JAPTI sprostil sredstva za izvajanje Programa vavčerskega svetovanja in usposabljanja

Avtor Borut Borštnik — 21.05.2009
Komentiraj!
Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je z današnjim dnem sprostila sredstva za izvajanje Programa vavčerskega svetovanja in usposabljanja v letu 2009.
JAPTI sprostil sredstva za izvajanje Programa vavčerskega svetovanja in usposabljanja

JAPTI

Sredstva v programu so namenjena subvencioniranju stroškov podjetniškega svetovanja in usposabljanja za ciljno skupino mikro, majhnih in srednje velikih podjetij ter potencialnih podjetnikov.

Potencialni podjetnik lahko koristi subvencijo za stroške podjetniškega svetovanja v višini do 100 % upravičenih stroškov pod pogojem, da se v roku 12 mesecev od podpisa pogodbe samozaposli oz. odpre vsaj eno delovno mesto v samostojni dejavnosti. Skupna višina subvencije, ki jo lahko pridobi potencialni podjetnik v okviru programa je največ 1.500 € .

Mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem je na voljo subvencija za stroške svetovanja v višini do 50 % upravičenih stroškov, vendar ne več kot 2.000 € v obdobju trajanja pogodbe.

Subvencijo za stroške usposabljanja lahko koristijo mikro in majhna podjetja v višini do 45 % upravičenih stroškov, vendar ne več kot 2.000 € v obdobju trajanja pogodbe.

Ciljne skupine lahko dostopajo do sredstev programa prek vstopnih točk VEM, kjer pridobijo tudi podrobnejše informacije o postopku vključitve in delovanju programa. 

 

Vir: JAPTI

Prijavi se na e-novice!