Izrael, dežela start up podjetij

Izrael velja za pravo pravcato deželo startup podjetij. Je dom tisočih uspešnih podjetij, kljub temu, da je ozemlje države zelo majhno. Številu podjetij primerno ima sedež tam tudi ogromno število inkubatorjev in pospeševalnikov. Poglejmo si, kako življenje mladih podjetij poteka v Izraelu.

IDC Elevator

IDC Elevator je podjetniški pospeševalec, ki mladim podjetjem ponuja pomoč pri razvoju in uresničevanju svojih zamisli. Podjetjem ponujajo primerno delovno okolje in vso potrebno podporo in nasvete, hkrati pa vsako podjetje dobi 20 tisoč dolarjev sredstev za lažji zagon. V IDC Elevator zaposlujejo prek 80 izkušenih mentorjev, od ostalih pospeševalcev pa se razlikujejo v tem, da startup podjetja spodbujajo tudi k osredotočanju na design.

IDC Elevator je pomagal mnogim danes uspešnim in svetovno znanim podjetjem, med njimi so Licensario, Doweet, Wisepricer in drugi.

UpWest Labs

Cilj pospeševalnika UpWest Labs je dvigniti nivo izraelskim podjetjem, ki želijo uspeti v Silicijevi dolini in tam odpreti podjetje, locirani so namreč v Silicijevi dolini. Posameznemu podjetju nudijo do 20 tisoč dolarjev denarnih sredstev in nasvete 30 izkušenih mentorjev. Gre za edini podjetniški pospeševalnik, ki je lociran v ZDA in fokusiran le na izraelska startup podjetja.

UpWest Labs je v nebo popeljal izraelska podjetja Contapps, Offscale, Superfly in mnoge druge.

DreamIT Ventures Israel

Gre za pospeševalnik, ki izraelskim podjetnikom ponuja poseben mentorski program, ki traja mesec dni v Izraelu, 3 mesece pa v New Yorku. Pri tem je podjetju za do 5 ur tedensko dodeljen mentor, ki je strokovnjak na njihovem področju. Posamezno podjetje prejme tudi do 25 tisoč dolarjev zagonskega kapitala.

Pomembnejša podjetja, ki so sodelovala v programu DreamIT Ventures Israel so SCNVGR, SeatGeek in Notehall.

Microsoft Azure Accelerator

Gre za pospeševalnik, ki se osredotoča predvsem na startup podjetja iz področij internetne in mobilne tehnologije in, ki so v zgodnji fazi razvoja. Program za podjetja traja 4 mesece. Namesto denarnih sredstev Microsoft podjetjem omogoča brezplačno uporabo njihove programske opreme za 3 leta, med drugim so jim na voljo storitve v oblaku, laboratoriji, snemalni prostori, podpora administratorjev in tudi računovodstvo, v skupni vrednosti 200 tisoč dolarjev. Podjetnikom je poleg tega na voljo še 65 mentorjev iz različnih področij.

Microsoftov pospeševalnik v Izraelu je pomagal podjetjem, kot so Stevie, Twtrland, Medisafe in RotaryView.

Junction

Junction predstavlja odprto hišo za vsa podjetja. Podjetje je locirano v Tel Avivu, program pa traja 3 mesece. Tudi Junction podjetnikom ne ponuja denarnih sredstev. Namesto tega organizirajo dogodke, na katerih se podjetja predstavijo in na katerih je prisotnih vsaj 25 poslovnih angelov, ki se nato morda odločijo za vlaganje tveganega kapitala v izbrano podjetje.

Gre za posebno mrežo, ki jo tvorijo učenci, ki sčasoma postanejo učitelji. Ker je sodelovanje brezplačno in zaželjeno, se mnogi vrnejo kasneje, ko lahko s svojimi izkušnjami pomagajo drugim.

Junction je pomagal izstreliti podjetja Simplee, Vod.io, RideFrog, Hitpad in mnoga druga.

Vir: Business Insider

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje