Japonska proti nadaljnemu padcu dolarja

Avtor — 19.03.2008
Japonsko finančno ministrstvo je odločeno narediti korak k ustavitvi padca dolarja, ki že 13. leto pada nasproti japonskemu jenu.
Japonska proti nadaljnemu padcu dolarja

Dolar še vedno pada.

Ob koncu leta 2003 in začetku 2004, je Japonsko ministrstvo namesto jena kupilo dolarje v vrednosti 350 milijard jenov, zaradi takratnega močnega dolarskega tečaja. Sedaj pa dolar že nekaj časa vztrajno pada, kar povzroča ogromne škode velikim japonskim izvoznikom, kot sta Sony in Toyota, zaradi padca prekomorskih zaslužkov v jenih.

Zaenkrat se še niso odločili posredovati, vendar če bo dolar še naprej izgubljal vrednost in s tem ogrožal japonsko izvozno gospodarsko rast, bo vlada prisiljena posredovati. Računajo pa tudi na podporo drugih velesil in pomembnih organizacij.

Ta ponedeljek je bil dolar proti jenu najnižji vse od avgusta 1995, zadnji mesec pa je izgubil kar 10 odstotkov.

Vir: The New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje