Intel prodaja nekdanji McAfee

Avtor — 28.06.2016
Intel Corporation, ki velja za največjega svetovnega izdelovalca polprevodnikov, išče kupca za Intel Security. To kalifornijsko podjetje je Intel Security, gre za nekdanji McAfee, ki ga je leta 1987 ustanovil John McAfee, kupilo pred šestimi leti.
Intel prodaja nekdanji McAfee

Intel namerava prodati Intel Security in se popolnoma osredotočiti na izdelavo mikročipov za mobilne naprave ter podatke center (Vir slike: YouTube).

Leta 2010 je Intel zanj odštel 7,7 milijarde dolarjev, znamko pa preoblikoval v Intel Security. Namen kalifornijskega podjetja je bila implementacija varnostnih del v svoje čipe, s čimer bi kibernetski varnosti dodal novo komponento. Danes je jasno, da je bil ta poskus neuspešen.

»To bo najdražji nakup v tem sektorju.«

Intel Security je sicer zdravo podjetje, ki dela dobro, prav zato Intel pričakuje visoko kupnino. Kot poročajo ameriški mediji, pričakuje celo višjo kupnino od tiste iz leta 2010. Koliko naj bi pričakovali, v podjetju niso razkrili, namiguje pa se, da bi šlo za najdražji nakup v sektorju. Kot poročajo ameriški mediji, Intel že išče kupca, v intenzivnih pogovorih naj bi bil tudi z bankirji.

Čaka jih preusmeritev

Intel se zadnje čase vse bolj umika iz segmenta kibernetske varnosti, prav tako iz proizvodnje čipov za osebne računalnike. Aprila letos je napovedal še, da bo do sredine prihodnjega leta odpustil 12 tisoč ljudi in se popolnoma osredotočil na izdelavo mikročipov za mobilne naprave ter podatkovne centre. Vzrok za odpuščanje je vse manjše povpraševanje po osebnih računalnikih in slabši finančni rezultati v prvi četrtini letošnjega leta. Intel je namreč v treh mesecih zaslužil zgolj 14 milijard dolarjev, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani za sedem odstotkov manj.

McAfee je računalniški protivirusni program, ki ga je izumil John McAfee. Ta je bil v središču medijske pozornosti pred štirimi leti. Po tem, ko je prodal podjetje, se je nastanil v karibski državi Belize, njegov »počitek« (menda se je precej zabaval in prirejal zabave) pa je prekinil umor njegovega soseda, ki se je pogosto pritoževal nad hrupom. McAfeeja je želela policija zaslišati (menda ni bil nikoli med osumljenci), a je pobegnil. Ujeli so ga med nezakonitim prečkanjem meje z Gvatemalo, ki ga je nato izročila ZDA. Lani jeseni se je tudi sam podal v boj za predsedniški stolček in ustanovil Spletno stranko.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje