Inovativna podjetja na področju rabe energije

Rast porabe energije bo v prihodnosti potrebno ublažiti, saj v danih razmerah na srednji in dolgi rok negativno vpliva na naše gospodarstvo, okolje in blaginjo. Posamezniki, predvsem pa podjetja, se morajo navaditi energijo uporabljati kot vir, ki je omejen.
Inovativna podjetja na področju rabe energije

Inovativna podjetja na področju rabe energije. (Vir slike: sxc.hu)

Povečanje učinkovite rabe energije ne pomeni, da morajo posamezniki in podjetja opustiti dejavnosti, da bi prihranili energijo. Nove tehnologije in učinkovitejše vedenje bodo posameznikom in podjetjem dejansko omogočili, da izboljšajo svoje življenjske pogoje in nadaljujejo s poslom.

Tudi v Sloveniji smo začeli prepoznavati podjetja, ki so inovativna na področju učinkovite rabe energije. V tem duhu so se odvijali tudi 15. Dnevi energetikov 16. in 17. aprila v Portorožu, kjer so podelili nagrade s področja energetike. Nagrade so bile podeljene v več kategorijah:

 • energetsko učinkovit projekt
 • promocijski projekt URE/OVE
 • projekt URE in OVE v stavbah in
 • posebne nagrade za dosežke na področju učinkovite rabe energije, proizvodnje energije iz obnovljivih virov in energetskega menedžmenta

Najbolj inovativna slovenska podjetja s področja energije so bila Ljubljanske mlekarne d. d., Informa Echo d.o.o., Protim Ržišnik Perc d. o. o. in BTC.

 • Nagrado za Energetsko učinkovit projekt je prejelo podjetje Ljubljanske mlekarne d. d. za projekt »Izkoriščanje odpadne toplote sterilizatorjev in priprava hladilne vode.
 • Nagrado za promocijski projekt URE/OVE je prejelo podjetje Informa Echo d.o.o., in sicer za projekt »Porabi manj – moj energetski svetovalec«.
 • Dobitnik nagrade za Projekt URE in OVE v stavbah je podjetje Protim Ržišnik Perc d. o. o. za projekt »Nizkoenergijski poslovni objekt Kobra«.
 • Dobitnik posebne nagrade za dosežke na področju učinkovite rabe energije, proizvodnje energije iz obnovljivih virov in energetskega menedžmenta je podjetje BTC.

Vir: 15. Dnevi Energetikov in energap.si

  Oznake: , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

  Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
  Preberite več >>

  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  27.09.2017 od 13:00 do 16:00
  Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

  Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
  Preberite več >>

  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  20.10.2017 od 9:00 do 17:00
  Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

  Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
  Preberite več >>

  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  27.10.2017 od 14:00 do 18:00
  MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

  Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje