Javni razpis Zaposli.me

Avtor — 23.09.2010
Ponovno vas opozarjamo na program, ki omogoča subvencijo za zaposlitev brezposelnih mladih, iskalcev prve zaposlitve, starejših, tistih z nižjo izobrazbo in tistih, ki so med brezposelnimi prijavljeni 12 mesecev ali več. Subvencija je namenjena tržno usmerjenim, pridobite pa jo na podlagi javnega razpisa.
Javni razpis Zaposli.me

Razpis Zaposli.me (vir slike: http://www.freefoto.com/)

Na razpis se lahko prijavijo tržni delodajalci, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu in izpolnjujejo še druge razpisne pogoje.

Razpis omogoča pridobitev subvencije v višini 4.000 EUR za zaposlitev brezposelne osebe iz ciljne skupine razpisa. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za polni delovni čas in mora trajati najmanj 1 leto. Subvencija je izplačana v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelne osebe, na podlagi predloženega zahtevka za izplačilo in dokazil o zaposlitvi.

Do subvencije lahko pridete, če zaposlite brezposelno osebo, ki spada v eno izmed naslednjih ciljnih skupin:

  • starejši od 50 let;
  • mlajši od 25 let (ki v zadnjih 6 mesecih niso imeli redno plačane zaposlitve);
  • iskalci prve zaposlitve (ki so pridobili strokovno ali poklicno izobrazbo pred manj kot 2 letoma in so vsaj 6 mesecev prijavljeni v evidencah Zavoda);
  • mlajši od 30 let (ki imajo vsaj univerzitetno izobrazbo, suficitarni poklic in v zadnjih 6 mesecih niso imeli redno plačane zaposlitve);
  • tisti, ki niso dosegli stopnje srednjega strokovnega, poklicnega, tehniškega ali splošnega srednjega izobraževanja;
  • prijavljeni v evidencah Zavoda 12 mesecev v zadnjih 16 mesecih (razen vključenih v javna dela).

Subvencijo lahko pridobite za več oseb – prijavite lahko namreč več subvencioniranih zaposlitev na več razpisnih rokov. Vendar je skupno število subvencioniranih zaposlitev omejeno glede na število vaših zaposlenih ob predložitvi prve vloge na razpis. V kolikor je število vaših zaposlenih ob prvi vlogi na razpisu med 0 in 5, potem imate možnost na novo zaposliti največ 2 osebi. V kolikor pa imate ob prvi vlogi na razpisu več kot 6 zaposlenih, lahko na novo zaposlite največ 10 oseb.

Postopek za za zaposlitev brezposelne osebe in pridobitev subvencije:

1. Prijavite prosto delovno mesto območni službi Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (v nadaljevanju: zavod) in pri tem upoštevate navodila iz razpisne dokumentacije.

2. Izberete kandidata za zaposlitev, med kandidati, ki vam jih predlaga zavod.

3. Obvestite zavod o izboru kandidata (kot je določeno v razpisni dokumentaciji).

4. Predložite svojo vlogo na javni razpis, za zaposlitev že izbranega kandidata s pomočjo subvencije.

5. Ko je vaša vloga izbrana na javnem razpisu, podpišete pogodbo o dodelitvi subvencije.

6. Sklenete delovno razmerje z izbranim kandidatom (potem ko je le ta z zavodom podpisal pogodbo o vključitvi v program).

7. Predložite zahtevek za izplačilo subvencije, skupaj z dokazili o zaposlitvi.

 

Več o tem, kakšni so pogoji za prijavo na razpis in kako se na razpis prijavite na spletnih straneh zavoda.

Svojo vlogo na razpis lahko predložite do vsakega zadnjega petka v mesecu do 12. ure, do februarja 2011 oziroma do razdelitve vseh sredstev.

Roki za oddajo vlog:

24. september 2010 do 12. ure

29. oktober 2010 do 12. ure

26. november 2010 do 12. ure

31. december 2010 do 12. ure

28. januar 2011 do 12. ure

25. februar 2011 do 12. ure

vir: ESS.gov.si

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>