Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Izpod rok Urše Maček in Mete Pezdir, mladih dijakinj, ki sta svoje moči združili na podjetniških krožkih Ustvarjalnika, je nastala spletna trgovina z izdelki tradicionalne domače obrti, imenovana EtnoART. Dijakinji pa sta najavili tudi 1. natečaj za najboljše izdelke domače obrti!
Izpod rok dijakinj nastala nova spletna trgovina: EtnoART

Izpod rok mladih dijakinj nastala spletna trgovina EtnoART (Vir slike: sxc.hu)

Izginjanje tradicije domače obrti predstavlja velik problem slovenske družbe, čeprav je najti veliko spretnih in izkušenih starejših, ki v svojem prostem času izdelujejo čudovite izdelke domače obrti.

Dijakinji četrtega letnika Gimnazije Vič, Urša Maček in Meta Pezdir, sta se odločili, da rešita omenjeno problematiko in združita moči starejše in mlajše generacije. V ta namen ustanavljata spletno trgovino, imenovano EtnoART, na kateri se bodo predstavljali tradicionalni izdelki izpod rok starejšihPri tem pa se mladi podjetnici nista ustavili. Najavljata namreč tudi začetek natečaja za najboljše izdelke domače obrti! 

Na 1. natečaj za najboljšo domačo obrt, ki bo potekal do 11. aprila 2014, se lahko prijavite vsi tisti, ki ustvarjate zanimive in izvirne izdelke domače obrti, na primer čipko, igrače, lesene, tkane, keramične, kulinarične in druge izdelke. To je enkratna priložnost, da jih pokažete širši javnosti,” je za Ustvarjalnik pojasnila članica ekipe EtnoART, Meta Pezdir. “To, da se zavedamo mladi naše povezanosti s starejšimi, je ključna sestavina medgeneracijskega sodelovanja,” je dodala Urška Maček, prav tako članica ekipe EtnoART.

Ob koncu natečaja bodo izbrali deset najboljših izdelkov. Nagrada izbrancem bo predstavitev v spletni trgovini EtnoART, kjer bodo izdelki na voljo za prodajo širši javnosti.

Vir: Ustvarjalnik

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje