Izrael, dežela start up podjetij

Izrael velja za pravo pravcato deželo startup podjetij. Je dom tisočih uspešnih podjetij, kljub temu, da je ozemlje države zelo majhno. Številu podjetij primerno ima sedež tam tudi ogromno število inkubatorjev in pospeševalnikov. Poglejmo si, kako življenje mladih podjetij poteka v Izraelu.

IDC Elevator

IDC Elevator je podjetniški pospeševalec, ki mladim podjetjem ponuja pomoč pri razvoju in uresničevanju svojih zamisli. Podjetjem ponujajo primerno delovno okolje in vso potrebno podporo in nasvete, hkrati pa vsako podjetje dobi 20 tisoč dolarjev sredstev za lažji zagon. V IDC Elevator zaposlujejo prek 80 izkušenih mentorjev, od ostalih pospeševalcev pa se razlikujejo v tem, da startup podjetja spodbujajo tudi k osredotočanju na design.

IDC Elevator je pomagal mnogim danes uspešnim in svetovno znanim podjetjem, med njimi so Licensario, Doweet, Wisepricer in drugi.

UpWest Labs

Cilj pospeševalnika UpWest Labs je dvigniti nivo izraelskim podjetjem, ki želijo uspeti v Silicijevi dolini in tam odpreti podjetje, locirani so namreč v Silicijevi dolini. Posameznemu podjetju nudijo do 20 tisoč dolarjev denarnih sredstev in nasvete 30 izkušenih mentorjev. Gre za edini podjetniški pospeševalnik, ki je lociran v ZDA in fokusiran le na izraelska startup podjetja.

UpWest Labs je v nebo popeljal izraelska podjetja Contapps, Offscale, Superfly in mnoge druge.

DreamIT Ventures Israel

Gre za pospeševalnik, ki izraelskim podjetnikom ponuja poseben mentorski program, ki traja mesec dni v Izraelu, 3 mesece pa v New Yorku. Pri tem je podjetju za do 5 ur tedensko dodeljen mentor, ki je strokovnjak na njihovem področju. Posamezno podjetje prejme tudi do 25 tisoč dolarjev zagonskega kapitala.

Pomembnejša podjetja, ki so sodelovala v programu DreamIT Ventures Israel so SCNVGR, SeatGeek in Notehall.

Microsoft Azure Accelerator

Gre za pospeševalnik, ki se osredotoča predvsem na startup podjetja iz področij internetne in mobilne tehnologije in, ki so v zgodnji fazi razvoja. Program za podjetja traja 4 mesece. Namesto denarnih sredstev Microsoft podjetjem omogoča brezplačno uporabo njihove programske opreme za 3 leta, med drugim so jim na voljo storitve v oblaku, laboratoriji, snemalni prostori, podpora administratorjev in tudi računovodstvo, v skupni vrednosti 200 tisoč dolarjev. Podjetnikom je poleg tega na voljo še 65 mentorjev iz različnih področij.

Microsoftov pospeševalnik v Izraelu je pomagal podjetjem, kot so Stevie, Twtrland, Medisafe in RotaryView.

Junction

Junction predstavlja odprto hišo za vsa podjetja. Podjetje je locirano v Tel Avivu, program pa traja 3 mesece. Tudi Junction podjetnikom ne ponuja denarnih sredstev. Namesto tega organizirajo dogodke, na katerih se podjetja predstavijo in na katerih je prisotnih vsaj 25 poslovnih angelov, ki se nato morda odločijo za vlaganje tveganega kapitala v izbrano podjetje.

Gre za posebno mrežo, ki jo tvorijo učenci, ki sčasoma postanejo učitelji. Ker je sodelovanje brezplačno in zaželjeno, se mnogi vrnejo kasneje, ko lahko s svojimi izkušnjami pomagajo drugim.

Junction je pomagal izstreliti podjetja Simplee, Vod.io, RideFrog, Hitpad in mnoga druga.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje