Izbiramo najboljši poslovni načrt za leto 2009

Avtor Egon Ravbar — 22.01.2010
Komentiraj!
V prihodnjem tednu se bo pričelo Tekmovanje za najboljši poslovni načrt 2009, ki ga tradicionalno organizira Tehnološki park Ljubljana. Nosilcem najboljših poslovnih načrtov bo Tehnološki park Ljubljana podelil namenske denarne nagrade v skupni vrednosti preko 6.000 evrov.
Izbiramo najboljši poslovni načrt za leto 2009

Tekmovanje za najboljši poslovni načrt.

Tekmovanje za najboljši poslovni načrt je projekt Tehnološkega parka Ljubljana, katerega namen je spodbuditi in podpreti razvoj novih podjetniških idej, ki bodo vodile k povečanju inovativne sposobnosti Slovenije kot EU regije.

V okviru Tekmovanja za najboljši poslovni načrt 2009 bo Tehnološki park Ljubljana izvedel brezplačne praktične podjetniške delavnice. Na delavnicah bodo priznani strokovnjaki s področja podjetništva in financ predstavili naslednje tematike: prepoznavanje obetavne podjetniške ideje, priprava poslovnega načrta, ekonomika poslovanja podjetja in finančne projekcije, predstavitev poslovnega načrta pred investitorji, itd. Vsebine podjetniških  delavnic so usklajene s projektom IRTrain – Investment rediness Training, s katerimi projektni partnerji Tehnološki park Ljubljana, Meta Group (Italija) in Inosstart (Madžarska), želijo usposobiti podjetnike za sodelovanje s potencialnimi vlagatelji. Prijavnica je dostopna na spletnem mestu Tehnološkega parka Ljubljana. Podjetniške delavnice se bodo zaključile z oddajo poslovnih načrtov na natečaj za najboljši poslovni načrt. Rok za oddajo poslovnih načrtov je 15. februar 2010.

Poslovne načrte, ki jih bodo avtorji prijavili na Tekmovanje za najboljši poslovni načrt 2009, bo ocenjevala strokovna komisija. Kriteriji za ocenjevanje poslovnih načrtov so usklajeni s kriteriji tekmovanja Start:up Slovenija 2010 in omogoča prijaviteljem poslovnih načrtov neposredno prijavo tudi na tekmovanje Start:up Slovenija 2010.

Tri najbolje ocenjene poslovne načrte bo Tehnološki park Ljubljana nagradil z namenskimi  denarnimi nagradami (za uresničitev poslovnega načrta) v skupni vrednosti 6.250 evrov (prvo mesto 3.000 evrov, drugo mesto 2.000 evrov in tretje mesto 1.250 evrov), ki jih bo izplačal Tehnološki park Ljubljana. Slavnostna razglasitev zmagovalcev Tekmovanja za najboljši poslovni načrt 2009 in podelitev nagrad bo potekala 24. februarja 2010 v okviru dogodka »Postanite poslovni angel«, ki ga organizirajo Poslovni angeli Slovenije na Tehnološkem parku Ljubljana.

Na Tekmovanju za najboljši poslovni načrt 2009 lahko sodeluje vsak, ki se udeleži vsaj ene izmed podjetniških delavnic, ne glede na izobrazbo ali zaposlitveni status, in sicer kot posameznik ali kreativna skupina z več člani. Podjetniške delavnice bodo potekale na Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19) v stavbi B v konferenčni dvorani.

 

vsebina podjetniških delavnic

datum izvedbe

izvajalec

Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

25.01.2010

ob 16. uri

 

Lea Bevčič

Zavod Mladi podjetnik

Pripravi poslovni načrt in zakaj ga potrebujem?

26.01.2010

ob 16. uri

 

mag. Matjaž Krč

Ideus d.o.o.

Ključni finančni izkazi vašega poslovnega načrta

01.02.2010

 ob 14. uri

 

Barbara Vtič

VentureLab d.o.o.

Kako postaviti ceno svojemu podjetju - metode vrednotenja start-up podjetij!

01.02.2010

ob 15. uri

 

mag. Matej Rus

Tovarna podjemov

Vrednotenje v praksi pri investicijah s strani poslovnih angelov

01.02.2010

ob 15.40 uri

 

Blaž Kos

Poslovni angeli Slovenije

OKROGLA MIZA: Kako sem ovrednotil in prodal delež svojega podjetja? 

01.02.2010

ob 16.15 uri

moderator: Blaž Kos

Poslovni angeli Slovenije

Učinkovita osebna predstavitev pred investitorji

01.02.2010

ob 17. uri

 

mag. Marjana Majerič

Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Izdelava finančnega načrta - praktična delavnica

02.02.2010

ob 9. uri

mag. Matej Rus

Tovarna podjemov

Priprava osebne predstavitve pred investitorji - praktična delavnica

02.02.2010

ob 13. uri

 

mag. Marjana Majerič

 Tehnološki park Ljubljana d.o.o.

Predstavitev poslovnih idej (pitch)  5 najboljših kandidatov pred komisijo in slavnostna razglasitev 3 najboljših poslovnih načrtov v okviru dogodka »Postanite poslovni angel«

24.02.2010

 

 Prijavi se lahko tudi samostojni podjetnik ali gospodarska družba, vendar ne ustanovljena pred 1.6.2009. Edini pogoj je, da je prijavljen poslovni načrt avtorsko delo, inovacija ali kreacija prijavitelja tega poslovnega načrta. Podjetnik mora za opravljanje poslovne dejavnosti uporabljati tehnološko zahtevnejšo in naprednejšo tehnologijo oz. zahtevnejša znanja. Hkrati pa mora izkazovati kreativnost in inovativnost, visok tržni potencial, potencial rasti, tehnološko svežino, dodano vrednost

S sodelovanjem na tekmovanju prijavitelj ideje ne izgubi avtorskih pravic, saj vsebina projekta ostane v njegovi lasti. Edina obveznost, ki jo ima prijavitelj do organizatorja je, da denarno nagrado porabi za ustanovitev oziroma zagon podjetja. Pogoj za izplačilo nagrade je ustanovitev podjetja do konca leta 2010, če le-to še ni ustanovljeno. Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če noben od prijavljenih poslovnih načrtov ne dosega meril.

Poslovne načrte bo ocenila strokovna komisija. Komisija bo upoštevala naslednje kriterije:

·         Inovativnost in kreativnost ideje (25%)

·         Prepričljivost in primerna pokritost ključnih vsebin poslovnega načrta (25%)

·         Tržni potencial ideje (20%)

·         Uresničljivost poslovnega načrta (20%)

·         Primernost tehnične izvedbe (10%)

Kriteriji za ocenjevanje so usklajeni s kriteriji tekmovanja Start:up Slovenija 2010 in omogoča prijaviteljem poslovnih načrtov neposredno prijavo na omenjeno tekmovanje.

Vrednost denarnih nagrad

Mesto

Nagrada

1. mesto

3.000 €

2. mesto

2.000 €

3. mesto

1.250 €

 

Dodatne informacije:

Kristina Ober

Predstavnica za odnose z javnostmi

Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana

Tel. 01 620 34 00, E-pošta: kristina.ober@tp-lj.si, Spletna stran: www.tp-lj.si

Prijavi se na e-novice!