Izšel firefox 3.5

Avtor DesignThat — 01.07.2009
Komentiraj!
Na področju brskalnikov imamo uporabniki na voljo zajeten kupček rešitev, med bolj razširjenimi pa se znajde tudi že omenjeni Firefox. Dolgo pričakovana posodobitev odprtokodnega programa je že na voljo za prenos na spletnih straneh Mozille.
Izšel firefox 3.5

Na voljo je firefox 3.5

Na področju brskalnikov imamo uporabniki na voljo zajeten kupček rešitev, med bolj razširjenimi pa se znajde tudi že omenjeni Firefox. Močno pričakovana posodobitev odprtokodnega programa je že na voljo za prenos na spletnih straneh Mozille, gre pa tudi za odgovor na Microsoftov Internet Explorer 8 ter čedalje močnejši Chrome.

 

Kaj je novega?

Različica 3.5, ki je na voljo v kar 70-ih jezikih (med njimi je tudi slovenščina), nudi izboljšave predvsem na področjih hitrosti in obdelave JavaScripta. Tako naj bi bila npr. hitrost v primerjavi s tisto iz Firefoxa 2 kar 10-kratna oz. 2-kratna v primerjavi z različico 3.0. Podoben napredek naj bi dosegli pri interpretaciji JavaScripta.

Dodali so tudi izboljšave pri drugih funkcijah brskalnika, kot so varovanje zasebnosti in orodjih za video in audio vsebine.

 

Veliko zanimanje

Vodilni v podjetju so prepričani da se bo novi Firefox širil hitro, saj naj bi 90 odstotkov uporabnikov tega brskalnika imelo nameščeno najnovejšo verzijo, zato je zelo verjetno da bo različica 3.5  dosegla 60-70 odstotni delež med uporabniki programa že v prvih treh mesecih.

 

Vir: Mozilla Firefox

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!