Izbrane poslovne ideje za predstavitev v Silicijevi dolini

Avtor Borut Borštnik — 04.12.2009
Komentiraj!
Simgularis d.o.o., redni član Tehnološkega parka Ljubljana in Tehnološka agencija Slovenije sta predstavila izbor najboljših podjetniških idej v okviru projekta Brezmejnik, ki se bodo v prihodnjem letu predstavile pred investitorji v Silicijevi dolini.
Izbrane poslovne ideje za predstavitev v Silicijevi dolini

Simgularis je v projektu Brezmejnik izbral 11 podjetij z največjim potencialom.

Projekt Brezmejnik izvaja podjetje Simgularis, ob podpori Tehnološke agencije Slovenija (TIA), in je namenjen mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja. Cilj »Brezmejnika« je izbrati perspektivne podjetniške ideje z največjim poslovnim potencialom. Na razpis za izbor podjetniških idej je prispelo 33 prijav.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, RSG Kapitala, Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko - Univerze v Ljubljani, Eagle Ventures CEE ter Poslovni angeli Slovenije, je včeraj izbrala 11 podjetniških idej za predstavitev pred investitorji v Silicijevi dolini.

Pred investitorji in potencialnimi strateškimi partnerji se bodo predstavila naslednja podjetja: ActaLogic (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Elaphe (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Flowr, Genelitik, LiveNetLife, Moovme.net, Optilab (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Preona, Svetloba (redni član Tehnološkega parka Ljubljana), Uniki, Visionect.

Namen izbora podjetij je izpostaviti najboljše visoko tehnoloških ideje, kar je prvi korak pri gradnji uspešnega poslovnega odnosa. V okviru projekta Brezmejnik bodo izbrana podjetja ta odnos pričela graditi že doma, ko se bodo predstavniki podjetij pripravljali na prvo soočenje z investitorji. Večino časa in truda bodo tako usmerili za pripravo ekip in navezovanja stikov s potencialnimi investitorji. Istočasno pa je projekt namenjen tudi osveščanju novih podjetji in posameznikov o »start-up« kulturi, ki se v Sloveniji še razvija.

 

O podjetju Simgularis

Poglavitna dejavnost podjetja Simgularis, rednega člana Tehnološkega parka Ljubljana, je podjetniško in poslovno svetovanje. Simgularis je, kot del Tehnološkega design centra - Inoverzum™, tehnološko – podjetniško – inovacijski pospeševalnik, ki skozi novo nastala podjetja za potrebe globalnega trga s pomočjo slovenskega kapitala komercializira patentirane univerzitetne raziskave.

Umeščen je kot multidisciplinarno središče, kjer se bodo srečevali najboljši študenti in posamezniki iz različnih področij z idejami in željo po ustvarjanju novih globalno prodornih visokotehnoloških podjetij. Ekipe zgradijo s pomočjo slovenskega kapitala in lokalnih strateških partnerjev. Podjetjem omogočijo iskanje partnerjev v Silicijevi dolini, ta pa jih prodajo na globalnem trgu.

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!