Izrael, dežela start up podjetij

Izrael velja za pravo pravcato deželo startup podjetij. Je dom tisočih uspešnih podjetij, kljub temu, da je ozemlje države zelo majhno. Številu podjetij primerno ima sedež tam tudi ogromno število inkubatorjev in pospeševalnikov. Poglejmo si, kako življenje mladih podjetij poteka v Izraelu.

IDC Elevator

IDC Elevator je podjetniški pospeševalec, ki mladim podjetjem ponuja pomoč pri razvoju in uresničevanju svojih zamisli. Podjetjem ponujajo primerno delovno okolje in vso potrebno podporo in nasvete, hkrati pa vsako podjetje dobi 20 tisoč dolarjev sredstev za lažji zagon. V IDC Elevator zaposlujejo prek 80 izkušenih mentorjev, od ostalih pospeševalcev pa se razlikujejo v tem, da startup podjetja spodbujajo tudi k osredotočanju na design.

IDC Elevator je pomagal mnogim danes uspešnim in svetovno znanim podjetjem, med njimi so Licensario, Doweet, Wisepricer in drugi.

UpWest Labs

Cilj pospeševalnika UpWest Labs je dvigniti nivo izraelskim podjetjem, ki želijo uspeti v Silicijevi dolini in tam odpreti podjetje, locirani so namreč v Silicijevi dolini. Posameznemu podjetju nudijo do 20 tisoč dolarjev denarnih sredstev in nasvete 30 izkušenih mentorjev. Gre za edini podjetniški pospeševalnik, ki je lociran v ZDA in fokusiran le na izraelska startup podjetja.

UpWest Labs je v nebo popeljal izraelska podjetja Contapps, Offscale, Superfly in mnoge druge.

DreamIT Ventures Israel

Gre za pospeševalnik, ki izraelskim podjetnikom ponuja poseben mentorski program, ki traja mesec dni v Izraelu, 3 mesece pa v New Yorku. Pri tem je podjetju za do 5 ur tedensko dodeljen mentor, ki je strokovnjak na njihovem področju. Posamezno podjetje prejme tudi do 25 tisoč dolarjev zagonskega kapitala.

Pomembnejša podjetja, ki so sodelovala v programu DreamIT Ventures Israel so SCNVGR, SeatGeek in Notehall.

Microsoft Azure Accelerator

Gre za pospeševalnik, ki se osredotoča predvsem na startup podjetja iz področij internetne in mobilne tehnologije in, ki so v zgodnji fazi razvoja. Program za podjetja traja 4 mesece. Namesto denarnih sredstev Microsoft podjetjem omogoča brezplačno uporabo njihove programske opreme za 3 leta, med drugim so jim na voljo storitve v oblaku, laboratoriji, snemalni prostori, podpora administratorjev in tudi računovodstvo, v skupni vrednosti 200 tisoč dolarjev. Podjetnikom je poleg tega na voljo še 65 mentorjev iz različnih področij.

Microsoftov pospeševalnik v Izraelu je pomagal podjetjem, kot so Stevie, Twtrland, Medisafe in RotaryView.

Junction

Junction predstavlja odprto hišo za vsa podjetja. Podjetje je locirano v Tel Avivu, program pa traja 3 mesece. Tudi Junction podjetnikom ne ponuja denarnih sredstev. Namesto tega organizirajo dogodke, na katerih se podjetja predstavijo in na katerih je prisotnih vsaj 25 poslovnih angelov, ki se nato morda odločijo za vlaganje tveganega kapitala v izbrano podjetje.

Gre za posebno mrežo, ki jo tvorijo učenci, ki sčasoma postanejo učitelji. Ker je sodelovanje brezplačno in zaželjeno, se mnogi vrnejo kasneje, ko lahko s svojimi izkušnjami pomagajo drugim.

Junction je pomagal izstreliti podjetja Simplee, Vod.io, RideFrog, Hitpad in mnoga druga.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje