Iščete zaposlitev v startup podjetju? Premislite!

Zadnje študije so pokazale, da veliko posameznikov, ki se zaposlijo v startup podjetju, na svojem delovnem mestu ne zdržijo dolgo. Posamezniki odnehajo sami ali pa jim delovno razmerje prekinejo njihovi delodajalci, saj se s podjetjem preprosto ne ujamejo.

Delo v mladem startup podjetju, ki šele išče svoj prostor na trgu, se lahko precej razlikuje od dela v starejšem, že uveljavljenem podjetju. Predstavljamo vam 5 dejstev, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi, ali bi se res zaposlili v startup podjetju ali pa bi raje poiskali zaposlitev v starejšem podjetju.

1. Delo v startup podjetju od posameznika zahteva veliko mero samoiniciativnosti in prilagodljivosti.

Vaše delo bo namreč obsegalo najrazličnejša področja – od telefonskih pogovorov in dela na računalniku do osebnih sestankov s potencialnimi partnerji, morda pa boste morali celo ugotoviti, kako bi lahko še bolj izboljšali programsko opremo. Od zaposlenih v startup podjetju se pričakuje, da bodo samoiniciativni in dovolj zavzeti, da bodo storili vse, kar je potrebno za dosego cilja, četudi boste morali za to obiti kar nekaj ovir na poti.

2. Zavedati se morate, da velika večina startup podjetij propade.

Ste pripravljeni sprejeti dejstvo, da se podajate v projekt, ki bo morda propadel? Po nekaterih raziskavah sodeč kar 75 odstotkov startup podjetij propade. Nikoli se ne ve, ali bo prav vaš zaposlovalec tisti, ki bo spadal med 25 odstotkov tistih uspešnih podjetij – kljub trdnemu delu in popolni predanosti celotne ekipe.

3. Pričakujte nizko plačo in manj drugih ugodnosti.

Startup podjetja se ponavadi soočajo s kroničnim pomanjkanjem denarnih sredstev, kar pomeni, da zaposlenim težko ponudijo visoke plače in ostale ugodnosti, ki so jih deležni zaposleni v velikih podjetjih. Kar pa se seveda lahko nadoknadi kasneje, ko (če) podjetje uspe!

4. Kljub temu, da boste veliko delali z ustanovitelji startupa, najbrž ne boste dobili toliko mentorstva, kot bi ga potrebovali.

Prav atmosfera v startupih je tista, ki privlači mnoge izmed zaposlenih v tovrstnih podjetjih. Gre namreč za majhna podjetja, kar pomeni, da je delovno okolje zelo osebno, prav vsi člani ekipe pa delajo za isti cilj! Med delavci so seveda tudi ustanovitelji, ki so zaradi obilice dela ponavadi prezaposleni, zato se bo najbrž velikokrat zgodilo, da vam pri problemu, ki se je pojavil, nihče ne bo mogel pomagati in se boste morali znajti kar sami. Ste pripravljeni na to?

5. Delo v startup podjetju je sicer velikokrat zabavno, a pritisk je kljub temu veliko večji kot v ostalih podjetjih!

In prav pritisk je tisti, ki mnoge nove zaposlene že po nekaj mesecih dela prisili k temu, da odnehajo. V kolikor že sami ne spoznajo, da niso kos pritisku, jih ponavadi odslovi kar vodstvo samo. Za startupe je namreč zelo pomembno, da dosegajo zastavljene cilje in konstantno rast, to pa je lahko preveč zahtevna naloga za nekatere posameznike. Zanje se torej veliko bolj priporoča delo v velikem, že uveljavljenem podjetju.

Vir: Venture Beat

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje