Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Na spletni platformi Indiegogo denarna sredstva za proizvodnjo zbira Ubuntu Edge, visokotehnološka naprava, ki združuje mobilni telefon in računalnik v enem. Projekt sicer že velja za eno največjih crowdfunding kampanj!
Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge (Vir slike: sxc.hu)

Britansko podjetje Canonical se zadnje čase pospešeno ukvarja z razvojem njihovega najnovejšega projekta – unikatnega pametnega mobilnega telefona Ubuntu Edge.

Omenjena visokotehnološka naprava združuje mobilni telefon in računalnik v enem, saj omogoča hkratno izvajanje operacijskih sistemov Android in Ubuntu Phone OS (t.i. dual boot), kar inovativno napravo ob priključitvi na zaslon in tipkovnico spremeni v namizni računalnik in mobilnik v enem. Z inovacijo želi Canonical predvsem pospešiti razvoj mobilnih tehnologij, ki omogočajo združevanje z računalniki brez neprestanih sinhronizacij med napravami. 

Ubuntu Edge. (Vir slike: Indiegogo)

Da bi proizvodnja mobilnika Ubuntu Edge lahko zaživela, podjetje potrebuje vsaj 32 milijonov dolarjev denarnih sredstev. V Canonical-u so se zato odločili, da bodo potrebni znesek zbrali s pomočjo množic tehnoloških navdušencev, in sicer preko spletne platforme Indiegogo, ki deluje po principu skupinskega zbiranja sredstev (t.i. crowdfundinga). 

Poglejte si kratek predstavitveni video: 

YouTube

Podjetje je s spletno kampanjo za zbiranje sredstev pričelo 22. julija in že v prvem dnevu uspelo zbrati več kot 3.450.000 dolarjev! Kljub obetavnemu začetku pa se je hitrost priključevanja novih podpornikov v nadaljevanju močno upočasnila, po treh tednih pa vendarle presegla magično mejo zbranih 10.266.845 dolarjev. S tem je projekt Ubuntu Edge prehitel dotedanjega rekorderja – projekt pametnih ur Pebble – in tako velja za eno največjih crowdfunding kampanj vseh časov.

Kot velja tudi za vse preostale crowdfunding projekte, bo tudi v tem primeru podjetje zbrana sredstva prejelo le, v kolikor kupci in podporniki skupaj in v roku dosežejo zastavljeni cilj. Ta je sicer postavljen na vrtoglavih 32 milijonov dolarjev, časa za zbiranje sredstev pa je le še nekaj dni.

V primeru, da bo kampanja vendarle uspela, bodo lahko prvi podporniki pametni mobilni telefon Ubuntu Edge pričakujejo maja prihodnje leto. Če je produkt navdušil tudi vas, ga lahko še do 21. avgusta z nakupom podprete tudi vi in tako dobite svojo visokotehnološko napravo Ubuntu Edge.

Podprite projekt na Indiegogo! >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje