebble – in tako velja za eno največjih crowdfunding kampanj vseh časov.

Kot velja tudi za vse preostale crowdfunding projekte, bo tudi v tem primeru podjetje zbrana sredstva prejelo le, v kolikor kupci in podporniki skupaj in v roku dosežejo zastavljeni cilj. Ta je sicer postavljen na vrtoglavih 32 milijonov dolarjev, časa za zbiranje sredstev pa je le še nekaj dni.

V primeru, da bo kampanja vendarle uspela, bodo lahko prvi podporniki pametni mobilni telefon Ubuntu Edge pričakujejo maja prihodnje leto. Če je produkt navdušil tudi vas, ga lahko še do 21. avgusta z nakupom podprete tudi vi in tako dobite svojo visokotehnološko napravo Ubuntu Edge.

Podprite projekt na Indiegogo! >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje