Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

BSolar, start up podjetje iz Izraela, je širši javnosti predstavilo bifacialne sončne celice. Gre za uresničitev ideje, ki je aktualna že nekaj desetletij in omogoča za kar 20 odstotkov višji energetski izkoristek v primerjavi z navadnimi sončnimi celicami.
Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami (Vir slike: sxc.hu)

Večina konvencionalnih sončnih celic je narejenih tako, da sončno energijo zbirajo na tisti strani, na kateri so direktno obsijane s soncem. Nove bifacialne sončne celice pa imajo zbiralnike tudi na zadnji strani, zato omogočajo zbiranje energije tudi na strani, kjer se sončni žarki odbijajo.

Podobne raziskave potekajo že več desetletij. Tovrstno tehnologijo so poskušali razviti že pri drugih visoko-tehnoloških podjetjih, kot sta Sanyo (danes združen s Panasonicom) iz Japonske in Shinsung iz Koreje, a neuspešno. Podjetje BSolar pa je izdelalo produkt, ki se od večine konvencionalnih izdelkov razlikuje v tem, da je sestavljen iz kemijskega elementa bor in ne iz aluminija. Prav ta omogoča zbiranje energije na obeh straneh, na sprednji strani pa je še toliko bolj učinkovito. Potrebno je le še najti primerno alternativo za znižanje stroškov in tehnologija bo postala uspešnica po celem svetu.

Podjetje BSolar je za svoje raziskave prejelo že prek 10 milijonov dolarjev sredstev tveganega kapitala, vključno s 3 milijoni od Genesis Partners, investitorjev iz Japonske. Kljub temu, da je znesek visok, pa je veliko prenizek, da bi tehnologijo lahko pripeljali do te meje, da bi jo lahko izdelovali v komercialne namene.

Vir: GigaOM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje