Inovativna podjetja na področju rabe energije

Rast porabe energije bo v prihodnosti potrebno ublažiti, saj v danih razmerah na srednji in dolgi rok negativno vpliva na naše gospodarstvo, okolje in blaginjo. Posamezniki, predvsem pa podjetja, se morajo navaditi energijo uporabljati kot vir, ki je omejen.
Inovativna podjetja na področju rabe energije

Inovativna podjetja na področju rabe energije. (Vir slike: sxc.hu)

Povečanje učinkovite rabe energije ne pomeni, da morajo posamezniki in podjetja opustiti dejavnosti, da bi prihranili energijo. Nove tehnologije in učinkovitejše vedenje bodo posameznikom in podjetjem dejansko omogočili, da izboljšajo svoje življenjske pogoje in nadaljujejo s poslom.

Tudi v Sloveniji smo začeli prepoznavati podjetja, ki so inovativna na področju učinkovite rabe energije. V tem duhu so se odvijali tudi 15. Dnevi energetikov 16. in 17. aprila v Portorožu, kjer so podelili nagrade s področja energetike. Nagrade so bile podeljene v več kategorijah:

 • energetsko učinkovit projekt
 • promocijski projekt URE/OVE
 • projekt URE in OVE v stavbah in
 • posebne nagrade za dosežke na področju učinkovite rabe energije, proizvodnje energije iz obnovljivih virov in energetskega menedžmenta

Najbolj inovativna slovenska podjetja s področja energije so bila Ljubljanske mlekarne d. d., Informa Echo d.o.o., Protim Ržišnik Perc d. o. o. in BTC.

 • Nagrado za Energetsko učinkovit projekt je prejelo podjetje Ljubljanske mlekarne d. d. za projekt »Izkoriščanje odpadne toplote sterilizatorjev in priprava hladilne vode.
 • Nagrado za promocijski projekt URE/OVE je prejelo podjetje Informa Echo d.o.o., in sicer za projekt »Porabi manj – moj energetski svetovalec«.
 • Dobitnik nagrade za Projekt URE in OVE v stavbah je podjetje Protim Ržišnik Perc d. o. o. za projekt »Nizkoenergijski poslovni objekt Kobra«.
 • Dobitnik posebne nagrade za dosežke na področju učinkovite rabe energije, proizvodnje energije iz obnovljivih virov in energetskega menedžmenta je podjetje BTC.

Vir: 15. Dnevi Energetikov in energap.si

  Oznake: , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  21.11.2017 od 16:30 do 19:00
  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
  Preberite več >>

  Delavnica: Google Adwords

  07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
  Delavnica: Google Adwords

  Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje