Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Na spletni platformi Indiegogo denarna sredstva za proizvodnjo zbira Ubuntu Edge, visokotehnološka naprava, ki združuje mobilni telefon in računalnik v enem. Projekt sicer že velja za eno največjih crowdfunding kampanj!
Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge

Indiegogo: Novi rekorder je Ubuntu Edge (Vir slike: sxc.hu)

Britansko podjetje Canonical se zadnje čase pospešeno ukvarja z razvojem njihovega najnovejšega projekta – unikatnega pametnega mobilnega telefona Ubuntu Edge.

Omenjena visokotehnološka naprava združuje mobilni telefon in računalnik v enem, saj omogoča hkratno izvajanje operacijskih sistemov Android in Ubuntu Phone OS (t.i. dual boot), kar inovativno napravo ob priključitvi na zaslon in tipkovnico spremeni v namizni računalnik in mobilnik v enem. Z inovacijo želi Canonical predvsem pospešiti razvoj mobilnih tehnologij, ki omogočajo združevanje z računalniki brez neprestanih sinhronizacij med napravami. 

Ubuntu Edge. (Vir slike: Indiegogo)

Da bi proizvodnja mobilnika Ubuntu Edge lahko zaživela, podjetje potrebuje vsaj 32 milijonov dolarjev denarnih sredstev. V Canonical-u so se zato odločili, da bodo potrebni znesek zbrali s pomočjo množic tehnoloških navdušencev, in sicer preko spletne platforme Indiegogo, ki deluje po principu skupinskega zbiranja sredstev (t.i. crowdfundinga). 

Poglejte si kratek predstavitveni video: 

YouTube

Podjetje je s spletno kampanjo za zbiranje sredstev pričelo 22. julija in že v prvem dnevu uspelo zbrati več kot 3.450.000 dolarjev! Kljub obetavnemu začetku pa se je hitrost priključevanja novih podpornikov v nadaljevanju močno upočasnila, po treh tednih pa vendarle presegla magično mejo zbranih 10.266.845 dolarjev. S tem je projekt Ubuntu Edge prehitel dotedanjega rekorderja – projekt pametnih ur Pebble – in tako velja za eno največjih crowdfunding kampanj vseh časov.

Kot velja tudi za vse preostale crowdfunding projekte, bo tudi v tem primeru podjetje zbrana sredstva prejelo le, v kolikor kupci in podporniki skupaj in v roku dosežejo zastavljeni cilj. Ta je sicer postavljen na vrtoglavih 32 milijonov dolarjev, časa za zbiranje sredstev pa je le še nekaj dni.

V primeru, da bo kampanja vendarle uspela, bodo lahko prvi podporniki pametni mobilni telefon Ubuntu Edge pričakujejo maja prihodnje leto. Če je produkt navdušil tudi vas, ga lahko še do 21. avgusta z nakupom podprete tudi vi in tako dobite svojo visokotehnološko napravo Ubuntu Edge.

Podprite projekt na Indiegogo! >>

Oznake: , ,