Iznajdljivi mladi podjetnik

Avtor — 12.11.2008
Ustanovitelj uspešnega podjetja NF Technology Services je še srednješolec, kar priča o tem, da starost ni omejitev za začetek poslovanja.
Iznajdljivi mladi podjetnik

Podjetnost ne pozna meja.

Nick Fala se je od majhnega navduševal nad tehnologijo in vsem kar je v povezavi z njo. Svojo domačo klet je spremenil v delavnico za popravila računalnikov, ki jih je popravljal že pri 10 letih. Sprva hobi se je nato razvil v zelo donosen posel, s katerim srednješolec služi veliko denarja, saj je znal izkoristiti priložnost, da dela to, kar ga veseli.

Po izidu iPoda je postal Nick strokovnajak za popravilo le tega, nadaljeval pa z iPhonom. Leta 2007 je njegov hobi prerasel v posel in sledila je ustanovitev podjetja NF Technology Services. Podjetje s sedežem na domu njegovih staršev, je specializirano je za popravila Applovih proizvodov, storitve pa opravlja za posameznike in podjetja.

V čem je ključ njegovega uspeha? Nick Fala pravi, da je pomembno, da se oseba specializira, odkriti mora v čem je dobra in to razvijati naprej. Priložnosti za dober zaslužek so povsod, le vedeti moramo v čem smo zares dobri in biti zagreti za to delo. 

Letošnje poletje je prejel nagrado Emerging Entrepreneur, na konferenci Ohio Business Weeka pa osvojil nagrado v vrednosti 500 dolarjev.

Vir: This Week News