Japonska proti nadaljnemu padcu dolarja

Japonsko finančno ministrstvo je odločeno narediti korak k ustavitvi padca dolarja, ki že 13. leto pada nasproti japonskemu jenu.
Japonska proti nadaljnemu padcu dolarja

Dolar še vedno pada.

Ob koncu leta 2003 in začetku 2004, je Japonsko ministrstvo namesto jena kupilo dolarje v vrednosti 350 milijard jenov, zaradi takratnega močnega dolarskega tečaja. Sedaj pa dolar že nekaj časa vztrajno pada, kar povzroča ogromne škode velikim japonskim izvoznikom, kot sta Sony in Toyota, zaradi padca prekomorskih zaslužkov v jenih.

Zaenkrat se še niso odločili posredovati, vendar če bo dolar še naprej izgubljal vrednost in s tem ogrožal japonsko izvozno gospodarsko rast, bo vlada prisiljena posredovati. Računajo pa tudi na podporo drugih velesil in pomembnih organizacij.

Ta ponedeljek je bil dolar proti jenu najnižji vse od avgusta 1995, zadnji mesec pa je izgubil kar 10 odstotkov.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje