iPhone 7: se sploh v čem razlikuje od predhodnikov?

Avtor — 08.09.2016
Apple je predstavil nova modela pametnega telefona iPhone. Zdaj je uradno: novi model so poimenovali s številko 7, na voljo pa sta, podobno kot lani, manjši in večji model z oznako Plus.
iPhone 7: se sploh v čem razlikuje od predhodnikov?

Tim Cook je včeraj predstavil nov model iPhona (Vir slike: YouTube).

Novosti je kar nekaj, pa čeprav po videzu precej spominja na predhodnika. Apple se je končno znebil najmanjšega modela, ki je ponujal 16 GB prostora. Po novem ima najmanjši model 32 GB. Za standardno različico sedmice je treba odšteti 649 dolarjev, 769 pa za 32 GB različico iPhona 7S. Zanimivo, Apple cen preteklih modelov ne bo spremenil (oziroma jih znižal). Če bi se sprehajali po eni od Applovih trgovin, v žepu pa imeli 769 dolarjev, bi lahko s to vsoto izbirali kar med tremi modeli: iPhonom 6S s 128 GB, iPhone 6S Plus z 32 GB in iPhone 7 z 32 GB.

V Sloveniji že konec meseca

Prednaročila bodo možna od 9. septembra, v Sloveniji pa bo na voljo od 23. septembra.

Kaj torej prinaša sedmica? Apple se z iPhone 7 poslavlja od klasičnih slušalk, je vodoodporen in odporen na prašne delce. Ima tudi zmogljivejšo baterijo, ki naj bi uporabniku prinesli dve dodatni uri brezskrbne rabe telefona, ter spremenjen osrednji gumb, t.i. gumb Home.

Hitrejši, bolj barvit in z boljšo kamero

Po videzu je precej podoben modelu 6S, velikan pa mu je dodal še dva barvna odtenka (Black in Jet Black). Procesor A10 Fusion bo poskrbel za še hitrejšo izkušnjo, saj je v primerjavi s predhodnikom, ki se skriva v iPhone 6S, kar za 40-krat hitrejši. Če ste bili lastnik prvega iPhona: najnovejši model je od njega hitrejši kar za 120-krat. Osvežil je tudi kamero, zdaj je dvojna s širšo zaslonko, hitrejšim zajemom fotografij in kakovostnejšim optičim ostrenjem.

Brez priključka za slušalke

Apple mu je odstranil priključek za slušalke, zvok bo po novem prenašal izhod Lightning. V škatli z novim modelom bo priložen tudi pretvornik signala, ki bo uporabniku omogočil rabo starih slušalk z analognim priključkom.

159 dolarjev za AirPods

Spoznali smo še AirPods. To so brezžične slušalke, ki se bodo z iPhonom povezale tako, da bo uporabnik škatlico, v kateri bodo pospravljene, odprl v njegovi bližini. Novemu modelu ne bodo priložene, temveč jih bo potrebno dodatno kupiti. Zanje bo treba odšteti kar 159 dolarjev.

Pri tokratni predstavitvi je prišlo tudi do manjšega spodrsljaja, poroča NY Post. Približno uro pred uradno predstavijo so se slike modela iPhone 7 znašle na Amazonovi strani. Spletni trgovec jih je pozneje umaknil.

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje