Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Ljudje imajo številne izgovore glede tega, zakaj ne bi ustanovili lastnega podjetja. Med njimi navajajo preveliko tveganje, premalo spanja, odrekanje svojim hobijem, slabše družabno življenje ipd. Toda ne smemo pozabiti, da ima podjetništvo tudi številne dobre strani.
Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja? (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si nekaj najbolj očitnih prednosti, ki jih lahko podjetništvo vnese v vaše življenje in ki bi jih zamujali z delom v podjetju nekoga drugega.

Zgradili boste nekaj povsem svojega, na kar boste lahko ponosni celo življenje.

Neopisljiv občutek zmagoslavja spremlja vsakega poslovneža, ki mu uspe veliki met v svetu podjetništva. Imeli ste vizijo, katero ste znali uresničiti, to pa ne uspe kar vsakomur. Tega ponosa vam do konca življenja nihče ne bo mogel vzeti.

Veliko odrekanja ob začetku vam bo prineslo številne ugodnosti v prihodnosti.

Kot novopečeni podjetnik boste sprva morali delati številne nadure, ki pa bodo veliko manj plačane kot v primeru, da bi bili zaposleni v podjetju nekoga drugega. Toda sčasoma se bo vaš trud obrestoval, če boste podjetje seveda zgradili na pravih, trdnih temeljih. Dobili boste možnost, da postanete sam svoj gospodar, kar pomeni, da boste sami določali svoj delovni čas, delali pa boste manj časa za večji denar. 

Kako sem poiskal soustanovitelja? Prisluhnite podjetniškim zgodbam na dogodku #topStartupEKIPA.

Zgradili boste ogromno mrežo poznanstev, ki vam bo odprla možnosti za nadaljnji poslovni razvoj.

Podjetniki so družabna bitja, ki se neprestano srečujejo in si izmenjujejo zgodbe, pri tem pa se širi tudi njihov bazen znanja in izkušenj. V kolikor sami niste pretirano družabna oseba, se le prepustite toku in ugotovili boste, da boste s pomočjo drugih podjetnikov precej osebnostno zrastli, hkrati pa boste zgradili veliko mrežo poznanstev, kar vam bo olajšalo vsak nadaljnji ponovni skok v podjetniške vode. 

Naučili se boste novih stvari, ki vam lahko v življenju pridejo še kako prav.

Kot podjetnik boste morali imeti številna znanja iz različnih področij: SEO optimizacije, družbenih omrežij, pisanja PR sporočil, marketinga, računovodstva… Za učenje boste porabili precej časa, toda vsa ta novopridobljena znanja vam ne bodo koristila le v podjetju, temveč tudi kasneje v vsakdanjem življenju. 

Napravili boste nekaj dobrega, saj boste ljudem ponudili nova delovna mesta.

Kot lastnik uspešnega podjetja vas bo vedno spremljalo zadovoljstvo, da ste ustvarili nekaj dobrega, saj ste ljudem ponudili možnost poštenega zaslužka. S tem ste jim pomagali doseči, da sami skrbijo za preživetje sebe in svojih družin ter si izpolnijo marsikatere sanje. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje