Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Na spletni platformi Indiegogo denarna sredstva za proizvodnjo zbira Ubuntu Edge, visokotehnološka naprava, ki združuje mobilni telefon in računalnik v enem. Projekt sicer že velja za eno največjih crowdfunding kampanj!
Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge (Vir slike: sxc.hu)

Britansko podjetje Canonical se zadnje čase pospešeno ukvarja z razvojem njihovega najnovejšega projekta – unikatnega pametnega mobilnega telefona Ubuntu Edge.

Omenjena visokotehnološka naprava združuje mobilni telefon in računalnik v enem, saj omogoča hkratno izvajanje operacijskih sistemov Android in Ubuntu Phone OS (t.i. dual boot), kar inovativno napravo ob priključitvi na zaslon in tipkovnico spremeni v namizni računalnik in mobilnik v enem. Z inovacijo želi Canonical predvsem pospešiti razvoj mobilnih tehnologij, ki omogočajo združevanje z računalniki brez neprestanih sinhronizacij med napravami. 

Ubuntu Edge. (Vir slike: Indiegogo)

Da bi proizvodnja mobilnika Ubuntu Edge lahko zaživela, podjetje potrebuje vsaj 32 milijonov dolarjev denarnih sredstev. V Canonical-u so se zato odločili, da bodo potrebni znesek zbrali s pomočjo množic tehnoloških navdušencev, in sicer preko spletne platforme Indiegogo, ki deluje po principu skupinskega zbiranja sredstev (t.i. crowdfundinga). 

Poglejte si kratek predstavitveni video: 

YouTube

Podjetje je s spletno kampanjo za zbiranje sredstev pričelo 22. julija in že v prvem dnevu uspelo zbrati več kot 3.450.000 dolarjev! Kljub obetavnemu začetku pa se je hitrost priključevanja novih podpornikov v nadaljevanju močno upočasnila, po treh tednih pa vendarle presegla magično mejo zbranih 10.266.845 dolarjev. S tem je projekt Ubuntu Edge prehitel dotedanjega rekorderja – projekt pametnih ur Pebble – in tako velja za eno največjih crowdfunding kampanj vseh časov.

Kot velja tudi za vse preostale crowdfunding projekte, bo tudi v tem primeru podjetje zbrana sredstva prejelo le, v kolikor kupci in podporniki skupaj in v roku dosežejo zastavljeni cilj. Ta je sicer postavljen na vrtoglavih 32 milijonov dolarjev, časa za zbiranje sredstev pa je le še nekaj dni.

V primeru, da bo kampanja vendarle uspela, bodo lahko prvi podporniki pametni mobilni telefon Ubuntu Edge pričakujejo maja prihodnje leto. Če je produkt navdušil tudi vas, ga lahko še do 21. avgusta z nakupom podprete tudi vi in tako dobite svojo visokotehnološko napravo Ubuntu Edge.

Podprite projekt na Indiegogo! >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje