Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Ljudje imajo številne izgovore glede tega, zakaj ne bi ustanovili lastnega podjetja. Med njimi navajajo preveliko tveganje, premalo spanja, odrekanje svojim hobijem, slabše družabno življenje ipd. Toda ne smemo pozabiti, da ima podjetništvo tudi številne dobre strani.
Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja? (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si nekaj najbolj očitnih prednosti, ki jih lahko podjetništvo vnese v vaše življenje in ki bi jih zamujali z delom v podjetju nekoga drugega.

Zgradili boste nekaj povsem svojega, na kar boste lahko ponosni celo življenje.

Neopisljiv občutek zmagoslavja spremlja vsakega poslovneža, ki mu uspe veliki met v svetu podjetništva. Imeli ste vizijo, katero ste znali uresničiti, to pa ne uspe kar vsakomur. Tega ponosa vam do konca življenja nihče ne bo mogel vzeti.

Veliko odrekanja ob začetku vam bo prineslo številne ugodnosti v prihodnosti.

Kot novopečeni podjetnik boste sprva morali delati številne nadure, ki pa bodo veliko manj plačane kot v primeru, da bi bili zaposleni v podjetju nekoga drugega. Toda sčasoma se bo vaš trud obrestoval, če boste podjetje seveda zgradili na pravih, trdnih temeljih. Dobili boste možnost, da postanete sam svoj gospodar, kar pomeni, da boste sami določali svoj delovni čas, delali pa boste manj časa za večji denar. 

Kako sem poiskal soustanovitelja? Prisluhnite podjetniškim zgodbam na dogodku #topStartupEKIPA.

Zgradili boste ogromno mrežo poznanstev, ki vam bo odprla možnosti za nadaljnji poslovni razvoj.

Podjetniki so družabna bitja, ki se neprestano srečujejo in si izmenjujejo zgodbe, pri tem pa se širi tudi njihov bazen znanja in izkušenj. V kolikor sami niste pretirano družabna oseba, se le prepustite toku in ugotovili boste, da boste s pomočjo drugih podjetnikov precej osebnostno zrastli, hkrati pa boste zgradili veliko mrežo poznanstev, kar vam bo olajšalo vsak nadaljnji ponovni skok v podjetniške vode. 

Naučili se boste novih stvari, ki vam lahko v življenju pridejo še kako prav.

Kot podjetnik boste morali imeti številna znanja iz različnih področij: SEO optimizacije, družbenih omrežij, pisanja PR sporočil, marketinga, računovodstva… Za učenje boste porabili precej časa, toda vsa ta novopridobljena znanja vam ne bodo koristila le v podjetju, temveč tudi kasneje v vsakdanjem življenju. 

Napravili boste nekaj dobrega, saj boste ljudem ponudili nova delovna mesta.

Kot lastnik uspešnega podjetja vas bo vedno spremljalo zadovoljstvo, da ste ustvarili nekaj dobrega, saj ste ljudem ponudili možnost poštenega zaslužka. S tem ste jim pomagali doseči, da sami skrbijo za preživetje sebe in svojih družin ter si izpolnijo marsikatere sanje. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje