Iščete zaposlitev v startup podjetju? Premislite!

Zadnje študije so pokazale, da veliko posameznikov, ki se zaposlijo v startup podjetju, na svojem delovnem mestu ne zdržijo dolgo. Posamezniki odnehajo sami ali pa jim delovno razmerje prekinejo njihovi delodajalci, saj se s podjetjem preprosto ne ujamejo.

Delo v mladem startup podjetju, ki šele išče svoj prostor na trgu, se lahko precej razlikuje od dela v starejšem, že uveljavljenem podjetju. Predstavljamo vam 5 dejstev, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, ali bi se res zaposlili v startup podjetju ali pa bi raje poiskali zaposlitev v starejšem podjetju.

1. Delo v startup podjetju od posameznika zahteva veliko mero samoiniciativnosti in prilagodljivosti.

Vaše delo bo namreč obsegalo najrazličnejša področja – od telefonskih pogovorov in dela na računalniku do osebnih sestankov s potencialnimi partnerji, morda pa boste morali celo ugotoviti, kako bi lahko še bolj izboljšali programsko opremo. Od zaposlenih v startup podjetju se pričakuje, da bodo samoiniciativni in dovolj zavzeti, da bodo storili vse, kar je potrebno za dosego cilja, četudi boste morali za to obiti kar nekaj ovir na poti.

2. Zavedati se morate, da velika večina startup podjetij propade.

Ste pripravljeni sprejeti dejstvo, da se podajate v projekt, ki bo morda propadel? Po nekaterih raziskavah sodeč kar 75 odstotkov startup podjetij propade. Nikoli se ne ve, ali bo prav vaš zaposlovalec tisti, ki bo spadal med 25 odstotkov tistih uspešnih podjetij – kljub trdnemu delu in popolni predanosti celotne ekipe.

3. Pričakujte nizko plačo in manj drugih ugodnosti.

Startup podjetja se ponavadi soočajo s kroničnim pomanjkanjem denarnih sredstev, kar pomeni, da zaposlenim težko ponudijo visoke plače in ostale ugodnosti, ki so jih deležni zaposleni v velikih podjetjih. Kar pa se seveda lahko nadoknadi kasneje, ko (če) podjetje uspe!

4. Kljub temu, da boste veliko delali z ustanovitelji startupa, najbrž ne boste dobili toliko mentorstva, kot bi ga potrebovali.

Prav atmosfera v startupih je tista, ki privlači mnoge izmed zaposlenih v tovrstnih podjetjih. Gre namreč za majhna podjetja, kar pomeni, da je delovno okolje zelo osebno, prav vsi člani ekipe pa delajo za isti cilj! Med delavci so seveda tudi ustanovitelji, ki so zaradi obilice dela ponavadi prezaposleni, zato se bo najbrž velikokrat zgodilo, da vam pri problemu, ki se je pojavil, nihče ne bo mogel pomagati in se boste morali znajti kar sami. Ste pripravljeni na to?

5. Delo v startup podjetju je sicer velikokrat zabavno, a pritisk je kljub temu veliko večji kot v ostalih podjetjih!

In prav pritisk je tisti, ki mnoge nove zaposlene že po nekaj mesecih dela prisili k temu, da odnehajo. V kolikor že sami ne spoznajo, da niso kos pritisku, jih ponavadi odslovi kar vodstvo samo. Za startupe je namreč zelo pomembno, da dosegajo zastavljene cilje in konstantno rast, to pa je lahko preveč zahtevna naloga za nekatere posameznike. Zanje se torej veliko bolj priporoča delo v velikem, že uveljavljenem podjetju.

Vir: Venture Beat

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje