iPhone pod pritiskom pričakovanj?

Avtor — 27.05.2007
Pri Strategy Analytics so postregli s podatkom, da 90% uporabnikov mobilnih telefonov ocenjuje iPhone kot najboljši »gadget« na področju mobilne komunikacije. Pa še preizkusili ga niso!
iPhone pod pritiskom pričakovanj?

Bo iPhone zadovoljil pričakovanja potrošnikov?

Anketiranci v 90 odstotkih menijo, da je njihov mobilni telefon slabši od Applovega, 40 odstotkov pa misli, da je boljši pri funkcijah kot so predvajanje glasbe, spletno iskanje in glasovna pošte.
Največja hiba telefona pa naj bi bila njegova cena. Ta bo verjetno, vsaj sprva, največja ovira pri masovni prodaji in naj bi se gibala med 500 in 600 dolarji.
V predprodaji je bilo prek strani eBay moč kupiti nekaj izmed teh nadvse popularnih napravic. Odšteti je bilo potrebno med 1.000 in 10.000 dolarji. Eden izmed njih je imel tudi 14 karatno zlato obrobo.

Anketa zgoraj omenjenih 90 odstotkov navaja kot oceno in ne dejstvo. A kljub temu lahko v grobem zaključimo, da so pričakovanja visoka, saj so si ljudje ustvarili podobo idealnega pametnega telefona. Na podlagi uradnega opisa pa se lahko le sklepa in upa, da bodočim uporabnikom kakovost in nenehne okvare ne bodo povzročale sivih las, kot je to pri iPod prenosnikih glasbe že popolnoma samoumevno.

Vir:  TechCrunch