Intervju z Donaldom Trumpom

63-letni Donald Trump je s približno dvema milijardama ameriških dolarjev eden izmed najbogatejših Američanov. Poslovanje z nepremičninami ima seveda svoje prednosti in slabosti. O njih je vedno ambiciozen podjetnik spregovoril v intervjuju, ki so ga opravili pri reviji Forbes, predstavil pa je tudi druge poglede na podjetništvo.
Intervju z Donaldom Trumpom

Donald Trump pravi, da je zelo srečen moški (slika: businesspundit.com).

Seveda je tudi Donald v svetu podjetništva napravil določene napake, najbolj pa je obžaloval nakup jahte, saj mu je le-ta prinesla zgolj nepotrebne stroške in je komaj čakal, da se mu je bo uspelo znebiti. Verjame, da vsi ljudje premoremo določen instinkt, ki nam lahko pove, kdaj je potrebno vztrajati in kdaj se splača odnehati. Le razviti ga je treba in biti pozoren na signale. Mladim podjetnikom priporoča branje knjige Six Thinking Hats, ki jo je napisal doktor Edward de Bono. Predstavlja procese razmišljanja in načine, kako se izogniti slepim točkam. Knjiga zagotavlja zanesljiv in učinkovit pristop k razmišljanju. 

Donald Trump ponoči premišljuje o svetu in njegovih poslovnih dogovorih. 100 milijonov dolarjev v poslu z nepremičninami bi zapravil za Trump kondominije v New Yorku, Chicagu in Las Vegasu, saj verjame, da si bo gospodarstvo opomoglo. Če bi se zjutraj zbudil brez ficka, bi takoj začel z izdelovanjem novih načrtov, saj so priložnosti na trgu vedno prisotne. Največji potencial za spreminjanje človeških življenj ima po njegovem mnenju še vedno znanost o računalnikih in tehnologiji, ki se neprestano razvija in napreduje. 

Uspešen podjetnik je postal tudi zaradi svojih staršev, ki so mu, kot pravi, vedno stali ob strani in ga veliko naučili. Na počitnice se ne odpravlja, med vikendi pa rad igra golf na svojih igriščih, ki jih redno obnavlja in izpopolnjuje. Pravi, da mu to daje prepotrebno energijo. Svoje življenje je opisal v štirih besedah: “Sem zelo srečen moški”.

 

Vir: Forbes

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje