Izboljšajte lojalnost zaposlenih

Lojalni zaposleni so srce vsakega uspešnega podjetja. Kadar služba ljudi dopolnjuje, so ti pripravljeni iti do konca, da bi pomagali podjetju. Bi si tudi vi želeli, da vaše podjetje postane eno izmed takšnih, ki imajo lojalne zaposlene?
Izboljšajte lojalnost zaposlenih

Izboljšajte lojalnost zaposlenih. (Vir slike: sxc.hu)

Potem si morate vzeti čas, da svoje zaposlene spoznate, jih razumete in veste, kaj potrebujejo ter jim nato omogočite vse tisto, kar jim manjka.

Lojalnost je največkrat povezana s fleksibilnostjo in prilagojenim obravnavanjem vsakega posameznika. Kako torej povprečne zaposlene spremenimo v lojalne? Predstavljamo vam štiri nasvete, ki vam bodo pomagali pri povečanju lojalnosti zaposlenih:

Več časa posvetite zaposlovanju in najemanju novih sodelavcev.

Zaposlovanje od podjetnika zahteva ogromno časa in energije, vendar se dolgotrajen in temeljit proces izplača, če na koncu najdete pravo osebo. Strogi in selektivni morate biti že takoj na začetku, saj si boste na tak način prihranili marsikatere morebitne težave.

Ne glede na to, ali imate startup podjetje in zaposlujete prvič ali imate v podjetju že obsežno ekipo – vedno morate dobro razmisliti, koga najemate oz. zaposlujete.

Ko zaposlujete nove ljudi, poskrbite, da jih spoznajo tudi ostali zaposleni ter jih nato vprašajte za njihovo mnenje. Imejte v mislih, da bodo ravno vaši zaposleni največ časa preživeli z novim delavcem.

V MP članku z naslovom Kako zaposliti delavca si lahko preberete vse o zaposlovanju delavca oziroma sebe v lastnem podjetju.

Poskrbite, da bodo vaši zaposleni več vredni na trgu dela.

Poskrbite za znanje in izkušnje vaših zaposlenih. Pomembno je, da imajo zaposleni občutek, da z vašo pomočjo rastejo in postajajo vedno boljši.

Ustvarite več različnih poti do napredovanja.

Dopustiti morate, da imajo vaši zaposleni odprtih mnogo različnih poti do napredovanja. Nekateri zaposleni si tega želijo, vendar jih ne zanima vloga nadzornika, zato nekatera podjetja nudijo svojim zaposlenim možnost napredovanja v managerja ali v tehničnega direktorja – na tak način se zaposleni lahko sam odloči, katero pot bo izbral.

Pojdite še en korak dlje! Svojim zaposlenim omogočite, da z vašo pomočjo ustvarijo novo delovno mesto, ki bo primerno njihovemu znanju.

Svojim zaposlenim dajte moč odločanja.

Vaši zaposleni naj se odločajo sami. Navdihnite lojalnost zaposlenih tako, da jim dopustite svobodo in jim omogočite, da imajo več nadzora. Ljudje se pozitivno odzovejo, če vedo, da jim zaupamo.

Kot podjetnik se morate potruditi za lojalnost vaših zaposlenih, saj je ta za vaš posel še kako pomembna.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje