Izzivi, ki jih socialni mediji prinašajo k poslovanju

Avtor — 27.08.2009
Uporaba socialnih medijev je zagotovo v porastu, saj imajo le-ti ogromen vpliv na skoraj vsakega izmed poslovnih aspektov in prav zaradi slabe uporabe socialnih medijev je bilo na žalost odpuščenih premnogo uslužbencev.
Izzivi, ki jih socialni mediji prinašajo k poslovanju

Socialni mediji so prihodnost za podjetja.

Socialni mediji so preprosti, učinkoviti in prisotni vsepovsod v podjetju. Spodaj so glavni izzivi, o katerih bi po mnenju Harvard Business vsako podjetje moralo dodobra premisliti.

  • Integracija socialnih medijev v vse aspekte vašega poslovanja, vključno z marketingom, odnosi z javnostjo idr. Ta poteza lahko pripelje do potrebne zaposlitve šefa uprave, ki bo znal ravnati z oddelkom za socialne medije.
  • Človeški viri bodo zagotovo predstavljali hud izziv mnogim poslovnežem, ki želijo presedlati na socialne medije. To pomeni, da bo vso politiko človeških virov potrebno ponovno pregledati, jo spremeniti ter dodelati in jo nazadnje ponovno predati vsakemu uslužbencu.
  • Zagotovo bo pri nadzorovanju potrebna trda roka, prav tako pa je strankam in uslužbencem potrebno prisluhniti, saj je nujno vedeti, kje nastajajo problemi in kdo jih povzroča. Še več, ko nastopijo določene situacije, pri katerih se podjetje znajde v težavah, se je potrebno striktno držati procedur in politike podjetja.  

 

Vir: Business Opportunities

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>