Inovativnost in podjetništvo

Inovativnost in podjetništvo sta gonilo družbenega in gospodarskega razvoja. Iskanje novih poti, novih rešitev in novih možnosti je ključnega pomena za napredek družbe, večjo blaginjo prebivalstva in načrtovanje prihodnosti.

Podjetja imajo dokaj predvidljiv življenjski cikel: njihov obstoj se začne z inovacijo, nato napišejo poslovni načrt, postavijo infrastrukturo, potrebno za delovanje podjetja, s tem pa so odprte vse poti za rast podjetja.

A slej ko prej pride do demografskih in kulturnih sprememb ali pa se pojavijo nove tehnologije in zunanje inovacije prehitijo poslovni model podjetja. To vodi v izgubo strank in profita in podjetje sčasoma ostane brez posla. Prav zato podjetnike večinoma časa skrbi, kako ostati izven tega cikla. Zavedajo se, da je potrebno ostati inovativen in podjeten.

Obstajata dve vrsti sprememb v podjetju, ki so posledica inovacij:

  • Evolucionarne spremembe, ki jih določajo stranke, vodijo v pozitiven napredek podjetja, saj ne povzročajo velikih stroškov ter omogočajo rast in razvoj podjetja, stranke pa prejmejo kvalitetnejše storitve oz. izdelke.
  • Radikalne spremembe, ki jih povzročijo spremembe v tehnologiji, ustvarijo popolnoma nov trg, nove stranke in nove tehnologije. Podjetje se zaradi nepoznavanja trga, strank in tehnologij v kratkem času vrne nazaj na začetek – tako rekoč ponovno postane start-up podjetje. V tem primeru ima podjetje največ možnosti za rešitev, če zaposli nove ljudi, ki znajo voditi nove procese.

Zaradi pomena inovativnosti so različne oblike spodbujanja le-te v današnji ekonomiji, gospodarstvu in družbi vedno bolj potrebne. Različne oblike pomoči za rast in spodbujanje postajajo del vsakdanje prakse, saj je inovativnost edini način izboljševanja storitev in izdelkov. 

Vir: Business Insider.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje