Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Ljudje imajo številne izgovore glede tega, zakaj ne bi ustanovili lastnega podjetja. Med njimi navajajo preveliko tveganje, premalo spanja, odrekanje svojim hobijem, slabše družabno življenje ipd. Toda ne smemo pozabiti, da ima podjetništvo tudi številne dobre strani.
Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja? (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si nekaj najbolj očitnih prednosti, ki jih lahko podjetništvo vnese v vaše življenje in ki bi jih zamujali z delom v podjetju nekoga drugega.

Zgradili boste nekaj povsem svojega, na kar boste lahko ponosni celo življenje.

Neopisljiv občutek zmagoslavja spremlja vsakega poslovneža, ki mu uspe veliki met v svetu podjetništva. Imeli ste vizijo, katero ste znali uresničiti, to pa ne uspe kar vsakomur. Tega ponosa vam do konca življenja nihče ne bo mogel vzeti.

Veliko odrekanja ob začetku vam bo prineslo številne ugodnosti v prihodnosti.

Kot novopečeni podjetnik boste sprva morali delati številne nadure, ki pa bodo veliko manj plačane kot v primeru, da bi bili zaposleni v podjetju nekoga drugega. Toda sčasoma se bo vaš trud obrestoval, če boste podjetje seveda zgradili na pravih, trdnih temeljih. Dobili boste možnost, da postanete sam svoj gospodar, kar pomeni, da boste sami določali svoj delovni čas, delali pa boste manj časa za večji denar. 

Kako sem poiskal soustanovitelja? Prisluhnite podjetniškim zgodbam na dogodku #topStartupEKIPA.

Zgradili boste ogromno mrežo poznanstev, ki vam bo odprla možnosti za nadaljnji poslovni razvoj.

Podjetniki so družabna bitja, ki se neprestano srečujejo in si izmenjujejo zgodbe, pri tem pa se širi tudi njihov bazen znanja in izkušenj. V kolikor sami niste pretirano družabna oseba, se le prepustite toku in ugotovili boste, da boste s pomočjo drugih podjetnikov precej osebnostno zrastli, hkrati pa boste zgradili veliko mrežo poznanstev, kar vam bo olajšalo vsak nadaljnji ponovni skok v podjetniške vode. 

Naučili se boste novih stvari, ki vam lahko v življenju pridejo še kako prav.

Kot podjetnik boste morali imeti številna znanja iz različnih področij: SEO optimizacije, družbenih omrežij, pisanja PR sporočil, marketinga, računovodstva… Za učenje boste porabili precej časa, toda vsa ta novopridobljena znanja vam ne bodo koristila le v podjetju, temveč tudi kasneje v vsakdanjem življenju. 

Napravili boste nekaj dobrega, saj boste ljudem ponudili nova delovna mesta.

Kot lastnik uspešnega podjetja vas bo vedno spremljalo zadovoljstvo, da ste ustvarili nekaj dobrega, saj ste ljudem ponudili možnost poštenega zaslužka. S tem ste jim pomagali doseči, da sami skrbijo za preživetje sebe in svojih družin ter si izpolnijo marsikatere sanje. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijon evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje