Izognite se napakam v začetkih poslovanja

Vsak mladi podjetnik pri poslovanju dela napake, pomembno pa je, da se iz njih tudi česa nauči. Tako se je po mnenju izkušene podjetnice potrebno izogniti postavljanju prenizkih cen, nelagodju pri sklepanju poslov, poslovanju brez pogodb in zastarelemu poslovnemu načrtu.
Izognite se napakam v začetkih poslovanja

Učite se na napakah drugih. (Vir: business-spotlight.de)

 Svoje napake v začetkih poslovanja bo tokrat z nami delila Rieva Lesonsky, ustanoviteljica podjetja GrowBiz Media in svetovala kako se jim izogniti.

1. Prenizke cene storitev. Oblikovanje cen za proizvode je preprostejše kot za storitve, saj pri slednjih stroški niso vedno očitni. Mnogi imajo zato v začetkih poslovanja težave z izračunom stroškov dela na uro in predvidenjem trajanja posameznega projekta. V ceno je treba poleg tega všteti tudi druge stroške, ki nastajajo pri poslovanju, vključno z nepričakovanimi izdatki. S tem se boste izognili slabim poslovnim rezultatom v primeru nepričakovanih okoliščin.

2. Težave pri sklepanju prodaj. Mnoge pri sklepanju poslov ovira sramežljivost ali se pri prodaji počutijo nelagodno. Vendar pa je za uspeh podjetja potrebno izboljšati svoje prodajne sposobnosti ali najeti primerno prodajno osebje.

3. Delo brez pogodb. Čeprav so v začetkih poslovanja podjetniki pogosto zadovoljni že s tem, da dobijo posel, je pred začetkom izvajanja nalog vseeno potrebno podpisati pogodbo.

4. Preveč obsežna in zapletena oprema. Mnogi želijo že na začetku poslovanja podjetje opremiti z najboljšo opremo, ki jim bo lahko služila tudi v prihodnosti. Pogosto je ta zelo zapletena in povzroča nepotrebne stroške npr. z usposabljanjem, prav tako pa je navadno več kot trenutno potrebujejo. Tako so za majhna podjetja ponavadi bolj kot zapletena in draga programska oprema, primerni preprosti sistemi.

5. Zastarel poslovni načrt. Poslovni načrt je treba prilagajati razmeram in se dostikrat vprašati, če to kar delate resnično deluje. Tako je npr. gospodarska kriza prisilila mnoga podjetja, da se prilagodijo novi gospodarski realnosti, ponovno ocenijo svoje poslovne modele, poiščejo novi ciljne trge ali izdelajo novo strategijo.

 

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje