Izkušnje Wineista na mentorskem dogodku Go Global Slovenia

Avtor — 23.01.2014
Prejšnji mesec sem storil nekaj koristnega, udeležil sem se 1:1 mentorskega dogodka v okviru programa Go Global Slovenia, ki ga organizira Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju s partnerji.
Izkušnje Wineista na mentorskem dogodku Go Global Slovenia

Ekipa: Peter Bruner CEO, Matic Verbančič Co-founder, Victor Kollar Co-founder

Mentorstvo poteka po principu kratkega, vendar konstruktivnega pogovora z nekom, ki ima že izkušnje v enaki ali vsaj podobni branži.

Na pogovor prideš z v naprej pripravljenim “pitch-om” in izpostavljenim problemom, ki trenutno tare tvoje podjetje oz. tvoj produkt/storitev. V programu ti dodelijo najbolj sorodnega mentorja, ki se je s tem problemom že srečal in bi zato znal pomagati ali vsaj svetovati.

Na dogodek smo prišli s problemom najbolj pogoste narave: “Kako priti do strank, kako prodati?” V našem primeru je bilo vprašanje še bolj specifično, bolj nišno, in sicer kako priti do strank, ki ljubijo vino, hkrati pa imajo nadpovprečni zaslužek, da si nas lahko privoščijo? Ukvarjamo se s trženjem produkta Wineist – mesečni abonma na pokušino svetovnih vin na vašem domu.

Vemo, da je ciljna publika zelo majhna, a vendar obstaja, saj to pričajo že rezultati prvega meseca. Želeli smo pospešiti prodajo in pričakovali nasvet, ki bi nam pomagal takoj.

Moram reči, da je bil pogovor s tremi različnimi mentorji na dogodku zelo koristen. Eden od njih je sedaj celo naša stranka, z drugim smo v kontaktu, saj je izrazil željo po sodelovanju, tretji pa nam je razložil par strategij, ki jih lahko uporabimo v prihodnosti.

Feedback: odličen dogodek in se ga bom z veseljem udeležil tudi naslednjič. Če ne drugega, poznam tri ljudi več in vsaj trije ljudje več vejo za nas.

Oznake: , , ,