Intervju z Donaldom Trumpom

63-letni Donald Trump je s približno dvema milijardama ameriških dolarjev eden izmed najbogatejših Američanov. Poslovanje z nepremičninami ima seveda svoje prednosti in slabosti. O njih je vedno ambiciozen podjetnik spregovoril v intervjuju, ki so ga opravili pri reviji Forbes, predstavil pa je tudi druge poglede na podjetništvo.
Intervju z Donaldom Trumpom

Donald Trump pravi, da je zelo srečen moški (slika: businesspundit.com).

Seveda je tudi Donald v svetu podjetništva napravil določene napake, najbolj pa je obžaloval nakup jahte, saj mu je le-ta prinesla zgolj nepotrebne stroške in je komaj čakal, da se mu je bo uspelo znebiti. Verjame, da vsi ljudje premoremo določen instinkt, ki nam lahko pove, kdaj je potrebno vztrajati in kdaj se splača odnehati. Le razviti ga je treba in biti pozoren na signale. Mladim podjetnikom priporoča branje knjige Six Thinking Hats, ki jo je napisal doktor Edward de Bono. Predstavlja procese razmišljanja in načine, kako se izogniti slepim točkam. Knjiga zagotavlja zanesljiv in učinkovit pristop k razmišljanju. 

Donald Trump ponoči premišljuje o svetu in njegovih poslovnih dogovorih. 100 milijonov dolarjev v poslu z nepremičninami bi zapravil za Trump kondominije v New Yorku, Chicagu in Las Vegasu, saj verjame, da si bo gospodarstvo opomoglo. Če bi se zjutraj zbudil brez ficka, bi takoj začel z izdelovanjem novih načrtov, saj so priložnosti na trgu vedno prisotne. Največji potencial za spreminjanje človeških življenj ima po njegovem mnenju še vedno znanost o računalnikih in tehnologiji, ki se neprestano razvija in napreduje. 

Uspešen podjetnik je postal tudi zaradi svojih staršev, ki so mu, kot pravi, vedno stali ob strani in ga veliko naučili. Na počitnice se ne odpravlja, med vikendi pa rad igra golf na svojih igriščih, ki jih redno obnavlja in izpopolnjuje. Pravi, da mu to daje prepotrebno energijo. Svoje življenje je opisal v štirih besedah: “Sem zelo srečen moški”.

 

Vir: Forbes

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje