Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP. WiMP omogoča pretakanje glasbe prek spleta, podobno kot Spotify. Slednji velja za enega od največjih konkurentov švedskega podjetja.
Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP (Vir slike: YouTube).

Po poročanju Financial Times je Jay-Z v sklepnih dejanjih za nakup švedskega podjetja. Za podjetje, ki ima sedež v Aspiru, naj bi raper odšel kar 56 milijonov dolarjev. Storitev WiMP je izredno priljubljena v skandinavskih državah, prav tako v Nemčiji in na Poljskem. Trg si deli s Spotifyjem, saj ponuja podobno storitev. Švedsko podjetje sicer poleg WiMP skrbi tudi za Tidal, norveško različico te storitve. Kot poroča Reuters so Švedi že sprejeli Jay-Z-jevo ponudbo.

Za WiMP mesečno 20 dolarjev

WiMP ponuja več kot 25 milijonov pesmi in več kot 75 tisoč glasbenih videospotov. Na Norveškem, Švedskem, Danskem, Poljskem in v Nemčiji ima storitev več kot pol milijona naročnikov. Za primerjavo, Spotify, ki je prisoten v 58 državah ima več kot 15 milijonov naročnikov. Za mesečno naročnino na WiMP-u je potrebno odšteti 20 dolarjev.

Raper, težak kar 520 milijonov dolarjev

Jay-Z, katerega pravo ime je Shawn Corey Carter, velja za eno največjih glasbenih imen. V zgodovino glasbe se je vpisal kot najbolje prodajani glasbeni izvajalec vseh časov. V svoji glasbeni karieri je prodal že več kot 100 milijonov albumov.

Forbes je lani njegovo premoženje ocenil na kar 520 milijonov dolarjev, še leta 2013 na 475 milijonov dolarjev. Zdaj si očitno želi pustiti nov pečat v glasbeni industriji.

Jay-Z sicer ni prvi raper, ki se zanima za storitve, ki omogočajo pretakanje glasbe. Dr. Dre je soustanovitelj Beats Music, ki ga je maja lani kupil Apple. Vrednost prevzema je znašala 3 milijone dolarjev.

Kako bo projekt Panther Bidco, podjetje, ki je v lasti raperja, vplival na prihodnost glasbene storitve, ni povsem jasno. V švedskem podjetju je prepoznal možnost nadaljnjega razcveta glasbe in priložnost za vse izvajalce, ki želijo promovirati svojo glasbo. Več informacij o nakupu naj bi bilo znanih v kratkem.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje