Je čas za zaposlitev novih sodelavcev?

Zaposlovanje novih sodelavcev je pomemben korak za vsako podjetje, še posebej pa za mlade startupe, ki tovrstno širitev opravljajo prvič. Če tudi vi iščete nove sodelavce, si preberite nekaj iztočnic, ki vam bodo pomagale ugotoviti, ali vam zares primanjkuje delovne sile.
Je čas za zaposlitev novih sodelavcev?

Je čas za zaposlitev novih sodelavcev? (Vir slike: sxc.hu)

1. Se pogosto zgodi, da morate naročnika prositi za podaljšanje roka?

Zamujanje rokov je lahko škodljivo za vaše podjetje. Ozrite se v preteklo leto in premislite, kolikokrat ste v tem času morali prositi naročnika, da bi vam podaljšal rok za naročilo. Nato ugotovite, za kakšne vrste težavo je šlo: pomanjkanje znanja ali pomanjkanje delovne sile?

2. Vaši zaposleni delajo več kot 8 ur dnevno?

Se pogosto zgodi, da vaši zaposleni opravljajo nadure in se odrekajo kosilu, ker jim primanjkuje časa za dokončanje projektov? V tem primeru se morate zavedati, da bo njihova motivacija slej ko prej upadla, zato morate čim prej ukrepati in zaposliti nov kader.

3. Se dogaja, da zaposleni odpovedujejo dopust?

Kot podjetnik ne smete zanemarjati individualnih potreb vaših zaposlenih. Če se velikokrat zgodi, da odlašajo z dopustom ali pa se mu celo odpovedo, je to jasen znak, da v podjetju nekaj ne deluje tako, kot bi moralo.

4. Se še vedno zanašate na zunanje sodelavce?

Najem zunanjih sodelavcev je lahko odlična rešitev za razne začasne projekte, toda zavedati se moramo, da gre za zelo drago delovno silo. Ugotovite, ali bi ta sredstva lahko raje porabili za zaposlitev osebe, ki bi imela podobne delovne sposobnosti.

5. Ali vaše podjetje dosega rast?

Če vaše podjetje neprestano raste in se razvija, je najverjetneje čas za povečanje ekipe že nastopil. Toda dobro premislite, ali res gre za rast, ali pa zgolj za trenutno modno muho potrošnikov, ki bo trajala le nekaj mesecev.

6. Se nameravate v prihodnje širiti?

Preberite članek: Kako zaposliti delavca? >>

Premislite o tem, kaj morate storiti, da bi lahko razširiti svojo dejavnost še na druga področja. Imate dovolj delovne sile, da bi to lahko storili brez večjih težav? 

7. Imate dovolj prihodkov, da bi lahko financirali dodatne zaposlene?

Investiranje presežka dohodkov v svojo ekipo se lahko kasneje zelo obrestuje. Poveča se produktivnost, zaposleni imajo večjo motivacijo za delo, zato tudi podjetje hitreje napreduje. V kolikor nameravate zaposliti nove sodelavce, torej dobro premislite, ali imate dovolj denarja, da jih boste zmožni tudi finančno nagraditi.

Vir: Smallbusinessbc

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje