Izšel je nov pisarniški paket LibreOffice 3.5

Prejšnji teden, 14. februarja je izšla nova verzija odprtokodnega pisarniškega paketa LibreOffice 3.5. Pisarniški paket LibreOffice 3.5. je predlani nastal iz prav tako odprtokodnega pisarniškega paketa OpenOffice.
Izšel je nov pisarniški paket LibreOffice 3.5

Izšel je nov pisarniški paket LibreOffice 3.5 (Vir: sxc.hu)

Tretja večja verzija prinaša precej novosti in izboljšav. Največ novosti je v Writer-ju, ki ima nov preverjevalnik slovnice za angleščino in nekaj drugih jezikov (za slovenščino žal ne), boljša je tudi tipografija (oblika pisav), sprotno štetje besed, nov način urejanja glave, noge in prelomov. Novosti najdemo tudi v programu Calc, ki odslej podpira 10.000 listov v dokumentu, ima novo večvrstično polje za vnos, neomejeno število pogojev pri pogojnem urejanju in izboljšano podporo za uvoz datotek iz drugih pisarniških paketov.

Novosti lahko najdete tudi v Impress-u (oz. Draw-u) in Base-u. Najvidnejša novost v celotnem paketu pa je možnost avtomatičnega preverjanja, ali obstaja novejša verzija, katere prenos je mogoč z domače strani.

Vir: slo-tech.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje