iPhone 2 uradno zunaj!

Govorice so potrjene! Pred nekaj minutami so na konferenci v ZDA na konferenci MacWorld uradno predstavili iPhone 2, najbrž najbolj pričakovano tehnološko napravo letošnjega leta!
iPhone 2 uradno zunaj!

iPhone 2 je bil uradno predstavljen!

Prodajati se bo začel 11. julija. Cene se bodo pričele pri 199 ameriških dolarjev, kar je precej ugodno, pol ceneje od iPhone 1. Gre za napravo 3 generacije mobilne telefonije. Za razliko od originalnega iPhona bo njegov naslednik na voljo po skorajda celem svetu in to relativno kmalu. Prvi iPhone je namreč v svetovnem merilu dosegel za Apple nekoliko skromen tržni delež pri mobilnih telefonih (5 odstoten).

Na prvi pogled je videti, da je Apple pri izdelavi te naprave poslušal kritike, ki so opozarjali na napake prvega modela. Tako so iPhone dve več mesecev testirala različna ameriška podjetja in univerze. Prav tako naj bi bil novi iPhone kompatibilen z napravami, ki niso produkt Appla, kar je velikokrat kritika naprav omenjenega podjetja.

Naprava je nekoliko tanjša kot njen predhodnik. Jobs je na konferenci izdal tudi nekaj prednosti pred konkurenco. Izdelek njegovega podjetja naj bi bil hitrejši pri prenosu podatkov oziroma pri nalaganju spletnih strani od svojih konkurentov Nokie N95 ter telefona Treo 750. Baterija naj bi držala do 300 ur v pripravljenosti, do 10 ur pogovora z uporabo tehnologije druge mobilne generacije ter do 5 ur pogovora v tehnologiji tretje mobilne generacije. Z njo bo možno do 7 ur spremljati video posnetke ter 24 ur poslušati glasbo. Kot je bilo za pričakovati, novi iPhone ima tudi GPS, in sicer sistem A-GPS, ki je nekoliko naprednejši od klasičnega GPSa. 

V nasprotju z govoricami ni prednje kamere. Kot že rečeno, Apple 2 se bo prodajal po vsem svetu. Letos bo tako na voljo v kar 70 državah, prvi dan prodaje pa na 22 največjih.

Osnovna različica bo na voljo od 199 dolarjev naprej (8 GB kapacitete), 16 GB verzija pa bo na voljo za 100 dolarjev več. Spominsko skromnejši model bo na voljo v črni barvi, zmogljivejši model pa v beli barvi.

Kar nekaj izboljšav v primerjavi z predhodnikom torej. Dodajmo še neuradno vest, da bo distributer za slovenski trg mobilni operater Tuš, ki naj bi tokrat iPhona prodajal kot uradni prodajalec, torej z “blagoslovom” Appla. Še enkrat, novica je zaenkrat še neuradna! Več slik si oglejte na viru!

Vir: Engadget

Če vas zanima kronološki potek dogodka MacWorld 2008 si ga lahko ogledate na naslovu:

Vir 2: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje