Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Ljudje imajo številne izgovore glede tega, zakaj ne bi ustanovili lastnega podjetja. Med njimi navajajo preveliko tveganje, premalo spanja, odrekanje svojim hobijem, slabše družabno življenje ipd. Toda ne smemo pozabiti, da ima podjetništvo tudi številne dobre strani.
Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja?

Iščete razloge za ustanovitev lastnega podjetja? (Vir slike: Freeimages.com)

Poglejmo si nekaj najbolj očitnih prednosti, ki jih lahko podjetništvo vnese v vaše življenje in ki bi jih zamujali z delom v podjetju nekoga drugega.

Zgradili boste nekaj povsem svojega, na kar boste lahko ponosni celo življenje.

Neopisljiv občutek zmagoslavja spremlja vsakega poslovneža, ki mu uspe veliki met v svetu podjetništva. Imeli ste vizijo, katero ste znali uresničiti, to pa ne uspe kar vsakomur. Tega ponosa vam do konca življenja nihče ne bo mogel vzeti.

Veliko odrekanja ob začetku vam bo prineslo številne ugodnosti v prihodnosti.

Kot novopečeni podjetnik boste sprva morali delati številne nadure, ki pa bodo veliko manj plačane kot v primeru, da bi bili zaposleni v podjetju nekoga drugega. Toda sčasoma se bo vaš trud obrestoval, če boste podjetje seveda zgradili na pravih, trdnih temeljih. Dobili boste možnost, da postanete sam svoj gospodar, kar pomeni, da boste sami določali svoj delovni čas, delali pa boste manj časa za večji denar. 

Kako sem poiskal soustanovitelja? Prisluhnite podjetniškim zgodbam na dogodku #topStartupEKIPA.

Zgradili boste ogromno mrežo poznanstev, ki vam bo odprla možnosti za nadaljnji poslovni razvoj.

Podjetniki so družabna bitja, ki se neprestano srečujejo in si izmenjujejo zgodbe, pri tem pa se širi tudi njihov bazen znanja in izkušenj. V kolikor sami niste pretirano družabna oseba, se le prepustite toku in ugotovili boste, da boste s pomočjo drugih podjetnikov precej osebnostno zrastli, hkrati pa boste zgradili veliko mrežo poznanstev, kar vam bo olajšalo vsak nadaljnji ponovni skok v podjetniške vode. 

Naučili se boste novih stvari, ki vam lahko v življenju pridejo še kako prav.

Kot podjetnik boste morali imeti številna znanja iz različnih področij: SEO optimizacije, družbenih omrežij, pisanja PR sporočil, marketinga, računovodstva… Za učenje boste porabili precej časa, toda vsa ta novopridobljena znanja vam ne bodo koristila le v podjetju, temveč tudi kasneje v vsakdanjem življenju. 

Napravili boste nekaj dobrega, saj boste ljudem ponudili nova delovna mesta.

Kot lastnik uspešnega podjetja vas bo vedno spremljalo zadovoljstvo, da ste ustvarili nekaj dobrega, saj ste ljudem ponudili možnost poštenega zaslužka. S tem ste jim pomagali doseči, da sami skrbijo za preživetje sebe in svojih družin ter si izpolnijo marsikatere sanje. 

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje