Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP. WiMP omogoča pretakanje glasbe prek spleta, podobno kot Spotify. Slednji velja za enega od največjih konkurentov švedskega podjetja.
Jay-Z kupuje rivala Spotifyja

Raper Jay-Z naj bi v teh dneh opravil nakup švedskega podjetja, ki stoji za glasbeno storitvijo WiMP (Vir slike: YouTube).

Po poročanju Financial Times je Jay-Z v sklepnih dejanjih za nakup švedskega podjetja. Za podjetje, ki ima sedež v Aspiru, naj bi raper odšel kar 56 milijonov dolarjev. Storitev WiMP je izredno priljubljena v skandinavskih državah, prav tako v Nemčiji in na Poljskem. Trg si deli s Spotifyjem, saj ponuja podobno storitev. Švedsko podjetje sicer poleg WiMP skrbi tudi za Tidal, norveško različico te storitve. Kot poroča Reuters so Švedi že sprejeli Jay-Z-jevo ponudbo.

Za WiMP mesečno 20 dolarjev

WiMP ponuja več kot 25 milijonov pesmi in več kot 75 tisoč glasbenih videospotov. Na Norveškem, Švedskem, Danskem, Poljskem in v Nemčiji ima storitev več kot pol milijona naročnikov. Za primerjavo, Spotify, ki je prisoten v 58 državah ima več kot 15 milijonov naročnikov. Za mesečno naročnino na WiMP-u je potrebno odšteti 20 dolarjev.

Raper, težak kar 520 milijonov dolarjev

Jay-Z, katerega pravo ime je Shawn Corey Carter, velja za eno največjih glasbenih imen. V zgodovino glasbe se je vpisal kot najbolje prodajani glasbeni izvajalec vseh časov. V svoji glasbeni karieri je prodal že več kot 100 milijonov albumov.

Forbes je lani njegovo premoženje ocenil na kar 520 milijonov dolarjev, še leta 2013 na 475 milijonov dolarjev. Zdaj si očitno želi pustiti nov pečat v glasbeni industriji.

Jay-Z sicer ni prvi raper, ki se zanima za storitve, ki omogočajo pretakanje glasbe. Dr. Dre je soustanovitelj Beats Music, ki ga je maja lani kupil Apple. Vrednost prevzema je znašala 3 milijone dolarjev.

Kako bo projekt Panther Bidco, podjetje, ki je v lasti raperja, vplival na prihodnost glasbene storitve, ni povsem jasno. V švedskem podjetju je prepoznal možnost nadaljnjega razcveta glasbe in priložnost za vse izvajalce, ki želijo promovirati svojo glasbo. Več informacij o nakupu naj bi bilo znanih v kratkem.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje