Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Izpod rok Urše Maček in Mete Pezdir, mladih dijakinj, ki sta svoje moči združili na podjetniških krožkih Ustvarjalnika, je nastala spletna trgovina z izdelki tradicionalne domače obrti, imenovana EtnoART. Dijakinji pa sta najavili tudi 1. natečaj za najboljše izdelke domače obrti!
Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Izpod rok mladih dijakinj nastala spletna trgovina EtnoART (Vir slike: sxc.hu)

Izginjanje tradicije domače obrti predstavlja velik problem slovenske družbe, čeprav je najti veliko spretnih in izkušenih starejših, ki v svojem prostem času izdelujejo čudovite izdelke domače obrti.

Dijakinji četrtega letnika Gimnazije Vič, Urša Maček in Meta Pezdir, sta se odločili, da rešita omenjeno problematiko in združita moči starejše in mlajše generacije. V ta namen ustanavljata spletno trgovino, imenovano EtnoART, na kateri se bodo predstavljali tradicionalni izdelki izpod rok starejšihPri tem pa se mladi podjetnici nista ustavili. Najavljata namreč tudi začetek natečaja za najboljše izdelke domače obrti! 

Na 1. natečaj za najboljšo domačo obrt, ki bo potekal do 11. aprila 2014, se lahko prijavite vsi tisti, ki ustvarjate zanimive in izvirne izdelke domače obrti, na primer čipko, igrače, lesene, tkane, keramične, kulinarične in druge izdelke. To je enkratna priložnost, da jih pokažete širši javnosti,” je za Ustvarjalnik pojasnila članica ekipe EtnoART, Meta Pezdir. “To, da se zavedamo mladi naše povezanosti s starejšimi, je ključna sestavina medgeneracijskega sodelovanja,” je dodala Urška Maček, prav tako članica ekipe EtnoART.

Ob koncu natečaja bodo izbrali deset najboljših izdelkov. Nagrada izbrancem bo predstavitev v spletni trgovini EtnoART, kjer bodo izdelki na voljo za prodajo širši javnosti.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje