Izbrali so Gorenjsko gazelo 2011

Avtor — 23.09.2011
Dnevnik d.d. je danes razglasil Gorenjsko gazelo 2011. Najhitreje rastoče podjetje v regiji in tretji finalist izbora za naziv zlata gazela 2011 je podjetje Lotrič, ki je del slovenskega meroslovnega sistema in v njem ponuja najširši spekter meroslovnih rešitev.
Izbrali so Gorenjsko gazelo 2011

Izbrali so Gorenjsko gazelo 2011.

Podjetje Lotrič danes v laboratorijih pokriva 8 merskih veličin na 19 področjih, od mase, temperature, tlaka do volumna. Lastnik podjetja je Marko Lotrič, ki je podjetje ustanovil leta 1991 v kraju Selca v Selški dolini. Podjetje je za potrebe obveščanja razvilo aplikacijo MeOL, ki več kot 4000 strankam omogoča preverjanje certifikatov meril, poročil o meritvah, izvajalcev in etalonske opreme.

Podjetje Lotrič je uspeh doživelo predvsem po zaslugi inovacij: na specializiranem področju volumna ali pipetiranja se uvrščajo celo v svetovni vrh. V petih letih so prihodke iz prodaje podvojili, posledično pa so ustvarili več novih delovnih mest.

Med nominirance za Gorenjsko gazelo 2011 je metodološka komisija poleg podjetja Lotrič izbrala še projektantsko podjetje arhitektov in inženirjev Protim Ržišnik Perc ter vodilno svetovno razvojno podjetje na področju navtike Seaway group.

Ostali regijski izbori

Dosedanji finalisti sta poleg današnjega zmagovalca še podjetje GMT (dravsko-pomurska regija) in podjetje XLAB (Osrednja Slovenija).

Četrti finalist, in sicer iz savinjsko-zasavske regije, bo znan 29. septembra, temu pa sledita še dva izbora: 6. oktobra bodo izbrali dolenjsko-posavsko gazelo, 13. oktobra pa primorsko-notranjsko gazelo. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2011 bo potekala 26. oktobra v Ljubljani.

Vir: Gazela.


Oznake: ,