Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP. WiMP omogoča pretakanje glasbe prek spleta, podobno kot Spotify. Slednji velja za enega od največjih konkurentov švedskega podjetja.
Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP (Vir slike: YouTube).

Po poročanju Financial Times je Jay-Z v sklepnih dejanjih za nakup švedskega podjetja. Za podjetje, ki ima sedež v Aspiru, naj bi raper odšel kar 56 milijonov dolarjev. Storitev WiMP je izredno priljubljena v skandinavskih državah, prav tako v Nemčiji in na Poljskem. Trg si deli s Spotifyjem, saj ponuja podobno storitev. Švedsko podjetje sicer poleg WiMP skrbi tudi za Tidal, norveško različico te storitve. Kot poroča Reuters so Švedi že sprejeli Jay-Z-jevo ponudbo.

Za WiMP mesečno 20 dolarjev

WiMP ponuja več kot 25 milijonov pesmi in več kot 75 tisoč glasbenih videospotov. Na Norveškem, Švedskem, Danskem, Poljskem in v Nemčiji ima storitev več kot pol milijona naročnikov. Za primerjavo, Spotify, ki je prisoten v 58 državah ima več kot 15 milijonov naročnikov. Za mesečno naročnino na WiMP-u je potrebno odšteti 20 dolarjev.

Raper, težak kar 520 milijonov dolarjev

Jay-Z, katerega pravo ime je Shawn Corey Carter, velja za eno največjih glasbenih imen. V zgodovino glasbe se je vpisal kot najbolje prodajani glasbeni izvajalec vseh časov. V svoji glasbeni karieri je prodal že več kot 100 milijonov albumov.

Forbes je lani njegovo premoženje ocenil na kar 520 milijonov dolarjev, še leta 2013 na 475 milijonov dolarjev. Zdaj si očitno želi pustiti nov pečat v glasbeni industriji.

Jay-Z sicer ni prvi raper, ki se zanima za storitve, ki omogočajo pretakanje glasbe. Dr. Dre je soustanovitelj Beats Music, ki ga je maja lani kupil Apple. Vrednost prevzema je znašala 3 milijone dolarjev.

Kako bo projekt Panther Bidco, podjetje, ki je v lasti raperja, vplival na prihodnost glasbene storitve, ni povsem jasno. V švedskem podjetju je prepoznal možnost nadaljnjega razcveta glasbe in priložnost za vse izvajalce, ki želijo promovirati svojo glasbo. Več informacij o nakupu naj bi bilo znanih v kratkem.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje