Intervju z Donaldom Trumpom

63-letni Donald Trump je s približno dvema milijardama ameriških dolarjev eden izmed najbogatejših Američanov. Poslovanje z nepremičninami ima seveda svoje prednosti in slabosti. O njih je vedno ambiciozen podjetnik spregovoril v intervjuju, ki so ga opravili pri reviji Forbes, predstavil pa je tudi druge poglede na podjetništvo.
Intervju z Donaldom Trumpom

Donald Trump pravi, da je zelo srečen moški (slika: businesspundit.com).

Seveda je tudi Donald v svetu podjetništva napravil določene napake, najbolj pa je obžaloval nakup jahte, saj mu je le-ta prinesla zgolj nepotrebne stroške in je komaj čakal, da se mu je bo uspelo znebiti. Verjame, da vsi ljudje premoremo določen instinkt, ki nam lahko pove, kdaj je potrebno vztrajati in kdaj se splača odnehati. Le razviti ga je treba in biti pozoren na signale. Mladim podjetnikom priporoča branje knjige Six Thinking Hats, ki jo je napisal doktor Edward de Bono. Predstavlja procese razmišljanja in načine, kako se izogniti slepim točkam. Knjiga zagotavlja zanesljiv in učinkovit pristop k razmišljanju. 

Donald Trump ponoči premišljuje o svetu in njegovih poslovnih dogovorih. 100 milijonov dolarjev v poslu z nepremičninami bi zapravil za Trump kondominije v New Yorku, Chicagu in Las Vegasu, saj verjame, da si bo gospodarstvo opomoglo. Če bi se zjutraj zbudil brez ficka, bi takoj začel z izdelovanjem novih načrtov, saj so priložnosti na trgu vedno prisotne. Največji potencial za spreminjanje človeških življenj ima po njegovem mnenju še vedno znanost o računalnikih in tehnologiji, ki se neprestano razvija in napreduje. 

Uspešen podjetnik je postal tudi zaradi svojih staršev, ki so mu, kot pravi, vedno stali ob strani in ga veliko naučili. Na počitnice se ne odpravlja, med vikendi pa rad igra golf na svojih igriščih, ki jih redno obnavlja in izpopolnjuje. Pravi, da mu to daje prepotrebno energijo. Svoje življenje je opisal v štirih besedah: “Sem zelo srečen moški”.

 

Vir: Forbes

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje