Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

BSolar, start up podjetje iz Izraela, je širši javnosti predstavilo bifacialne sončne celice. Gre za uresničitev ideje, ki je aktualna že nekaj desetletij in omogoča za kar 20 odstotkov višji energetski izkoristek v primerjavi z navadnimi sončnimi celicami.
Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami (Vir slike: sxc.hu)

Večina konvencionalnih sončnih celic je narejenih tako, da sončno energijo zbirajo na tisti strani, na kateri so direktno obsijane s soncem. Nove bifacialne sončne celice pa imajo zbiralnike tudi na zadnji strani, zato omogočajo zbiranje energije tudi na strani, kjer se sončni žarki odbijajo.

Podobne raziskave potekajo že več desetletij. Tovrstno tehnologijo so poskušali razviti že pri drugih visoko-tehnoloških podjetjih, kot sta Sanyo (danes združen s Panasonicom) iz Japonske in Shinsung iz Koreje, a neuspešno. Podjetje BSolar pa je izdelalo produkt, ki se od večine konvencionalnih izdelkov razlikuje v tem, da je sestavljen iz kemijskega elementa bor in ne iz aluminija. Prav ta omogoča zbiranje energije na obeh straneh, na sprednji strani pa je še toliko bolj učinkovito. Potrebno je le še najti primerno alternativo za znižanje stroškov in tehnologija bo postala uspešnica po celem svetu.

Podjetje BSolar je za svoje raziskave prejelo že prek 10 milijonov dolarjev sredstev tveganega kapitala, vključno s 3 milijoni od Genesis Partners, investitorjev iz Japonske. Kljub temu, da je znesek visok, pa je veliko prenizek, da bi tehnologijo lahko pripeljali do te meje, da bi jo lahko izdelovali v komercialne namene.

Vir: GigaOM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje