BLOG MARKETING DELAVNICA

Izzivi družinskega podjetja

Za družinsko podjetje sta jedilna in pisalna miza skoraj enaki. Če je prednost družinskega podjetja v tem, da vas obdajajo ljudje, ki jih imate radi in so vam blizu, je to hkrati tudi slabost. Predstavljamo vam, kako lahko s preprostimi nasveti družinsko podjetje postane še bolj uspešno.
Izzivi družinskega podjetja

Izzivi družinskega podjetja. (Vir slike: sxc.hu)

V kolikor ste del družinskega podjetja, si preberite štiri nasvete, ki vam bodo pomagali, da bo vaše podjetje še bolj uspešno:

1. Izkoristite prednosti in znanje posameznega družinskega člana.

Vsak družinski član naj opravlja funkcijo, ki je zanj najbolj primerna in ga najbolj veseli. Jasno in natančno opredelite naloge in odgovornosti vsakega posameznika, saj se boste s tem izognili splošnemu neredu. Nikar ne pustite, da odnosi v družini narekujejo poslovne odnose – vsak naj dela to, za kar je usposobljen.

Zapomnite si, da je v družinskem podjetju red še toliko bolj pomemben kot v klasičnem podjetju.

Rachel Shelasky, podjetnica iz New Yorka, je že četrta generacija družinskega oblikovalskega podjetja Hollywood Fourth. 33-letna podjetnica dela v podjetju skupaj s svojim očetom in glede delitve dela pove: »Jaz sodelujem z veliko zelo hip podjetji, kot so prevozniki za hrano in podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo piškotov.” Rachel opravlja svoj posel v okviru hčerinskega podjetja, njen oče pa dela v okviru materinske firme. Ona skrbi predvsem za oblikovanje, oče pa vodi papirje.

2. Osebne zadeve pustite pred vrati.

Družinski člani so velikokrat obremenjeni z osebnimi odnosi in drug za drugega vedo, kaj se z njimi dogaja v zasebnem življenju. To je nekaj, kar loči družinsko podjetje od klasičnega, saj v slednjem poslovni partnerji ne bi vedeli toliko o zasebnem življenju sodelavcev. Prav ti osebni odnosi zato mnogokrat prestopajo meje družinskega kroga v poslovno okolje.

Rachel Shelasky je mnenja, da nad poslovnega partnerja, sodelavca ali zaposlenega nikoli ne bi dvignila glasu ali se nanj znesla – kar pa ne drži za družinske člane. »Svojim staršem rečete stvari, ki jih ne bi nikomur drugemu, zato raje pustite emocije pred vrati pisarne.«

3. Bodite razumevajoči glede razlik med generacijami.

Ne glede na to, kako dober odnos imate s starši, bo vedno prisotna razlika med generacijama. V kolikor poslujete s sorodniki svoje generacije, to ne bo problem.

Spoštujte drugačno miselnost in se ne prepirajte glede različnega načina dela, ki ga imate.

4. Osebni čas in čas namenjen poslu morate strogo ločiti.

Večina družinskih podjetij ne ločuje osebnega časa od poslovnega – čas, namenjen družinskim kosilom, se kaj hitro sprevrže v poslovni sestanek.

Rachel Shelasky predlaga, da določite časovno omejitev za pogovore o poslovnih stvareh za jedilno mizo. Tako boste vsem, ki so del družinskega podjetja, omogočili odmor od posla in prijetno nedeljsko kosilo.

Problem nastane tudi, ko se družinski člani enostavno prepogosto srečujejo – vsak dan v pisarni in nato med prazniki še doma. V tem primeru vam svetujemo, da kakšno nalogo opravite kar od doma ali pa iz vašega najljubšega bara. Oddih od družine vam bo dobro del.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje