Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

BSolar, start up podjetje iz Izraela, je širši javnosti predstavilo bifacialne sončne celice. Gre za uresničitev ideje, ki je aktualna že nekaj desetletij in omogoča za kar 20 odstotkov višji energetski izkoristek v primerjavi z navadnimi sončnimi celicami.
Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami

Izraelski start up uspel z inovativnimi sončnimi celicami (Vir slike: sxc.hu)

Večina konvencionalnih sončnih celic je narejenih tako, da sončno energijo zbirajo na tisti strani, na kateri so direktno obsijane s soncem. Nove bifacialne sončne celice pa imajo zbiralnike tudi na zadnji strani, zato omogočajo zbiranje energije tudi na strani, kjer se sončni žarki odbijajo.

Podobne raziskave potekajo že več desetletij. Tovrstno tehnologijo so poskušali razviti že pri drugih visoko-tehnoloških podjetjih, kot sta Sanyo (danes združen s Panasonicom) iz Japonske in Shinsung iz Koreje, a neuspešno. Podjetje BSolar pa je izdelalo produkt, ki se od večine konvencionalnih izdelkov razlikuje v tem, da je sestavljen iz kemijskega elementa bor in ne iz aluminija. Prav ta omogoča zbiranje energije na obeh straneh, na sprednji strani pa je še toliko bolj učinkovito. Potrebno je le še najti primerno alternativo za znižanje stroškov in tehnologija bo postala uspešnica po celem svetu.

Podjetje BSolar je za svoje raziskave prejelo že prek 10 milijonov dolarjev sredstev tveganega kapitala, vključno s 3 milijoni od Genesis Partners, investitorjev iz Japonske. Kljub temu, da je znesek visok, pa je veliko prenizek, da bi tehnologijo lahko pripeljali do te meje, da bi jo lahko izdelovali v komercialne namene.

Vir: GigaOM

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje