Inovativnost in podjetništvo

Inovativnost in podjetništvo sta gonilo družbenega in gospodarskega razvoja. Iskanje novih poti, novih rešitev in novih možnosti je ključnega pomena za napredek družbe, večjo blaginjo prebivalstva in načrtovanje prihodnosti.

Podjetja imajo dokaj predvidljiv življenjski cikel: njihov obstoj se začne z inovacijo, nato napišejo poslovni načrt, postavijo infrastrukturo, potrebno za delovanje podjetja, s tem pa so odprte vse poti za rast podjetja.

A slej ko prej pride do demografskih in kulturnih sprememb ali pa se pojavijo nove tehnologije in zunanje inovacije prehitijo poslovni model podjetja. To vodi v izgubo strank in profita in podjetje sčasoma ostane brez posla. Prav zato podjetnike večinoma časa skrbi, kako ostati izven tega cikla. Zavedajo se, da je potrebno ostati inovativen in podjeten.

Obstajata dve vrsti sprememb v podjetju, ki so posledica inovacij:

  • Evolucionarne spremembe, ki jih določajo stranke, vodijo v pozitiven napredek podjetja, saj ne povzročajo velikih stroškov ter omogočajo rast in razvoj podjetja, stranke pa prejmejo kvalitetnejše storitve oz. izdelke.
  • Radikalne spremembe, ki jih povzročijo spremembe v tehnologiji, ustvarijo popolnoma nov trg, nove stranke in nove tehnologije. Podjetje se zaradi nepoznavanja trga, strank in tehnologij v kratkem času vrne nazaj na začetek – tako rekoč ponovno postane start-up podjetje. V tem primeru ima podjetje največ možnosti za rešitev, če zaposli nove ljudi, ki znajo voditi nove procese.

Zaradi pomena inovativnosti so različne oblike spodbujanja le-te v današnji ekonomiji, gospodarstvu in družbi vedno bolj potrebne. Različne oblike pomoči za rast in spodbujanje postajajo del vsakdanje prakse, saj je inovativnost edini način izboljševanja storitev in izdelkov. 

Vir: Business Insider.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje