Je čas za zaposlitev novih sodelavcev?

Zaposlovanje novih sodelavcev je pomemben korak za vsako podjetje, še posebej pa za mlade startupe, ki tovrstno širitev opravljajo prvič. Če tudi vi iščete nove sodelavce, si preberite nekaj iztočnic, ki vam bodo pomagale ugotoviti, ali vam zares primanjkuje delovne sile.
Je čas za zaposlitev novih sodelavcev?

Je čas za zaposlitev novih sodelavcev? (Vir slike: sxc.hu)

1. Se pogosto zgodi, da morate naročnika prositi za podaljšanje roka?

Zamujanje rokov je lahko škodljivo za vaše podjetje. Ozrite se v preteklo leto in premislite, kolikokrat ste v tem času morali prositi naročnika, da bi vam podaljšal rok za naročilo. Nato ugotovite, za kakšne vrste težavo je šlo: pomanjkanje znanja ali pomanjkanje delovne sile?

2. Vaši zaposleni delajo več kot 8 ur dnevno?

Se pogosto zgodi, da vaši zaposleni opravljajo nadure in se odrekajo kosilu, ker jim primanjkuje časa za dokončanje projektov? V tem primeru se morate zavedati, da bo njihova motivacija slej ko prej upadla, zato morate čim prej ukrepati in zaposliti nov kader.

3. Se dogaja, da zaposleni odpovedujejo dopust?

Kot podjetnik ne smete zanemarjati individualnih potreb vaših zaposlenih. Če se velikokrat zgodi, da odlašajo z dopustom ali pa se mu celo odpovedo, je to jasen znak, da v podjetju nekaj ne deluje tako, kot bi moralo.

4. Se še vedno zanašate na zunanje sodelavce?

Najem zunanjih sodelavcev je lahko odlična rešitev za razne začasne projekte, toda zavedati se moramo, da gre za zelo drago delovno silo. Ugotovite, ali bi ta sredstva lahko raje porabili za zaposlitev osebe, ki bi imela podobne delovne sposobnosti.

5. Ali vaše podjetje dosega rast?

Če vaše podjetje neprestano raste in se razvija, je najverjetneje čas za povečanje ekipe že nastopil. Toda dobro premislite, ali res gre za rast, ali pa zgolj za trenutno modno muho potrošnikov, ki bo trajala le nekaj mesecev.

6. Se nameravate v prihodnje širiti?

Preberite članek: Kako zaposliti delavca? >>

Premislite o tem, kaj morate storiti, da bi lahko razširiti svojo dejavnost še na druga področja. Imate dovolj delovne sile, da bi to lahko storili brez večjih težav? 

7. Imate dovolj prihodkov, da bi lahko financirali dodatne zaposlene?

Investiranje presežka dohodkov v svojo ekipo se lahko kasneje zelo obrestuje. Poveča se produktivnost, zaposleni imajo večjo motivacijo za delo, zato tudi podjetje hitreje napreduje. V kolikor nameravate zaposliti nove sodelavce, torej dobro premislite, ali imate dovolj denarja, da jih boste zmožni tudi finančno nagraditi.

Vir: Smallbusinessbc

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje