INOVACIJA LETA V KATEGORIJI MALIH IN SREDNJIH PODJETIJ

Avtor Matej Merljak — 21.01.2008
Komentiraj!
Inovacija podjetja Gama System, rednega člana Tehnološkega parka Ljubljana, ki je bila na drugem Slovenskem forumu inovacij predstavljena med desetimi najinovativnejšimi podjetji v Sloveniji, sistem varne hrambe elektronskih dokumentov Gama System E-Arhiv, je bila izbrana za najboljšo inovacijo v kategoriji malih in srednjih podjetij.
INOVACIJA LETA V KATEGORIJI MALIH IN SREDNJIH PODJETIJ

E-arhiv, najboljša inovacija v kategoriji malih in srednjih podjetij

Gama System E-Arhiv je bil na drugem Slovenskem forumu inovacij (17.-18. januar 2008) predstavljen med 40 najbolj inovativnimi idejami leta 2007 izmed 175 prijavljenimi po izboru nacionalne komisije za inovacije.


Podjetje se je z dokumentno linijo Gama System predstavilo kot eden najnaprednejših ponudnikov svetovno primerljive rešitve za celovito podporo poslovanju z elektronskimi dokumenti. Sistem varne hrambe E-Arhiv je digitalna izvedba klasičnega arhiva za vse elektronske dokumente, ki zahtevajo dolgoročno in zakonsko skladno hrambo. Namenjen je ponudnikom storitev arhiviranja in velikim podjetjem, ki potrebujejo lasten sistem za shranjevanje ter arhiviranje elektronskih dokumentov. Sistem je v uporabi v E-Arhivu Pošte Slovenije. Več o podjetju si lahko preberete na: http://www.gama-system.si


Forum je na ogled javnosti postavil razvojne dosežke podjetij in posameznikov, ki predstavljajo inovativni potencial Slovenije. Med 40 najboljših inovacij so se uvrstile inovacije šestih podjetij, članov Tehnološkega parka Ljubljana, Elaphe d.o.o., Gama System d.o.o., Informatika s.p., Qualitas Radix internetne tehnologije d.o.o., XLAB d.o.o. in Zemanta d.o.o. Med njimi pa so podjetje Elaphe d.o.o, Gama System d.o.o. ter XLAB d.o.o. razglasili za najbolj inovativna slovenska podjetja. Komisija je pri izboru inovacij upoštevala 16 meril, pri tem pa so h končni oceni enakovredno prispevali tehnološki in poslovni dejavniki.

Prijavi se na e-novice!