Jack Dorsey postal novi izvršni direktor Twitterja

Avtor — 05.10.2015
Kot se je napovedovalo že dlje časa, je Jack Dorsey z današnjim dnem prevzel mesto izvršnega direktorja v podjetju, ki ga je leta 2006 na noge postavil skupaj z Evanom Williamsom, Biz Stonom in Noahom Glassom.
Jack Dorsey postal novi izvršni direktor Twitterja

Jack Dorsey (Vir slike: venturebeat.com)

Jack Dorsey, eden izmed soustanoviteljev priljubljene mikroblogerske spletne strani Twitter, se z vlogo izvršnega direktorja v svojem podjetju sicer ne sooča prvič.

Do leta 2008, ko se je odločil začasno umakniti iz podjetja, je namreč Twitter že vodil iz omenjene pozicije, ponovno pa se je s tem delovnim mestom seznanil julija letos, ko je ob odstopu Dicka Costole podjetje hitro potrebovalo novega voditelja. Dorsey je – kot so v izjavi za javnost dejali tedaj – mesto vodilnega prevzel začasno, sedaj pa je jasno, da bo tudi v prihodnosti vloga izvršnega direktorja pripadla prav njemu.

Jack Dorsey je znan po svojem zanimivem življenjskem stilu >>

Tudi sicer gre za izkušenega podjetnika, ki je poleg Twitterja uspešno postavil še podjetje Square, v katerem že od leta 2009 prav tako zaseda mesto izvršnega direktorja. Prav zaradi tega so se v javnosti pojavila številna vprašanja, ali bo Dorsey novi vlogi kos, a sam je ugibanja hitro zavrnil. Že tri mesece uspešno vodim obe podjetji naenkrat,” je pojasnil kar preko tvitov na svojem profilu. Ter dodal: “Za seboj imam ene najpametnejših, najmočnejših in najodločnejših ljudi, ki sprejemajo odlične odločitve. Sam se fokusiram predvsem na to, da gradim ekipe, ki so zmožne delovati in ukrepati hitro. In na to nakazujejo tudi dobri poslovni rezultati: v preteklih treh mesecih smo povečali hitrost in učinkovitost poslovanja tako v Twitterju kot tudi v Square.

V Twitterju so po naznanitvi novega izvršnega direktorja tudi že naznanili nove spremembe. Projekt “Lightning”, ki naj bi zaživel v bližnji prihodnosti, bo ljudem omogočil, da uvidijo vse prednosti sporočanja preko Twitterja, ne glede na to, ali gre za registrirane uporabnike ali ne. Prav tako naj bi v naslednjih tednih Twitter predstavil še eno novost, in sicer možnost tvitanja z več znaki >>

Vir: Venture Beat

Oznake: , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>