Internetno oglaševanje pri nas narašča

Avtor — 06.08.2007
Podjetje iPROM, ki se ukvarja z oglaševanjem, je na svojih spletnih straneh objavilo analizo spletnih oglasov po panogah v Sloveniji.
Internetno oglaševanje pri nas narašča

iPROM povečuje svoj promet.

Na prvem mestu je s 345 milijoni spletnih prikazov oglasov panoga avtomobilizem. Na drugem mestu je, z 207 milijoni prikazov, informacijska tehnologija. Na tretjem mestu je panoga zavarovalništva in financ, ki ima dobrih 200 milijonov prikazov. Na četrtem mestu je oglaševanje s področja telekomunikacij s 121 milijoni prikazov, na petem pa so zabavne in prostočasne aktivnosti s 112 milijoni prikazov.

Avtomobilizem je torej morda nekoliko presenetljivo pred oglasi s področja informacijske tehnologije. V primerjavi s klasičnimi mediji, kot je naprimer televizija, tu ‘pogrešamo’ oglase za kozmetične izdelke in gospodinjske pripomočke, ki so v omenjenem mediju najbolj oglaševani.

iPROM sporoča tudi, da so v letošnjem letu zabeležili močan porast spletnega oglaševanja. V primerjavi z enakim obdobjem lani so namreč posredovali kar 87 odstotkov oglasov več. Skupaj so v prvi polovici letošnjega leta posredovali 1,48 milijarde spletnih oglasov.

Vir: iProm