Intesa Sanpaolo Card potrjuje skladnost s standardom PCI DSS

Avtor — 02.02.2011
Potrjuje se, da je Intesa Sanpaolo Card Ltd. (ISP Card), družba za kartično poslovanje, v skladu s standardom za varovanje podatkov v industriji plačilnih kartic (Payment Card Industry Data Security Standard - PCI DSS).
Intesa Sanpaolo Card potrjuje skladnost s standardom PCI DSS

Potrditev usklajenosti s standardom PCI DSS regionalnega centra odličnosti za kartično poslovanje Intesa Sanpaolo Card d.o.o.

Potrditev je opravil Trustwave, vodilni dobavitelj rešitev za upravljanje skladnosti s PCI DSS-jem. PCI DSS je v industriji plačilnih kartic pogoj za varnost za pravne osebe, ki shranjujejo, obdelujejo ali prenašajo podatke imetnika kartice in ga odobravajo vsi veliki kartični brandi – Visa Inc., MasterCard Worldwide, Discover Network, American Express in JCB.

Kot član finančne skupine mora ISP Card dokazati skladnost tako, da temeljito evidentira fizično kontrolo pristopa, IT okolje ter politike in postopke varovanja podatkov. Za ohranjanje skladnosti se je ISP Card vključil v TrustKeeper®,Trustwaveovo rešitev za upravljanje s skladnostjo, ki se vključi na zahtevo, da bi tako imel pristop do orodij, ki so potrebna za pomoč pri nenehni skladnosti, kot so trimesečna preverjanja ranljivosti mreže. ISP Card je opravil tudi več preverjanj penetracije mreže, s čimer se zagotovi prisotnost ustreznih kontrol varnosti, ki varujejo organizacijo pred napadom tatov podatkov, ki iščejo zaupne podatke.

„Potrjevanje skladnosti s standardom PCI DSS je pomemben dodatni korak za prikaz varnosti naših aktivnosti“, je dejal Zdenek Houser, CEO družbe Intesa Sanpaolo Card. „Implementacija Trustwaveovih vodilnih varnostnih rešitev nam je pomagala pri potrjevanju in ohranjanju skladnosti, da bomo tako našim strankam tudi v prihodnje lahko zagotovili varnost.“

„ISP Card razume, da sta varnost in običajne poslovne aktivnosti medsebojno povezana elementa ter vključuje varnostne zahteve in nadzor v zgodnje faze razvoja izdelka in postopka“, je povedal Andy Bokor, izvršni direktor, EMEA and APAC v Trustwaveu. „V okolju, ki se hitro spreminja, je družba ISP Card predana ohranjanju varovanja informacij, kar je steber uspešnega poslovanja.“

 

O družbi Intesa Sanpaolo Card

Družba Intesa Sanpaolo Card Ltd. (Intesa Sanpaolo Group) je družba za plačilne kartice, ustanovljena leta 2009, ki se ukvarja z razvojem kartičnega poslovanja in z upravljanjem s kartičnim poslovanjem na mednarodni ravni v državah, v katerem deluje družba Intesa Sanpaolo. Osnovni kapital družbe je 30.863.400,00 HRK, s tem, da ima 53,46% deleža v lasti Sanpaolo Holding International, 31,20% PBZ, 15,34% pa Banka Koper. Operativni centri v Republiki Hrvaški in v Sloveniji so dobra osnova za aktivnosti v zvezi s plačili s kreditnimi karticami na tujih trgih, na katerih deluje družba Intesa Sanpaolo. Banke članice družbe Intesa Sanpaolo trenutno upravljajo s 6,2 milijoni debetnih in kreditnih kartic, okoli 63.000 POS terminali in 2.600 bankomati. Nenehna rast družbe Intesa Sanpaolo Card zagotavlja generiranje sinergij in ustvarjanje ekonomske vrednosti v vseh bankah in drugih organizacijah, katerim omogoča svoje storitve.

O družbi Trustwave

Trustwave je vodilni dobavitelj rešitev za upravljanje s skladnostjo varovanja informacij industrije plačilnih kartic, ki se vključijo na zahtevo in so na osnovi predplačila, za podjetja in državne organe po celem svetu. Za organizacije, ki so soočene s vprašanji zahtevnega okolja varovanja podatkov in skladnosti, Trustwave omogoča edinstven pristop in izčrpne rešitve, ki vključujejo glavni softver za upravljanje s skladnostjo, TrustKeeper®, in druge patentirane varnostne rešitve. Trustwave je pomagal tisočim organizacijam – od podjetij z največjimi bruto prihodki v Ameriki, ki so navedeni na seznamu Fortune 500 in velikih finančnih institucij do majhnih in srednjih trgovcev na drobno – pri upravljanju s skladnostjo in pri zavarovanju mrežne infrastrukture, prenosu podatku in kritičnih informacij. Sedež družbe Trustwave je v Chicagu, pisarne pa ima po celotni Severni Ameriki, Južni Ameriki, Evropi, Afriki, Aziji in Avstraliji.

Oznake: ,