Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Avtor — 01.03.2014
Izpod rok Urše Maček in Mete Pezdir, mladih dijakinj, ki sta svoje moči združili na podjetniških krožkih Ustvarjalnika, je nastala spletna trgovina z izdelki tradicionalne domače obrti, imenovana EtnoART. Dijakinji pa sta najavili tudi 1. natečaj za najboljše izdelke domače obrti!
Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Izpod rok mladih dijakinj nastala spletna trgovina EtnoART (Vir slike: sxc.hu)

Izginjanje tradicije domače obrti predstavlja velik problem slovenske družbe, čeprav je najti veliko spretnih in izkušenih starejših, ki v svojem prostem času izdelujejo čudovite izdelke domače obrti.

Dijakinji četrtega letnika Gimnazije Vič, Urša Maček in Meta Pezdir, sta se odločili, da rešita omenjeno problematiko in združita moči starejše in mlajše generacije. V ta namen ustanavljata spletno trgovino, imenovano EtnoART, na kateri se bodo predstavljali tradicionalni izdelki izpod rok starejšihPri tem pa se mladi podjetnici nista ustavili. Najavljata namreč tudi začetek natečaja za najboljše izdelke domače obrti! 

Na 1. natečaj za najboljšo domačo obrt, ki bo potekal do 11. aprila 2014, se lahko prijavite vsi tisti, ki ustvarjate zanimive in izvirne izdelke domače obrti, na primer čipko, igrače, lesene, tkane, keramične, kulinarične in druge izdelke. To je enkratna priložnost, da jih pokažete širši javnosti,” je za Ustvarjalnik pojasnila članica ekipe EtnoART, Meta Pezdir. “To, da se zavedamo mladi naše povezanosti s starejšimi, je ključna sestavina medgeneracijskega sodelovanja,” je dodala Urška Maček, prav tako članica ekipe EtnoART.

Ob koncu natečaja bodo izbrali deset najboljših izdelkov. Nagrada izbrancem bo predstavitev v spletni trgovini EtnoART, kjer bodo izdelki na voljo za prodajo širši javnosti.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje