Inovativnost in podjetništvo

Inovativnost in podjetništvo sta gonilo družbenega in gospodarskega razvoja. Iskanje novih poti, novih rešitev in novih možnosti je ključnega pomena za napredek družbe, večjo blaginjo prebivalstva in načrtovanje prihodnosti.

Podjetja imajo dokaj predvidljiv življenjski cikel: njihov obstoj se začne z inovacijo, nato napišejo poslovni načrt, postavijo infrastrukturo, potrebno za delovanje podjetja, s tem pa so odprte vse poti za rast podjetja.

A slej ko prej pride do demografskih in kulturnih sprememb ali pa se pojavijo nove tehnologije in zunanje inovacije prehitijo poslovni model podjetja. To vodi v izgubo strank in profita in podjetje sčasoma ostane brez posla. Prav zato podjetnike večinoma časa skrbi, kako ostati izven tega cikla. Zavedajo se, da je potrebno ostati inovativen in podjeten.

Obstajata dve vrsti sprememb v podjetju, ki so posledica inovacij:

  • Evolucionarne spremembe, ki jih določajo stranke, vodijo v pozitiven napredek podjetja, saj ne povzročajo velikih stroškov ter omogočajo rast in razvoj podjetja, stranke pa prejmejo kvalitetnejše storitve oz. izdelke.
  • Radikalne spremembe, ki jih povzročijo spremembe v tehnologiji, ustvarijo popolnoma nov trg, nove stranke in nove tehnologije. Podjetje se zaradi nepoznavanja trga, strank in tehnologij v kratkem času vrne nazaj na začetek – tako rekoč ponovno postane start-up podjetje. V tem primeru ima podjetje največ možnosti za rešitev, če zaposli nove ljudi, ki znajo voditi nove procese.

Zaradi pomena inovativnosti so različne oblike spodbujanja le-te v današnji ekonomiji, gospodarstvu in družbi vedno bolj potrebne. Različne oblike pomoči za rast in spodbujanje postajajo del vsakdanje prakse, saj je inovativnost edini način izboljševanja storitev in izdelkov. 

Vir: Business Insider.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje