Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje?

Nadaljujemo seznam desetih razlogov, zakaj je podjetništvo prava karierna izbira. Omenili smo krojenje lastne zgodbe, proste roke pri oblikovanju delovnega urnika in prostega časa in dediščina podjetja, ki ga lahko zapustite naslednjim rodovom.
Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje?

Iščete razlog, da bi ustanovili svoje podjetje? (Vir slike: Freeimages.com)

Preberite prvih deset razlogov, zakaj ustanoviti svoje podjetje. Spodaj je naštetih še deset dodatnih razlogov:

11. Postanete strokovnjak

Ni važno, s čim se v poslu ukvarjate. Če se ga boste držali, boste v tem gotovo postali odlični.

12. Veščine

Če boste hoteli preživeti, se boste morali naučiti novih veščin, povezanih z vašim delom, ljudmi okoli vas in z ravnanjem z vašim proračunom. Pot do novih veščin je lahko težka, a so neprecenljiv del vašega življenja.

13. Posel vam določi osebnost

Lastno podjetje vas bo prisililo, da se boste lažje soočali z novimi izzivi in boste bolje znali razporejati svoj čas za delo in družino.

14. Prepoznavnost

Obstaja ogromno lokalnih, regionalnih pa tudi nagrad na širši ravni, po katerih lahko vi in vaše podjetje postanete prepoznavni. Nagrade naj ne bodo vaše glavno vodilo, vseeno pa dene dobro, če ste je deležni.

15. Finančna neodvisnost

Finančna neodvisnost je mogoče najpogostejši razlog, zakaj se ljudje odločijo za svoj posel. Denar lahko razporejate po svoji volji in, če ravnate pametno, ga lahko zaslužite veliko. Vsekakor denar ne prinaša sreče, vendar lahko z njegovo pomočjo olajšamo naš trud do sreče.

16. Ponovno odkritje samega sebe

Ne glede na vaš poklic: ko postanete podjetnik, postanete nekdo drug. Lahko ste to, kar si že dolgo želite biti.

17. Spreminjate svet

Podjetniki so tisti, ki so najbolj drastično spremenili naš svet. Spomnite se na Henryja Forda, Billa Gatesa ali Sergeya Brina. S podjetjem dobite priložnost, da spreminjate svet okoli sebe, pa naj bo to na lokalni ali globalni ravni.

18. Ustvarjate delovna mesta

Nič ni bolj zadovoljujočega, sploh v krizi, kot to, da lahko drugim zagotovite delovna mesta in poskrbite za druge ljudi, ter njihove družine.

19. Imate svojo blagovno znamko

Biti znan po nečem je prijetno. Z uspešno blagovno znamko vas ljudje prepoznavajo in priznavajo kot uspešnega poslovneža.

20. Vaš razlog 

Poleg vseh naštetih razlogov obstaja še en edinstven razlog za zagon posla. To je vaš razlog. Pomislite, zakaj se prav vam splača ustanoviti svoje podjetje.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje