Izognite se napakam v začetkih poslovanja

Vsak mladi podjetnik pri poslovanju dela napake, pomembno pa je, da se iz njih tudi česa nauči. Tako se je po mnenju izkušene podjetnice potrebno izogniti postavljanju prenizkih cen, nelagodju pri sklepanju poslov, poslovanju brez pogodb in zastarelemu poslovnemu načrtu.
Izognite se napakam v začetkih poslovanja

Učite se na napakah drugih. (Vir: business-spotlight.de)

 Svoje napake v začetkih poslovanja bo tokrat z nami delila Rieva Lesonsky, ustanoviteljica podjetja GrowBiz Media in svetovala kako se jim izogniti.

1. Prenizke cene storitev. Oblikovanje cen za proizvode je preprostejše kot za storitve, saj pri slednjih stroški niso vedno očitni. Mnogi imajo zato v začetkih poslovanja težave z izračunom stroškov dela na uro in predvidenjem trajanja posameznega projekta. V ceno je treba poleg tega všteti tudi druge stroške, ki nastajajo pri poslovanju, vključno z nepričakovanimi izdatki. S tem se boste izognili slabim poslovnim rezultatom v primeru nepričakovanih okoliščin.

2. Težave pri sklepanju prodaj. Mnoge pri sklepanju poslov ovira sramežljivost ali se pri prodaji počutijo nelagodno. Vendar pa je za uspeh podjetja potrebno izboljšati svoje prodajne sposobnosti ali najeti primerno prodajno osebje.

3. Delo brez pogodb. Čeprav so v začetkih poslovanja podjetniki pogosto zadovoljni že s tem, da dobijo posel, je pred začetkom izvajanja nalog vseeno potrebno podpisati pogodbo.

4. Preveč obsežna in zapletena oprema. Mnogi želijo že na začetku poslovanja podjetje opremiti z najboljšo opremo, ki jim bo lahko služila tudi v prihodnosti. Pogosto je ta zelo zapletena in povzroča nepotrebne stroške npr. z usposabljanjem, prav tako pa je navadno več kot trenutno potrebujejo. Tako so za majhna podjetja ponavadi bolj kot zapletena in draga programska oprema, primerni preprosti sistemi.

5. Zastarel poslovni načrt. Poslovni načrt je treba prilagajati razmeram in se dostikrat vprašati, če to kar delate resnično deluje. Tako je npr. gospodarska kriza prisilila mnoga podjetja, da se prilagodijo novi gospodarski realnosti, ponovno ocenijo svoje poslovne modele, poiščejo novi ciljne trge ali izdelajo novo strategijo.

 

 

Vir: SmallBizBee

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje