Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP. WiMP omogoča pretakanje glasbe prek spleta, podobno kot Spotify. Slednji velja za enega od največjih konkurentov švedskega podjetja.
Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP (Vir slike: YouTube).

Po poročanju Financial Times je Jay-Z v sklepnih dejanjih za nakup švedskega podjetja. Za podjetje, ki ima sedež v Aspiru, naj bi raper odšel kar 56 milijonov dolarjev. Storitev WiMP je izredno priljubljena v skandinavskih državah, prav tako v Nemčiji in na Poljskem. Trg si deli s Spotifyjem, saj ponuja podobno storitev. Švedsko podjetje sicer poleg WiMP skrbi tudi za Tidal, norveško različico te storitve. Kot poroča Reuters so Švedi že sprejeli Jay-Z-jevo ponudbo.

Za WiMP mesečno 20 dolarjev

WiMP ponuja več kot 25 milijonov pesmi in več kot 75 tisoč glasbenih videospotov. Na Norveškem, Švedskem, Danskem, Poljskem in v Nemčiji ima storitev več kot pol milijona naročnikov. Za primerjavo, Spotify, ki je prisoten v 58 državah ima več kot 15 milijonov naročnikov. Za mesečno naročnino na WiMP-u je potrebno odšteti 20 dolarjev.

Raper, težak kar 520 milijonov dolarjev

Jay-Z, katerega pravo ime je Shawn Corey Carter, velja za eno največjih glasbenih imen. V zgodovino glasbe se je vpisal kot najbolje prodajani glasbeni izvajalec vseh časov. V svoji glasbeni karieri je prodal že več kot 100 milijonov albumov.

Forbes je lani njegovo premoženje ocenil na kar 520 milijonov dolarjev, še leta 2013 na 475 milijonov dolarjev. Zdaj si očitno želi pustiti nov pečat v glasbeni industriji.

Jay-Z sicer ni prvi raper, ki se zanima za storitve, ki omogočajo pretakanje glasbe. Dr. Dre je soustanovitelj Beats Music, ki ga je maja lani kupil Apple. Vrednost prevzema je znašala 3 milijone dolarjev.

Kako bo projekt Panther Bidco, podjetje, ki je v lasti raperja, vplival na prihodnost glasbene storitve, ni povsem jasno. V švedskem podjetju je prepoznal možnost nadaljnjega razcveta glasbe in priložnost za vse izvajalce, ki želijo promovirati svojo glasbo. Več informacij o nakupu naj bi bilo znanih v kratkem.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje